משתמש:Yanshoof/ארגז חול 6 – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Yanshoof (שיחה | תרומות)
מאין תקציר עריכה
Yanshoof (שיחה | תרומות)
מאין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{ארגז חול פרטי}}
{{ארגז חול פרטי}}

אז איך עושים את זה? מדריך לוויקיפד המתחיל.
אני אומר מראש, זה לא פשוט להיכנס לוויקיפדיה כמשתמש. אבל, והנה השורה התחתונה כבר בפתיחה, זה שווה את זה. בדוק.

==תובנות שצריך להפנים==
*ויקיפדיה העברית עברה את שלב הידע הטריוויאלי. (common knowledge). מה ש"כולם" יודעים כבר נמצא כאן, כמעט הכל. אם אתה יודע מתי התחילה מלחמת העולם השנייה זה טוב, אבל זה כבר נמצא כאן. עם זאת, תרגעו. בכותרת הבאה תראו שיש הרבה מה לעשות...




==אז מה אפשר לעשות==
אפשר לעשות המון. הכל זה פונקציה של רצון ויכולת. קחו בחשבון שצריך את שניהם.
* אם יש לך תחום עניין, השכלה (פורמלית או לא) בתחום מסויים, שפה זרה או רמה לשונית גבוהה, אתם בעניינים. אפשר לתרגם ערכים, לכתוב על דברים שלמדתם בתואר, דברים שמעניינים אתכם (הערך הראשון שלי הוא על תחביב ואפילו לא ממש ידעתי מה אני כותב)
==איך לעשות את זה==
צריך סבלנות, והרבה. צריך לקרוא את כל הקישורים שמופיעים בהודעת ה"ברוכים הבאים", ולעבור על המדריך ([[ויקיפדיה:צעד אחר צעד]]) בסבלנות. מאוד מומלץ לא לרוץ ולכתוב ערך חדש, אלא להתחיל מכמה תיקונים קטנים. אם אתם רוצים ערך חדש, אפשר לפתוח ארגז חול פרטי, ושם תוכלו לעשות את כל הניסויים בעצמכם.
==עוד כמה טיפים שרצוי לדעת==
*בדפי שיחה:
** {{הזחה}}
** {{חתימה}}


























































<!----
<!----

גרסה מ־08:57, 13 במאי 2010

דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של Yanshoof.
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של Yanshoof.


אז איך עושים את זה? מדריך לוויקיפד המתחיל. אני אומר מראש, זה לא פשוט להיכנס לוויקיפדיה כמשתמש. אבל, והנה השורה התחתונה כבר בפתיחה, זה שווה את זה. בדוק.

תובנות שצריך להפנים

  • ויקיפדיה העברית עברה את שלב הידע הטריוויאלי. (common knowledge). מה ש"כולם" יודעים כבר נמצא כאן, כמעט הכל. אם אתה יודע מתי התחילה מלחמת העולם השנייה זה טוב, אבל זה כבר נמצא כאן. עם זאת, תרגעו. בכותרת הבאה תראו שיש הרבה מה לעשות...



אז מה אפשר לעשות

אפשר לעשות המון. הכל זה פונקציה של רצון ויכולת. קחו בחשבון שצריך את שניהם.

  • אם יש לך תחום עניין, השכלה (פורמלית או לא) בתחום מסויים, שפה זרה או רמה לשונית גבוהה, אתם בעניינים. אפשר לתרגם ערכים, לכתוב על דברים שלמדתם בתואר, דברים שמעניינים אתכם (הערך הראשון שלי הוא על תחביב ואפילו לא ממש ידעתי מה אני כותב)

איך לעשות את זה

צריך סבלנות, והרבה. צריך לקרוא את כל הקישורים שמופיעים בהודעת ה"ברוכים הבאים", ולעבור על המדריך (ויקיפדיה:צעד אחר צעד) בסבלנות. מאוד מומלץ לא לרוץ ולכתוב ערך חדש, אלא להתחיל מכמה תיקונים קטנים. אם אתם רוצים ערך חדש, אפשר לפתוח ארגז חול פרטי, ושם תוכלו לעשות את כל הניסויים בעצמכם.

עוד כמה טיפים שרצוי לדעת

  • בדפי שיחה:
    • בדפי שיחה נהוג להזיח תגובה באמצעות סימן נקודתיים (:) בתחילת התגובה. אם כבר יש נקודתיים בתגובה שאליה מתייחסים (כלומר נכתבה כבר שורת תגובה מעל לזאת שמתווספת כעת), נהוג להוסיף זוג נוסף של נקודתיים. באופן זה, נשמר הסדר בדיון ויודעים אילו דברים נכתבו כתגובה לדברים שהופיעו קודם.
    • בסוף קטע שנכתב בדפי שיחה, נהוג "לחתום" באמצעות הקלדת ~~~~ (ארבעה סימני טילדה), שהופכים ל"חתימה" עם שמירת הדף. לחלופין, ניתן להשתמש בכפתור חתימה: חתימה. הוספת החתימה נדרשת כדי שנבין בקלות מיהו הכותב של כל קטע בדף, ולכן חשוב להקפיד עליה.