לדלג לתוכן

משתמשת:Lihitelem/טיוטה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של Lihitelem.
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של Lihitelem.

דמויות נשים ביצירתו הספרותית של זאב ז'בוטינסקי[עריכת קוד מקור | עריכה]

יצירתו הספרותית של זאב ז'בוטינסקי[עריכת קוד מקור | עריכה]

דמותו של זאב ז'בוטינסקי נתפסת בדרך כלל מן הפן הפוליטי ומועטה תשומת הלב המוקדשת לדמותו כיוצר ומתרגם מן השורה הראשונה. לצד פעילותו הפוליטית הענפה היה ז'בוטינסקי גם יוצר ספרותי פורה ומוערך שכתב ספרות, שירה וסיפורת לצד תרגומים מעולים משפות שונות (רוסית, אנגלית, איטלקית ועברית לדוגמה). בניגוד למצופה, ולפרשנויות שונות, יצירתו ברובה אינה יצירה "מגוייסת" השואפת לקדם אג'נדה מדינית כלשהי אלא מתקיימות בנפרד מישותו הפוליטית ומביאות לידי ביטוי את נפש האומן הרגישה של האיש, שכפעיל והוגה פוליטי עורר כל כך הרבה הערצה ושנאה באנשים כה רבים.

הנשים בחייו[עריכת קוד מקור | עריכה]

זאב ז'בוטינסקי התייתם מאביו בגיל רך וגדל בבית על טהרת הנשים. אמו היתה אישה חזקה ודומיננטית שגידלה אותו ואת אחותו לאחר מות אביו בעזרתה של אחותו שגם היא אשה חזקה ומוכשרת. הסביבה הנשית בתוכה הוא מבלה את השנים המעצבות של ילדותו בונות את הערכתו הגדולה וההערצה עליה הוא מצהיר בהזדמנויות שונות, כלפי נשים. גם נישואיו לאשתו האהובה, אליענה, מתאפיינים ביחס של הערצה וכבוד. למרות העדרויותיו התכופות מהבית בשל פעילותו המדינית והפוליטית היא דמות משמעותית בחייו ובמחשבתו.

יחסו לנשים בחיים הציבוריים[עריכת קוד מקור | עריכה]

יחסו של ז'בוטינסקי לנשים בזירה הפרטית והציבורית חריג לתקופתו. הוא מתבטא בנושא זכויות הנשים בהזדמנויות רבות ומנצל את עמדתו כדי להשפיע על מצבן החברתי והפוליטי. היה זה ז'בוטינסקי שמחה בפני מועצת העיר ירושלים...


נשים ביצירתו הספרותית[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרומנים והסיפורים הקצרים של ז'בוטינסקי מתאפיינים בדמויות נשים מרכזיו וחזקות התופסות תפקידי מפתח בעלילה ולעתים קרובות גם מניעות אותה.