האחת (ספר)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
עטיפת הספר "האחת" מאת קיארה קאס

האחת (באנגלית The One) הוא ספר בסוגת הרומן רומנטי, המהווה כרך שלישי מתוך סדרה של שישה מאת הסופרת קיארה קאס.

הספר תורגם מאנגלית לעברית על ידי נעה בן פורת, והודפס בהוצאת ידיעות ספרים בתל אביב באפריל 2016, שלושה חודשים בלבד לאחר שפורסם התרגום העברי לכרך השני בסדרה "העילית", ושבעה חודשים לאחר הכרך הראשון בסדרה: "המועמדת"[1].

ספרי הסדרה זכו פעם אחר פעם לעמוד בראש רשימות רבי המכר במדינות רבות, מה שהיווה עדות להצלחתם הרבה. יתר על כן, חברת הקולנוע האחים וורנר רכשה את הזכויות להפקת סרט בעקבות הספרים[2].

עלילת הספר[עריכת קוד מקור | עריכה]

תחרות "הבחירה" ממשיכה לשלביה הסופיים ביותר עד להכרעתו של הנסיך מקסון. בתחרות נותרו ארבע בנות בלבד: אמריקה, קריס, סלסט ואליס. הבנות שחשות במתח הגבוה שנבנה סביבן, מוצאות לבסוף נחמה אחת בשנייה ומצליחות להתחבר כחברות טובות ככל שעלילת הספר מתקדמת.

אמריקה זכתה

במקביל לתחרות "הבחירה" קיים מתח פוליטי מכיוון שההתפרעויות של קבוצות המורדים השונות (הדרומיים והצפוניים) הולכות וגוברות. דרך קריאת יומנו של גרגורי איליאה, אמריקה מתחילה להבין מדוע מורדים ומתחילה בעצמה לסלוד מדרך ההתנהלות של מלך איליאה הנוכחי, אביו של מקסון.

בהמשך, הבנות בארמון נדרשות למבחן חשוב נוסף שנקרא "טקס ההרשעה". בטקס ארבע המועמדות צריכות להרשיע פושעים ולדון אותם לעונש מאסר. במהרה מתברר כי הפושעים הם תושבי איליאה מהמעמד הנמוך שהתנגדו למלך ונתפסו בעוון פשעים מזעריים, כדוגמת גנבת אוכל או בגדים לילדיהם בשל עוני מוחשי. אמריקה נגעלת מהמעמד, ולמרות התנכלותו של מלך איליאה וניסיונו להפילה בפח על ידי הבאת "פושע" שיש לדון אותו למאסר עולם בכלא, היא מוצאת דרך יצירתית לקיים את הטקס בלי לוותר על אמונותיה וערכיה.

אמריקה ומקסון יוצרים קשר סמוי ללא ידיעת המלך והמלכה עם מנהיגי המורדים הצפוניים שמעוניינים במקסון כמלכם על פני אביו, ובאמריקה כמלכתם לצידו. מנהיגי המורדים, אוגוסט וג'ורג'יה, הם זוג צעיר שמטרתם היא לבטל את המעמדות ולהחזיר את השוויון בין כל תושבי איליאה.

במבחן נוסף של המועמדות ב"בחירה", הבנות נדרשות להביא אורחים חשובים למסיבת תה מתוקשרת שמצולמת למשדר "הריפורט" השבוע. במבחן זה מצליחה אמריקה לקשר בין ג'ורג'יה ובין ניקולטה הנסיכה, ולהביא לשיתוף פעולה שיביא למורדים הצפוניים כסף במזומן לרכישת נשק שעמו יוכלו להצטייד כנגד המורדים הדרומיים ובתקווה לקדם את המלכות של מקסון ואמריקה לטובת הכלל. התוכנית נרקמת בסודיות מוחלטת, כאשר מקסון תומך באמריקה באופן מוחלט למרות האיום המתמיד מאביו.

לקראת סוף הספר, אמריקה מקבלת הודעה קשה על מות אביה, ונאלצת להתמודד עם אובדן אמיתי לראשונה בחייה. היא חוזרת לביתה באמצע תחרות "הבחירה" כדי להתאחד עם משפחתה. השיבה הביתה והניתוק הפתאומי מהארמון גורמים לה להבין כמה דברים על חייה החדשים, על המשמעות שהיא מעוניינת ליצוק בהם ובעיקר - על עומק רגשותיה למקסון. כשהיא חוזרת לארמון היא מתוודה בפניו על רגשותיה, זאת מבלי שהסבירה לאהוב נעוריה אספן שהיה השומר לג'ר בארמון המלוכה לגבי ההתפתחויות האחרונות.

ערב לפני ההכרזה הגורלית של הנסיך מקסון על הבחירה בבת זוג, כשכבר הודה בפני אמריקה שהוא מתכוון להציע לה את המלוכה, השניים ישנים במיטתה יחדיו אך מתעוררים למציאות אחרת לגמרי. זאת מפני שאספן תופס את השניים ישנים יחדיו, וכשמקסון עוזב את המקום אמריקה ממהרת לבוא אליו בהסברים ובהתנצלויות. מקסון מוצא במסדרון הסמוך את קריס, המועמדת השנייה שגם מצאה לה מקום בלבו, וכשהוא שב לאמריקה הוא מוצא אותה קרובה מאוד לאספן. בשנייה אחת הכול מתהפך, מקסון מבטל ההצעה לאמריקה ומחליט בו במקום להתחתן דווקא עם קריס.

במעמד ההכרזה בסיום הספר, מתרחש באופן פתאומי אירוע טרור גדול של קבוצת המורדים הדרומיים שמלווה ברצח של אנשים רבים, גם במעמדות גבוהים וחשובים. שוב הכול מתהפך כשמקסון ואמריקה מצויים בסכנת חיים ממשית יחד עם שאר המועמדות שהוזמנו לאירוע, משפחת המלוכה ואנשים חשובים אחרים.

הספר מסתיים עם חתונתם של אמריקה והנסיך מקסון.

דמויות מרכזיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • אמריקה סינגר - גיבורת הספר, נערה ממעמד חמש שהפכה לשלוש בעקבות תהליך הבחירה. בת 17, ג׳ינג׳ית. המועמדת הראשית בתחרות על ליבו של הנסיך מקסון. בסוף הספר נישאת לנסיך מקסון והופכת למלכה.
  • קריס - נערה ממעמד ארבע שהפכה לשלוש בעקבות תהליך הבחירה, מבין המתמודדות האחרונות בתחרות וחביבה על הנסיך מקסון. בסוף הספר מתגלה שהיא מורדת צפונית. אוהבת מאוד את מקסון, ולכן היה לה קשה להתמודד עם הפסדה.
  • סלסט - נערה ממעמד שתיים, מתמודדת בבחירה. בספרים הקודמים הייתה אויבת מושבעת של אמריקה אך בכרך הנוכחי הן הופכות לחברות קרובות, לקראת סוף הספר סלסט נהרגת על ידי מורד דרומי.
  • אליס - נערה ממשפחה ניו-אסייתית, עוד לפני שהגיעה לבחירה, מעמדה היה שלוש. מתמודדת בבחירה. ערכיה הראשיים הם כבוד למשפחתה, איננה מאוהבת במקסון אבל רוצה להישאר בתחרות עבור משפחתה.
  • הנסיך מקסון - הנצר העיקרי לשושלת המלוכה, עתיד להיהפך למלך על מדינת איליאה.
  • אספן לג'ר - קרוי גם הגנרל לג'ר בשל תפקידו כשומר בכיר בארמון. אהוב נעוריה של אמריקה שמוצא את עצמו מתאהב בנערה אחרת בארמון.
  • אן - המשרתת הראשית של אמריקה, סמכותית ופרפקציוניסטית. הייתה יתומה ונשלחה לארמון בשל מחסור בעובדים. מאוהבת באספן, ונעלמת בסוף הספר.
  • מרי - אחת המשרתות של אמריקה, נולדה בארמון. נשארה המשרתת המקורית היחידה של אמריקה בסוף הספר, לאחר שאן נעלמה ולוסי פרשה.
  • לוסי - אחת המשרתות של אמריקה, הרגישה שבחבורה. מצולקת נפשית ממקרה שבו נחטפה על ידי מורד. נמכרה יחד עם אביה לארמון. בסוף הספר הופכת לבת זוגו של אספן, ופורשת מתפקיד המשרתת.
  • מארלי וקרטר - מארלי הייתה מועמדת בבחירה וחברתה הטובה של אמריקה, במהלך התחרות התאהבה בקרטר שהיה שומר בארמון. השניים הולקו בעקבות האהבה האסורה אך לאחר מכן בזכות הנסיך מקסון נשארו במשרות שוליות בתחומיו כדי לא להיהפך למעמד שמונה (חסרי בית). בתחומי הארמון הם נישאו בחשאי ועברו לגור ביחד.
  • המלכה אמברלי - אמו של הנסיך מקסון, אישה ענוגה וצנועה, הגיעה ממעמד ארבע לפני שנהפכה למלכה. נהרגה בסוף הספר לאחר שניסתה להציל את בעלה, המלך קלרקסון.
  • המלך קלרקסון - אביו של הנסיך מקסון, בכרך זה מתגלה נוקשותו הנוראית כלפי כולם ובמיוחד כלפי מקסון. מתנכל גם לאמריקה מרגע שיודע על אהבתו של בנו אליה. נהרג בסוף הספר.
  • סילביה - האחראית הראשית על הבנות המשתתפות בבחירה.
  • אוגוסט - מנהיג המורדים הצפוניים, לקראת סוף הספר מתגלה כי הוא נצר לשושלת העתיקה של איליאה בעצמו.
  • ג'ורג'יה - בת זוגו של אוגוסט, אף היא מנהיגת המורדים הצפוניים. נעשית לחברה טובה של אמריקה.
  • ניקולטה - הנסיכה האיטלקייה, יוצרת קשרי חברות וברית עם אמריקה ועם ג'ורג'יה כדי להביא את איליאה למצב שוויוני ולביטול המעמדות.

ספרים נוספים בסדרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הספר השלישי מהווה סגירת מעגל לסיפורם של אמריקה והנסיך מקסון שהתחיל בספר הראשון. החל מהספר הרביעי והלאה, הספרים יתארו את חייהם של ילדיהם של אמריקה ומקסון.

כרך בסדרה שם הספר הדפסה במהדורה עברית
כרך רביעי היורשת נובמבר 2016
כרך חמישי הכתר מאי 2017
כרך שישי עד עצם היום הזה אפריל 2019

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • האחת, באתר OCLC (באנגלית)

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]