לדלג לתוכן

קולבן דאנס (להקה)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף להקת קולבן דאנס)
קולבן דאנס
סמליל להקת קולבן דאנס
סמליל להקת קולבן דאנס
מייסדים אמיר קולבן עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הקמה 1996
kolbendance.co.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

קולבן דאנס היא להקת מחול ישראלית, הוקמה בשנת 1996 על ידי הכוריאוגרף והרקדן אמיר קולבן.

קולבן דאנס היא להקת מחול עכשווית המשלבת אומנויות נוספות ביצירותיה. שפת המחול שלה מאופיינת בפיזיות אתלטית ובמורכבות כוריאוגרפית. יצירות הלהקה מביאות נקודת מבט אישית וחודרת על מורכבות החיים בישראל בכלל ובירושלים בפרט, בשילוב אלמנטים תיאטרליים, וידאו ואנימציה ממוחשבת.

אמיר קולבן

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אמיר קולבן החל את הכשרתו כרקדן בלהקת בת דור ובלהקת בת שבע. בשנת 1980 למד בניו-יורק בבית הספר של מרס קנינגהם ואצל דייוויד האוורד, מגי בלק ולארי רודס. עם שובו לישראל, רקד כסולן בבת שבע ובבלט הישראלי. בשנת 1996 הקים והיה לכוריאוגרף של להקת "קומבינע" שהפכה בשנת 2006 ללהקת "קולבן דאנס".

קולבן יצר עבור הלהקה יותר מ-20 יצירות שזכו להצלחה והוצגו בארץ וברחבי העולם. הוא כיהן כראש החוג למחול באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים למשך מספר שנים, שבמהלכן יצר גם עבור להקת בת שבע, הבלט הישראלי, להקת תמ"ר, תיאטרון המחול של פרייבורג, גרמניה, להקת המחול הקיבוצית ועוד.

יצירות הלהקה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

יצירתו החדשה של אמיר קולבן כמהין בוחנת את נושא האוכל - אוכל כטרף, אמצעי תקשורת, דימויי גוף, תסכול ותשוקה. קולבן ורקדניו בודקים בדימויים כוריאוגרפים ותיאטרליים את יחסי האהבה/שנאה שיש לנו עם האוכל והארוחה שסביבו.

במופע כמהין צצים סיפורים וקרעי זיכרונות שהמשותף להם הוא אוכל והמשמעות שלו בחייהם ובחיי הסובבים אותם. חילופי הסיפורים והזיכרונות שבהם כל אחד הוא מרכיב בתבשיל של מישהו אחר מתרחשים סביב שולחן אוכל קיים או דמיוני, תוך שינוי המערכים החברתיים ותוך יצירה של טקסים תרבותיים שהופכים למאבק הישרדות של כל בכל ללא הסוואות וגינוני נימוס.

יצירת הלהקה נוגעת בסיפור מגדל בבל - מגדל שנבנה בידי אנשים שחלמו לגעת בשמים, ולהגיע למקום שבו שוכנים רק אלוהים ומלאכיו.

מגדל בבל קרס והיהירות האנושית נענשה באובדן התקשורת בין בני האדם - הם החלו לדבר בבליל שפות מבלי שיוכלו להבין אחד את השני. הטכנולוגיה והתקשורת, לכאורה פסגת ההישגים האנושיים, הופכות לעדות לסכלות האנושית. אמירה עכשווית, אישית ואוניברסלית, על חלומות ושברם ועל הכוח הטמון בהתרסקות.

שערי ירושלים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שערי ירושלים הוא מופע מרהיב שמשקף את פניה הרבות והמנוגדות של ירושלים. הרקדנים לוקחים את הקהל למסע אמנותי בירושלים - העיר שמחולקת בין קודש לחול, בין ירושלים של זהב לירושלים של אבן, בין המביטים לשמים למביטים לתל אביב. המופע משלב ריקוד מודרני עם מוזיקה מקורית של פיוטים ותפילות. סצינות ריקוד בשערי העיר העתיקה משתלבות במופע בקטעי וידאו דאנס. הפיוט והתפילה מעצימים את המסע אל ירושלים רבת הפנים.

מי לקח את הגבינה שלי?

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסיפור מתחיל בקבוצת ילדים שובבים המגיעים לספרייה כדי להכין עבודה, אך מהר מאוד משתעממים ועושים בלגן. הם ננזפים על ידי הספרן ומשהם נשאלים על ידו לפשר התנהגותם הפרועה, הם עונים במקהלה: זה משעמם לקרוא! הספרן ההמום מתשובתם מחליט ללמד אותם לקח ויוצא מהחדר. הילדים הנותרים שומעים לחישות מוזרות, בניסיון לספק את סקרנותם, הם פותחים את הדלת ומגלים ספר גדול ומוזר. מתוך הספר יוצא הסופר ובידו חריץ גבינה. מרגע זה ואילך מופיעים המשלים בזה אחר זה. העורב והשועלה, הנמלה והצרצר ו-האריה והעכבר, עד לסוף הטוב שבו חוזרת הגבינה למקומה בספר והספרן נפרד מהילדים לשלום.

תחרות הכוריאוגרפיה ליוצרים צעירים של להקת קולבן דאנס.

במסגרת התחרות מוצגות יצירות נבחרות של יוצרים צעירים מכל מגמות המחול בירושלים וסביבתה. עם תום המופע מחליט חבר השופטים המקצועי על העבודה הזוכה, והפרס - הצגת העבודה לפני מופע של להקת קולבן דאנס. בנוסף, גם היצירה שנבחרת כחביבת הקהל על ידי הקהל מופיעה לפני מופע של להקת קולבן דאנס.

מחול צעיר בירושלים מתקיים כיוזמה משותפת של להקת קולבן דאנס והפיקוח על המחול במשרד החינוך.

התחרות מתקיימת כל שנה במהלך חודש מרץ.

לקריאה נוספת

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • אשל, רות. "עשרים שנה לבמת "הרמת מסך" (2009-1989)". כתב עת מחול עכשיו, גיליון 17, מאי 2010, עמ' 3-8.
  • אשל, רות. "פריחת המחול העכשווי בישראל כיום". כתב עת מחול עכשיו, גיליון 14, אוקטובר 2008, עמ' 3-7

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]