רשימת ההרים הגבוהים בעולם

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
מבט אווירי על הר האוורסט מדרום. השיא מתנשא מעל להוטסה, נופטסה הוא הרכס משמאל.

ממדידות שנערכו למיפוי ההרים הגבוהים בעולם יוצא כי ישנם לפחות 109 הרים עם קו גובה מעל 7,200 מטרים (23,622 רגל) מעל פני הים. כולם הרים הממוקמים בדרום ומרכז אסיה. הפסגות הכלולות הן כאלו היכולות להיחשב על פי פרמטרים אובייקטיביים כהר עצמאי (בניגוד לפסגות משנה).

שיקולים[עריכת קוד מקור | עריכה]

איור הממחיש את הקונספט של הרום הטופוגרפי: רום השיא הוא גובה הפסגה מעל קו מתאר הנמוך ביותר, המקיף את ההר ושאינו כולל פסגה גבוהה יותר. לדוגמה, אנכי החצים מראים את הרום הטופוגרפי של שלוש פסגות על אי. קו מקווקו אופקי, קו אופקי מקשר כל פסגה (למעט הגבוהה ביותר) לגיא המפתח שלה.

ההרים הגבוהים בעולם[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיקום הר גובה[1] רום טופוגרפי

(m)[2]

רכס קואורדינטות[3] הר "אב"

[4]

העפלה

ראשונה

העפלות

(נסיונות כושלים)
לפני 2004[5]

מטרים רגל
1 אוורסט / סגארמת'ה / צ'ומולונגמה 8,848[6] 29,029 8,848 מהלנגור הימלאיה 27°59′17″N 86°55′31″E / 27.98806°N 86.92528°E / 27.98806; 86.92528 (1. Mount Everest / Sagarmatha / Chomolungma (8848 m)) - - - 1953 >>145 (121)
2 K2 / קוגיר / Godwin Austen 8,611 28,251 4,017 בלטורו קארקוראם 35°52′53″N 76°30′48″E / 35.88139°N 76.51333°E / 35.88139; 76.51333 (2. K2 / Qogir / Godwin Austen (8611 m)) אוורסט[7] 1954 45 (44)
3 קנצ'נג'נגה 8,586 28,169 3,922 קנצ'נג'נגה הימלאיה 27°42′12″N 88°08′51″E / 27.70333°N 88.14750°E / 27.70333; 88.14750 (3. Kangchenjunga (8586 m)) * אוורסט 1955 38 (24)
4 להוטסה 8,516 27,940 610 מהאלנגור הימלאיה 27°57′42″N 86°55′59″E / 27.96167°N 86.93306°E / 27.96167; 86.93306 (4. Lhotse (8516 m)) אוורסט 1956 26 (26)
5 מקלו 8,485 27,838 2,386 מהאלנגור הימלאיה 27°53′23″N 87°05′20″E / 27.88972°N 87.08889°E / 27.88972; 87.08889 (5. Makalu (8485 m)) אוורסט 1955 45 (52)
6 צ'ו אויו 8,188 26,864 2,340 מהאלנגור הימלאיה 28°05′39″N 86°39′39″E / 28.09417°N 86.66083°E / 28.09417; 86.66083 (6. Cho Oyu (8188 m)) אוורסט 1954 79 (28)
7 דאולגירי I 8,167 26,795 3,357 דאולגירי הימלאיה 28°41′48″N 83°29′35″E / 28.69667°N 83.49306°E / 28.69667; 83.49306 (7. Dhaulagiri I (8167 m)) K2 1960 51 (39)
8 מנסלו 8,163 26,781 3,092 מנסלו הימלאיה 28°33′00″N 84°33′35″E / 28.55000°N 84.55972°E / 28.55000; 84.55972 (8. Manaslu (8163 m)) צ'ו אויו 1956 49 (45)
9 ננגה פרבט 8,126 26,660 4,608 ננגה פרבט הימלאיה 35°14′14″N 74°35′21″E / 35.23722°N 74.58917°E / 35.23722; 74.58917 (9. Nanga Parbat (8126 m)) דואלאגירי 1953 52 (67)
10 אנפורנה I 8,091 26,545 2,984 אנפורנה הימלאיה 28°35′44″N 83°49′13″E / 28.59556°N 83.82028°E / 28.59556; 83.82028 (10. Annapurna I (8091 m)) צ'ו אויו 1950 36 (47)
11 גשרברום I ‏/ Hidden Peak / K5 8,080 26,509 2,155 בלטורו קארקוראם 35°43′28″N 76°41′47″E / 35.72444°N 76.69639°E / 35.72444; 76.69639 (11. Gasherbrum I / Hidden Peak / K5 (8080 m)) K2 1958 31 (16)
12 Broad Peak / K3 8,051 26,414 1,701 בלטורו קארקוראם 35°48′38″N 76°34′06″E / 35.81056°N 76.56833°E / 35.81056; 76.56833 (12. Broad Peak / K3 (8051 m)) גשרברום I 1957 39 (19)
13 גשרברום II‏ / K4 8,035 26,362 1,524 בלטורו קארקוראם 35°45′28″N 76°39′12″E / 35.75778°N 76.65333°E / 35.75778; 76.65333 (13. Gasherbrum II / K4 (8035 m)) גשרברום I 1956 54 (12)
14 Shishapangma 8,027 26,335 2,897 Jugal הימלאיה 28°21′12″N 85°46′43″E / 28.35333°N 85.77861°E / 28.35333; 85.77861 (14. Shishapangma (8027 m)) צ'ו אויו 1964 43 (19)
15 Gyachung Kang 7,952 26,089 700 מהאלנגור הימלאיה 28°05′53″N 86°44′42″E / 28.09806°N 86.74500°E / 28.09806; 86.74500 (15. Gyachung Kang (7952 m)) צ'ו אויו 1964 5 (3)
110 גשרברום III 7,946 26,070 355 בלטורו קארקוראם 35°45′33″N 76°38′30″E / 35.75917°N 76.64167°E / 35.75917; 76.64167 (Gasherbrum III (7946 m)) גשרברום II 1975 2 (2)
16 אנפורנה II 7,937 26,040 2,437 אנפורנה הימלאיה 28°32′05″N 84°07′19″E / 28.53472°N 84.12194°E / 28.53472; 84.12194 (16. Annapurna II (7937 m)) אנפורנה I 1960 6 (19)
17 גשרברום IV 7,932 26,024 715 בלטורו קארקוראם 35°45′38″N 76°36′58″E / 35.76056°N 76.61611°E / 35.76056; 76.61611 (17. Gasherbrum IV (7932 m)) גשרברום III 1958 4 (11)
18 Himalchuli 7,893 25,896 1,633 מנסלו הימלאיה 28°26′12″N 84°38′23″E / 28.43667°N 84.63972°E / 28.43667; 84.63972 (18. Himalchuli (7893 m)) * מנסלו 1960 6 (12)
19 Distaghil Sar 7,884 25,866 2,525 היספאר קארקוראם 36°19′33″N 75°11′16″E / 36.32583°N 75.18778°E / 36.32583; 75.18778 (19. Distaghil Sar (7884 m)) K2 1960 3 (5)
20 Ngadi Chuli 7,871 25,823 1,020 מנסלו הימלאיה 28°30′12″N 84°34′00″E / 28.50333°N 84.56667°E / 28.50333; 84.56667 (20. Ngadi Chuli (7871 m)) מנסלו 1970 2 (6)
111 Nuptse 7,864 25,801 319 מהאלנגור הימלאיה 27°58′03″N 86°53′13″E / 27.96750°N 86.88694°E / 27.96750; 86.88694 (Nuptse (7864 m)) להוטסה 1961 5 (12)
21 Khunyang Chhish 7,823 25,666 1,765 היספאר קארקוראם 36°12′19″N 75°12′28″E / 36.20528°N 75.20778°E / 36.20528; 75.20778 (21. Khunyang Chhish (7823 m)) * Distaghil Sar 1971 2 (6)
22 Masherbrum / K1 7,821 25,659 2,457 Masherbrum קארקוראם 35°38′28″N 76°18′21″E / 35.64111°N 76.30583°E / 35.64111; 76.30583 (22. Masherbrum / K1 (7821 m)) גשרברום I 1960 4 (9)
23 Nanda Devi 7,816 25,643 3,139 Garhwal הימלאיה 30°22′33″N 79°58′15″E / 30.37583°N 79.97083°E / 30.37583; 79.97083 (23. Nanda Devi (7816 m)) דואלאגירי 1936 14 (12)
24 Chomo Lonzo 7,804 25,604 590 מהאלנגור הימלאיה 27°55′50″N 87°06′28″E / 27.93056°N 87.10778°E / 27.93056; 87.10778 (24. Chomo Lonzo (7804 m)) מקלו 1954 3 (1)
25 Batura Sar 7,795 25,574 3,118 Batura קארקוראם 36°30′37″N 74°31′21″E / 36.51028°N 74.52250°E / 36.51028; 74.52250 (25. Batura Sar (7795 m)) Distaghil Sar 1976 4 (6)
26 Kanjut Sar 7,790 25,558 1,690 היספאר קארקוראם 36°12′20″N 75°25′01″E / 36.20556°N 75.41694°E / 36.20556; 75.41694 (26. Kanjut Sar (7790 m)) Khunyang Chhish 1959 2 (1)
27 Rakaposhi 7,788 25,551 2,818 Rakaposhi-Haramosh קארקוראם 36°08′33″N 74°29′22″E / 36.14250°N 74.48944°E / 36.14250; 74.48944 (27. Rakaposhi (7788 m)) Khunyang Chhish 1958 8 (13)
28 Namcha Barwa 7,782 25,531 4,106 Assam הימלאיה 29°37′52″N 95°03′19″E / 29.63111°N 95.05528°E / 29.63111; 95.05528 (28. Namcha Barwa (7782 m)) קנצ'נג'נגה 1992 1 (2)
29 Kamet 7,756 25,446 2,825 Garhwal הימלאיה 30°55′12″N 79°35′30″E / 30.92000°N 79.59167°E / 30.92000; 79.59167 (29. Kamet (7756 m)) * Nanda Devi 1931 23 (14)
30 דואלאגירי II 7,751 25,430 2,396 דואלאגירי הימלאיה 28°45′46″N 83°23′18″E / 28.76278°N 83.38833°E / 28.76278; 83.38833 (30. Dhaulagiri II (7751 m)) דואלאגירי 1971 4 (11)
31 Saltoro Kangri / K10 7,742 25,400 2,160 Saltoro קארקוראם 35°23′57″N 76°50′53″E / 35.39917°N 76.84806°E / 35.39917; 76.84806 (31. Saltoro Kangri / K10 (7742 m)) * Gasherbrum I 1962 2 (1)
32 Jannu 7,711 25,299 1,036 קנצ'נג'נגה הימלאיה 27°40′56″N 88°02′40″E / 27.68222°N 88.04444°E / 27.68222; 88.04444 (32. Jannu (7711 m)) * קנצ'נג'נגה 1962 17 (12)
33 Tirich Mir 7,708 25,289 3,910 Hindu Kush 36°15′19″N 71°50′30″E / 36.25528°N 71.84167°E / 36.25528; 71.84167 (33. Tirich Mir (7708 m)) * Batura Sar 1950 20 (11)
112 מולמנקינג 7,703 25,272 430 Langtang הימלאיה 28°21′18″N 85°48′35″E / 28.35500°N 85.80972°E / 28.35500; 85.80972 (Molamenqing (7703 m)) Shishapangma 1981 1 (0)
34 Gurla Mandhata 7,694 25,243 2,788 Nalakankar הימלאיה 30°26′19″N 81°17′48″E / 30.43861°N 81.29667°E / 30.43861; 81.29667 (34. Gurla Mandhata (7694 m)) דואלאגירי 1985 6 (4)
35 Saser Kangri I / K22 7,672 25,171 2,304 Saser קארקוראם 34°52′00″N 77°45′09″E / 34.86667°N 77.75250°E / 34.86667; 77.75250 (35. Saser Kangri I / K22 (7672 m)) גשרברום I 1973 6 (4)
36 Chogolisa 7,665 25,148 1,624 Masherbrum קארקוראם 35°36′47″N 76°34′29″E / 35.61306°N 76.57472°E / 35.61306; 76.57472 (36. Chogolisa (7665 m)) Masherbrum 1975 4 (2)
113 דואלאגירי IV 7,661 25,135 469 דואלאגירי הימלאיה 28°44′09″N 83°18′55″E / 28.73583°N 83.31528°E / 28.73583; 83.31528 (Dhaulagiri IV (7661 m)) דואלאגירי II 1975 2 (10)
37 Kongur Tagh 7,649 25,095 3,585 Kongur Shan (Eastern Pamirs) 38°35′36″N 75°18′48″E / 38.59333°N 75.31333°E / 38.59333; 75.31333 (37. Kongur Tagh (7649 m)) Distaghil Sar 1981 2 (4)
114 דואלאגירי V 7,618 24,993 340 דואלאגירי הימלאיה 28°44′02″N 83°21′41″E / 28.73389°N 83.36139°E / 28.73389; 83.36139 (Dhaulagiri V (7618 m)) * דואלאגירי IV 1975 2 (3)
38 Shispare 7,611 24,970 1,240 Batura קארקוראם 36°26′26″N 74°40′51″E / 36.44056°N 74.68083°E / 36.44056; 74.68083 (38. Shispare (7611 m)) Batura Sar 1974 3 (1)
39 Trivor 7,577 24,859 980 היספאר קארקוראם 36°17′15″N 75°05′06″E / 36.28750°N 75.08500°E / 36.28750; 75.08500 (39. Trivor (7577 m)) * Distaghil Sar 1960 2 (5)
40 Gangkhar Puensum 7,570 24,836 2,995 Kula Kangri הימלאיה 28°02′50″N 90°27′19″E / 28.04722°N 90.45528°E / 28.04722; 90.45528 (40. Gangkhar Puensum (7570 m)) * Kangchenjunga unclimbed 0 (3)
41 Gongga Shan / Minya Konka 7,556 24,790 3,642 Daxue Shan (Hengduan Shan) 29°35′43″N 101°52′47″E / 29.59528°N 101.87972°E / 29.59528; 101.87972 (41. Gongga Shan / Minya Konka (7556 m)) אוורסט 1932 6 (7)
42 אנפורנה III 7,555 24,787 703 אנפורנה הימלאיה 28°35′06″N 83°59′24″E / 28.58500°N 83.99000°E / 28.58500; 83.99000 (42. Annapurna III (7555 m)) אנפורנה I 1961 10 (17)
43 Muztagh Ata 7,546 24,757 2,735 Muztagata (Eastern Pamirs) 38°16′33″N 75°06′58″E / 38.27583°N 75.11611°E / 38.27583; 75.11611 (43. Muztagh Ata (7546 m)) Kongur Tagh 1956 Many
44 Skyang Kangri 7,545 24,754 1,085 בלטורו קארקוראם 35°55′35″N 76°34′03″E / 35.92639°N 76.56750°E / 35.92639; 76.56750 (44. Skyang Kangri (7545 m)) K2 1976 1 (2)
45 Changtse 7,543 24,747 520 מהאלנגור הימלאיה 28°01′29″N 86°54′51″E / 28.02472°N 86.91417°E / 28.02472; 86.91417 (45. Changtse (7543 m)) אוורסט 1982 9 (9)
46 Kula Kangri 7,538 24,731 1,650 Kula Kangri הימלאיה 28°13′37″N 90°36′59″E / 28.22694°N 90.61639°E / 28.22694; 90.61639 (46. Kula Kangri (7538 m)) Gangkhar Puensum 1986 3 (2)
47 Kongur Tiube 7,530 24,705 840 Kongur Shan (Eastern Pamirs) 38°36′57″N 75°11′45″E / 38.61583°N 75.19583°E / 38.61583; 75.19583 (47. Kongur Tiube (7530 m)) Kongur Tagh 1956 2 (3)
48 Mamostong Kangri 7,516 24,659 1,803 Rimo קארקוראם 35°08′31″N 77°34′39″E / 35.14194°N 77.57750°E / 35.14194; 77.57750 (48. Mamostong Kangri (7516 m)) Gasherbrum I 1984 5 (0)
49 Saser Kangri II E 7,513 24,649 1,450 Saser קארקוראם 34°48′17″N 77°48′24″E / 34.80472°N 77.80667°E / 34.80472; 77.80667 (49. Saser Kangri II E (7513 m)) Saser Kangri I 2011 0 (0)[8]
50 Ismoil Somoni Peak 7,495 24,590 3,402 Pamir (Akademiya Nauk Range) 38°56′35″N 72°00′57″E / 38.94306°N 72.01583°E / 38.94306; 72.01583 (50. Ismoil Somoni Peak (7495 m)) Muztagh Ata 1933
51 Saser Kangri III 7,495 24,590 850 Saser קארקוראם 34°50′44″N 77°47′06″E / 34.84556°N 77.78500°E / 34.84556; 77.78500 (51. Saser Kangri III (7495 m)) Saser Kangri I 1986 1 (0)
52 Noshaq 7,492 24,580 2,024 Hindu Kush 36°25′56″N 71°49′43″E / 36.43222°N 71.82861°E / 36.43222; 71.82861 (52. Noshaq (7492 m)) Tirich Mir 1960 33 (3)
53 Pumari Chhish 7,492 24,580 890 היספאר קארקוראם 36°12′41″N 75°15′01″E / 36.21139°N 75.25028°E / 36.21139; 75.25028 (53. Pumari Chhish (7492 m)) Khunyang Chhish 1979 1 (2)
54 Passu Sar 7,476 24,528 645 Batura קארקוראם 36°29′16″N 74°35′16″E / 36.48778°N 74.58778°E / 36.48778; 74.58778 (54. Passu Sar (7476 m)) Batura Sar 1994 1 (0)
55 Yukshin Gardan Sar 7,469 24,505 1,313 היספאר קארקוראם 36°15′04″N 75°22′29″E / 36.25111°N 75.37472°E / 36.25111; 75.37472 (55. Yukshin Gardan Sar (7469 m)) Pumari Chhish 1984 4 (1)
56 Teram Kangri I 7,462 24,482 1,702 Siachen קארקוראם 35°34′48″N 77°04′42″E / 35.58000°N 77.07833°E / 35.58000; 77.07833 (56. Teram Kangri I (7462 m)) גשרברום I 1975 2 (0)
57 Jongsong Peak 7,462 24,482 1,298 קנצ'נג'נגה הימלאיה 27°52′54″N 88°08′09″E / 27.88167°N 88.13583°E / 27.88167; 88.13583 (57. Jongsong Peak (7462 m)) קנצ'נג'נגה 1930 2 (3)
58 Malubiting 7,458 24,469 2,193 Rakaposhi-Haramosh קארקוראם 36°00′12″N 74°52′31″E / 36.00333°N 74.87528°E / 36.00333; 74.87528 (58. Malubiting (7458 m)) Rakaposhi 1971 2 (6)
59 Gangapurna 7,455 24,459 563 אנפורנה הימלאיה 28°36′18″N 83°57′49″E / 28.60500°N 83.96361°E / 28.60500; 83.96361 (59. Gangapurna (7455 m)) אנפורנה III 1965 8 (13)
60 Jengish Chokusu / Tömür / Pk Pobeda 7,439 24,406 4,148 Tian Shan 42°02′05″N 80°07′47″E / 42.03472°N 80.12972°E / 42.03472; 80.12972 (60. Jengish Chokusu / Tömür / Pk Pobeda (7439 m)) Ismail Samani Peak 1938
115 Sunanda Devi 7,434 24,390 260 Garhwal הימלאיה 30°22′00″N 79°59′40″E / 30.36667°N 79.99444°E / 30.36667; 79.99444 (Sunanda Devi (7434 m)) Nanda Devi 1939 14 (12)
61 K12 7,428 24,370 1,978 Saltoro קארקוראם 35°17′45″N 77°01′20″E / 35.29583°N 77.02222°E / 35.29583; 77.02222 (61. K12 (7428 m)) Saltoro Kangri 1974 4 (2)
62 Yangra / Ganesh I 7,422 24,350 2,352 Ganesh הימלאיה 28°23′29″N 85°07′38″E / 28.39139°N 85.12722°E / 28.39139; 85.12722 (62. Yangra / Ganesh I (7422 m)) מנסלו 1955 1 (6)
63 Sia Kangri 7,422 24,350 640 Siachen קארקוראם 35°39′48″N 76°45′42″E / 35.66333°N 76.76167°E / 35.66333; 76.76167 (63. Sia Kangri (7422 m)) גשרברום I 1934 6 (0)
64 Momhil Sar 7,414 24,324 980 היספאר קארקוראם 36°19′04″N 75°02′11″E / 36.31778°N 75.03639°E / 36.31778; 75.03639 (64. Momhil Sar (7414 m)) * Trivor 1964 2 (6)
65 Kabru N 7,412 24,318 780 קנצ'נג'נגה הימלאיה 27°38′02″N 88°07′00″E / 27.63389°N 88.11667°E / 27.63389; 88.11667 (65. Kabru N (7412 m)) קנצ'נג'נגה 1994 1 (2)[9]
66 Skil Brum 7,410 24,311 1,152 בלטורו קארקוראם 35°51′03″N 76°25′43″E / 35.85083°N 76.42861°E / 35.85083; 76.42861 (66. Skil Brum (7410 m)) K2 1957 2 (1)
67 Haramosh Peak 7,409 24,308 2,277 Rakaposhi-Haramosh קארקוראם 35°50′24″N 74°53′51″E / 35.84000°N 74.89750°E / 35.84000; 74.89750 (67. Haramosh Peak (7409 m)) Malubiting 1958 4 (3)
68 Istor-o-Nal 7,403 24,288 1,040 Hindu Kush 36°22′32″N 71°53′54″E / 36.37556°N 71.89833°E / 36.37556; 71.89833 (68. Istor-o-Nal (7403 m)) Noshaq 1969 4 (5)
69 Ghent Kangri 7,401 24,281 1,493 Saltoro קארקוראם 35°31′04″N 76°48′02″E / 35.51778°N 76.80056°E / 35.51778; 76.80056 (69. Ghent Kangri (7401 m)) Saltoro Kangri 1961 4 (0)
70 Ultar 7,388 24,239 700 Batura קארקוראם 36°23′27″N 74°43′00″E / 36.39083°N 74.71667°E / 36.39083; 74.71667 (70. Ultar (7388 m)) Shispare 1996 2 (5)
71 Rimo I 7,385 24,229 1,438 Rimo קארקוראם 35°21′18″N 77°22′08″E / 35.35500°N 77.36889°E / 35.35500; 77.36889 (71. Rimo I (7385 m)) Teram Kangri I 1988 1 (3)
72 Churen Himal 7,385 24,229 600 דואלאגירי הימלאיה 28°44′05″N 83°13′03″E / 28.73472°N 83.21750°E / 28.73472; 83.21750 (72. Churen Himal (7385 m)) דואלאגירי IV 1970 3 (0)
73 Teram Kangri III 7,382 24,219 520 Siachen קארקוראם 35°35′59″N 77°02′53″E / 35.59972°N 77.04806°E / 35.59972; 77.04806 (73. Teram Kangri III (7382 m)) Teram Kangri I 1979 1 (0)
74 Sherpi Kangri 7,380 24,213 1,000 Saltoro קארקוראם 35°27′58″N 76°46′53″E / 35.46611°N 76.78139°E / 35.46611; 76.78139 (74. Sherpi Kangri (7380 m)) * Ghent Kangri 1976 1 (1)
75 Labuche Kang 7,367 24,170 1,957 Labuche הימלאיה 28°18′15″N 86°21′03″E / 28.30417°N 86.35083°E / 28.30417; 86.35083 (75. Labuche Kang (7367 m)) צ'ו אויו 1987 1 (0)
76 Kirat Chuli 7,362 24,153 1,168 קנצ'נג'נגה הימלאיה 27°47′16″N 88°11′43″E / 27.78778°N 88.19528°E / 27.78778; 88.19528 (76. Kirat Chuli (7362 m)) קנצ'נג'נגה 1939 1 (6)
116 Abi Gamin 7,355 24,131 217 Garhwal הימלאיה 30°55′57″N 79°36′09″E / 30.93250°N 79.60250°E / 30.93250; 79.60250 (Abi Gamin (7355 m)) Kamet 1950 17 (2)
77 Nangpai Gosum 7,350 24,114 500 מהאלנגור הימלאיה 28°04′24″N 86°36′51″E / 28.07333°N 86.61417°E / 28.07333; 86.61417 (77. Nangpai Gosum (7350 m)) צ'ו אויו 1996 3 (1)
117 Gimmigela / The Twins 7,350 24,114 432 קנצ'נג'נגה הימלאיה 27°44′27″N 88°09′31″E / 27.74083°N 88.15861°E / 27.74083; 88.15861 (Gimmigela / The Twins (7350 m)) קנצ'נג'נגה 1994 3 (1)
78 Saraghrar 7,349 24,111 1,979 Hindu Kush 36°32′51″N 72°06′54″E / 36.54750°N 72.11500°E / 36.54750; 72.11500 (78. Saraghrar (7349 m)) Noshaq 1959 2 (3)
79 Jomolhari 7,326 24,035 2,077 Jomolhari הימלאיה 27°49′36″N 89°16′04″E / 27.82667°N 89.26778°E / 27.82667; 89.26778 (79. Jomolhari (7326 m)) * Gangkhar Puensum 1937 4 (0)
80 Chamlang 7,321 24,019 1,240 מהאלנגור הימלאיה 27°46′30″N 86°58′47″E / 27.77500°N 86.97972°E / 27.77500; 86.97972 (80. Chamlang (7321 m)) להוטסה 1961 7 (1)
81 Chongtar 7,315 23,999 1,300 בלטורו קארקוראם 35°54′55″N 76°25′45″E / 35.91528°N 76.42917°E / 35.91528; 76.42917 (81. Chongtar (7315 m)) Skil Brum 1994 1 (1)
82 בלטורו קנגרי 7,312 23,990 1,200 Masherbrum קארקוראם 35°38′21″N 76°40′24″E / 35.63917°N 76.67333°E / 35.63917; 76.67333 (82. Baltoro Kangri (7312 m)) Chogolisa 1976 1 (0)
83 Siguang Ri 7,309 23,980 650 מהאלנגור הימלאיה 28°08′50″N 86°41′06″E / 28.14722°N 86.68500°E / 28.14722; 86.68500 (83. Siguang Ri (7309 m)) צ'ו אויו 1989 2 (1)
84 The Crown / Huang Guan 7,295 23,934 1,919 Yengisogat קארקוראם 36°06′24″N 76°12′21″E / 36.10667°N 76.20583°E / 36.10667; 76.20583 (84. The Crown / Huang Guan (7295 m)) Skil Brum (K2) 1993 1 (3)
85 Gyala Peri 7,294 23,930 2,942 Assam הימלאיה 29°48′52″N 94°58′07″E / 29.81444°N 94.96861°E / 29.81444; 94.96861 (85. Gyala Peri (7294 m)) אוורסט 1986 1 (0)
86 Porong Ri 7,292 23,924 520 Langtang הימלאיה 28°23′22″N 85°43′12″E / 28.38944°N 85.72000°E / 28.38944; 85.72000 (86. Porong Ri (7292 m)) Shisha Pangma 1982 5 (0)
87 Baintha Brakk / The Ogre 7,285 23,901 1,891 Panmah קארקוראם 35°56′51″N 75°45′12″E / 35.94750°N 75.75333°E / 35.94750; 75.75333 (87. Baintha Brakk / The Ogre (7285 m)) * Kanjut Sar 1977 3 (13)
88 Yutmaru Sar 7,283 23,894 620 היספאר קארקוראם 36°13′35″N 75°22′02″E / 36.22639°N 75.36722°E / 36.22639; 75.36722 (88. Yutmaru Sar (7283 m)) Yukshin Gardan Sar 1980 1 (1)
89 Baltistan Peak / K6 7,282 23,891 1,962 Masherbrum קארקוראם 35°25′06″N 76°33′06″E / 35.41833°N 76.55167°E / 35.41833; 76.55167 (89. Baltistan Peak / K6 (7282 m)) Chogolisa 1970 1 (3)
90 Kangpenqing / Gang Benchhen 7,281 23,888 1,340 Baiku הימלאיה 28°33′03″N 85°32′44″E / 28.55083°N 85.54556°E / 28.55083; 85.54556 (90. Kangpenqing / Gang Benchhen (7281 m)) Shisha Pangma 1982 1 (1)
91 Muztagh Tower 7,276 23,871 1,710 בלטורו קארקוראם 35°49′40″N 76°21′40″E / 35.82778°N 76.36111°E / 35.82778; 76.36111 (91. Muztagh Tower (7276 m)) Skil Brum 1956 4 (2)
92 Mana Peak 7,272 23,858 730 Garhwal הימלאיה 30°52′50″N 79°36′55″E / 30.88056°N 79.61528°E / 30.88056; 79.61528 (92. Mana Peak (7272 m)) Kamet 1937 7 (3)
118 דואלאגירי VI 7,268 23,845 485 דואלאגירי הימלאיה 28°42′31″N 83°16′27″E / 28.70861°N 83.27417°E / 28.70861; 83.27417 (Dhaulagiri VI (7268 m)) דואלאגירי IV 1970 5 (0)
93 Diran 7,266 23,839 1,325 Rakaposhi-Haramosh קארקוראם 36°07′13″N 74°39′42″E / 36.12028°N 74.66167°E / 36.12028; 74.66167 (93. Diran (7266 m)) Malubiting 1968 12 (8)
94 Labuche Kang III / East[10] 7,250 23,786 570 Labuche הימלאיה 28°18′05″N 86°23′02″E / 28.30139°N 86.38389°E / 28.30139; 86.38389 (94. Labuche Kang III / East (7250 m)) Labuche Kang unclimbed 0 (0)
95 Putha Hiunchuli 7,246 23,773 1,151 דואלאגירי הימלאיה 28°44′52″N 83°08′46″E / 28.74778°N 83.14611°E / 28.74778; 83.14611 (95. Putha Hiunchuli (7246 m)) Churen Himal 1954 11 (5)
96 Apsarasas Kangri 7,245 23,770 635 Siachen קארקוראם 35°32′19″N 77°08′55″E / 35.53861°N 77.14861°E / 35.53861; 77.14861 (96. Apsarasas Kangri (7245 m)) Teram Kangri I 1976 2 (0)
97 Mukut Parbat 7,242 23,760 840 Garhwal הימלאיה 30°56′57″N 79°34′12″E / 30.94917°N 79.57000°E / 30.94917; 79.57000 (97. Mukut Parbat (7242 m)) Kamet 1951 2 (1)
98 Rimo III 7,233 23,730 615 Rimo Karakoram 35°22′31″N 77°21′42″E / 35.37528°N 77.36167°E / 35.37528; 77.36167 (98. Rimo III (7233 m)) Rimo I 1985 1 (0)
99 Langtang Lirung 7,227 23,711 1,525 Langtang הימלאיה 28°15′22″N 85°31′01″E / 28.25611°N 85.51694°E / 28.25611; 85.51694 (99. Langtang Lirung (7227 m)) Shisha Pangma 1978 14 (13)
100 Karjiang 7,221 23,691 880 Kula Kangri הימלאיה 28°15′27″N 90°38′49″E / 28.25750°N 90.64694°E / 28.25750; 90.64694 (100. Karjiang (7221 m)) Kula Kangri unclimbed 0 (2)
101 אנפורנה דאקשין 7,219 23,684 775 אנפורנה הימלאיה 28°31′06″N 83°48′22″E / 28.51833°N 83.80611°E / 28.51833; 83.80611 (101. Annapurna Dakshin (7219 m)) אנפורנה 1964 10 (16)
102 Khartaphu 7,213 23,665 712 מהאלנגור הימלאיה 28°03′49″N 86°58′39″E / 28.06361°N 86.97750°E / 28.06361; 86.97750 (102. Khartaphu (7213 m)) אוורסט 1935 1 (0)
103 Tongshanjiabu[11] 7,207 23,645 1,757 Lunana הימלאיה 28°11′12″N 89°57′27″E / 28.18667°N 89.95750°E / 28.18667; 89.95750 (103. Tongshanjiabu (7207 m)) Gangkar Puensum unclimbed 0 (0)
104 Malangutti Sar 7,207 23,645 515 היספאר קארקוראם 36°21′47″N 75°08′57″E / 36.36306°N 75.14917°E / 36.36306; 75.14917 (104. Malangutti Sar (7207 m)) Distaghil Sar 1985 1 (0)
105 Noijin Kangsang / Norin Kang 7,206 23,642 2,160 Nagarze הימלאיה 28°56′48″N 90°10′42″E / 28.94667°N 90.17833°E / 28.94667; 90.17833 (105. Noijin Kangsang / Norin Kang (7206 m)) Gangkar Puensum 1986 4 (1)
106 Langtang Ri 7,205 23,638 650 Langtang הימלאיה 28°22′53″N 85°41′01″E / 28.38139°N 85.68361°E / 28.38139; 85.68361 (106. Langtang Ri (7205 m)) Shisha Pangma 1981 4 (0)
107 Kangphu Kang 7,204 23,635 1,200 Lunana הימלאיה 28°09′20″N 90°03′48″E / 28.15556°N 90.06333°E / 28.15556; 90.06333 (107. Kangphu Kang (7204 m)) Tongshanjiabu 2002 1 (0)
108 Singhi Kangri 7,202 23,629 790 Siachen קארקוראם 35°35′59″N 76°59′01″E / 35.59972°N 76.98361°E / 35.59972; 76.98361 (108. Singhi Kangri (7202 m)) Teram Kangri III 1976 2 (0)
109 Lupghar Sar 7,200 23,622 730 היספאר קארקוראם 36°21′01″N 75°02′13″E / 36.35028°N 75.03694°E / 36.35028; 75.03694 (109. Lupghar Sar (7200 m)) * Momhil Sar 1979 1 (0)

גלריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ For Nepal, the heights indicated on the Nepal Topographic Maps are followed.
  2. ^ The prominence data were extracted from a combination of maps and computer aided analysis of NASA's 3" SRTM data.
  3. ^ Coordinates were established by comparing topographical maps with satellite images and SRTM-derived terrain maps.
  4. ^ Here defined as the first higher mountain beyond the key saddle with at least 500 m prominence itself.
  5. ^ The number of ascents and failed attempts up to 2004 is extracted from the Club Himalayan index.
  6. ^ Given the large differences between multiple "final" measurements of אוורסט, the traditional 8,848 m is listed.
  7. ^ Everest IS parent to K2 by the definition of topographic prominence.
  8. ^ The highest (Eastern) summit of Saser Kangri II was climbed on August 24th, 2011 / p / steve-swenson-status.
  9. ^ According to the 1996 Himalayan Journal (pp.29–36), the highest point of the Kabru massif (the North summit) was climbed by an Indian Army team in May 1994
  10. ^ The height is unknown, but over 7,200 meters on both Chinese and Russian maps of the area.
  11. ^ The name and information about this summit was extracted from the May 2003 edition of Japanese Alpine News.