הפירמידות בבוסניה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
פירמידת השמש בבוסניה

הפירמידות בבוסניה הוא כינוי למקבץ של מבנים גאולוגיים הנמצא ליד העיר הבוסנית ויסוקו, צפונית-מערבית לסרייבו. הגבעה הקרויה ויסוצ'יצה משכה תשומת לב עולמית באוקטובר 2005, כאשר תוארה כפירמידה הגדולה ביותר מעשה ידי אדם. בחינת ההיסטוריה של האתר ו'הממצאים הארכאולוגיים' שהתגלו בו הובילו למסקנה שמדובר במבנים טבעיים, שלא נבנו בידי אדם[1]. ארכאולוגים אירופיים בולטים פרסמו הצהרת גינוי לשלטונות בוסניה, על תמיכתם בפרויקט הפירמידות, שאותו תיארו כ"תרמית אכזרית של ציבור תמים, שאין לה מקום בעולם של מדע אמיתי"[2].

הפירמידות 'התגלו' באוקטובר 2005 על ידי ד"ר סמיר אוסמנגיץ', שזכה לתמיכה כאילו התגלית מהימנה, לאחר שהתגלו "קירות יבשים" מעשי ידי אדם, במהלך חפירות ארכאולוגיות בתוך מבנה הפירמידה. לטענת התומכים, הסיבה להכחשת קיום הפירמידות בבוסניה, נעשה ממניעים כלכליים ובהשפעת מדענים מצרים, בעיקר על ידי זאהי חוואס[דרוש מקור].

על-פי המידע שסופק באתר האינטרנט של 'עמותת פירמידת השמש הבוסנית', סך הפירמידות שהתגלו הן 6 והן מכונות פירמידת האהבה, הדרקון, הארץ, השמש, הירח ומקדש וראטניק. הפירמידות מקושרות ביניהן על ידי מערכת מנהרות תת-קרקעית באורך של מספר קילומטרים. מדידות שונות שהתבצעו, מגלות כי מעבר האוויר וכמו כן אחוז החמצן במנהרות, "מושלם" למחיית אדם. האוויר שנמדד נמצא נקי מחיידקים ובקטריות וכמו כן לא נמדדה רמת קרינה. העמותה טענה כי מערכת המבוך הראשונה נבנתה כ-12,000 שנה לפנה"ס וכי תוספת הנדסית למבנה נעשתה (בקירוב) ב-5,000 שנה לפנה"ס[3]. לידיעות אלה אין אישור בפרסום מדעי כלשהו.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הפירמידות בבוסניה בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]