PCI Express – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Matanyabot (שיחה | תרומות)
מ בוט: מתקן הפניות
מ שוחזר מעריכות של Matanyabot (שיחה) לעריכה האחרונה של Xqbot
שורה 2: שורה 2:
| שם = PCI Express
| שם = PCI Express
| תמונה = Dvi add on card pci express.jpg
| תמונה = Dvi add on card pci express.jpg
| כותרת תמונה = [[כרטיס גרפי|כרטיס מסך]] PCI Express בעל יציאת [[DVI]]
| כותרת תמונה = [[כרטיס מסך]] PCI Express בעל יציאת [[DVI]]
| תאריך המצאה = [[2004]]
| תאריך המצאה = [[2004]]
| חברה מפתחת = [[אינטל]]
| חברה מפתחת = [[אינטל]]
שורה 16: שורה 16:
'''PCI Express''', בקיצור רשמי '''PCI-E''' או '''PCIe''' (בזמן הפיתוח נקרא '''3GIO''', [[ראשי תיבות]] ב[[אנגלית]] של "דור שלישי של קלט/פלט"), הוא אפיק תקשורת ב[[מחשב אישי|מחשבים אישיים]] בין כרטיסי הרחבה לבין [[לוח אם|לוח האם]] של המחשב.
'''PCI Express''', בקיצור רשמי '''PCI-E''' או '''PCIe''' (בזמן הפיתוח נקרא '''3GIO''', [[ראשי תיבות]] ב[[אנגלית]] של "דור שלישי של קלט/פלט"), הוא אפיק תקשורת ב[[מחשב אישי|מחשבים אישיים]] בין כרטיסי הרחבה לבין [[לוח אם|לוח האם]] של המחשב.


PCI Express הוא מימוש חדש של אפיק [[PCI]], אשר משתמש באותם עקרונות [[תכנות מחשבים|תכנות]] ותקני [[תקשורת]], אך מתבסס על מערכת [[תקשורת טורית]] מהירה הרבה יותר. הוא נתמך בעיקר על ידי [[אינטל]], אשר החלו לעבוד על התקן כפרויקט Arapaho, לאחר נטישת תקן [[InfiniBand]].
PCI Express הוא מימוש חדש של אפיק [[PCI]], אשר משתמש באותם עקרונות [[תכנות]] ותקני [[תקשורת]], אך מתבסס על מערכת [[תקשורת טורית]] מהירה הרבה יותר. הוא נתמך בעיקר על ידי [[אינטל]], אשר החלו לעבוד על התקן כפרויקט Arapaho, לאחר נטישת תקן [[InfiniBand]].


PCI Express מיועד לשימוש כאפיק מקומי בלבד. כיוון שהוא מתבסס על מערכת PCI הקיימת, כרטיסים ומערכות יכולים להיות מוסבים ל-PCI Express על ידי שינוי ברובד הפיזי בלבד – מערכות קיימות יכולות להיות מורצות על PCI Express בצורה שקופה. המהירויות הגבוהות יותר של PCI Express מאפשרות להחליף כמעט את כל האפיקים הפנימיים, כולל [[Accelerated Graphics Port|AGP]] ו-PCI, כמו כן ב-PCI Express ישנו בקר יחיד לאפיק, אשר מתקשר עם כל ההתקנים החיצוניים, בניגוד לפתרון הנוכחי במכונות הקיימות ([[ערכת שבבים]] Northbridge/Southbridge).
PCI Express מיועד לשימוש כאפיק מקומי בלבד. כיוון שהוא מתבסס על מערכת PCI הקיימת, כרטיסים ומערכות יכולים להיות מוסבים ל-PCI Express על ידי שינוי ברובד הפיזי בלבד – מערכות קיימות יכולות להיות מורצות על PCI Express בצורה שקופה. המהירויות הגבוהות יותר של PCI Express מאפשרות להחליף כמעט את כל האפיקים הפנימיים, כולל [[AGP]] ו-PCI, כמו כן ב-PCI Express ישנו בקר יחיד לאפיק, אשר מתקשר עם כל ההתקנים החיצוניים, בניגוד לפתרון הנוכחי במכונות הקיימות ([[ערכת שבבים]] Northbridge/Southbridge).


אמנם PCI Express מהיר בהרבה מ-PCI אבל עדיין אינו מהיר מספיק כדי לשמש כאפיק גישה לזיכרון [[זיכרון גישה אקראית|RAM]]. זהו חיסרון בולט לעומת אפיק דומה בשם [[HyperTransport]], אשר יכול לשמש גם כאפיק זיכרון. בנוסף, PCI Express אינו מציע את הגמישות שמספק תקן InfiniBand, אשר לו ביצועים דומים אך יכול לשמש גם כאפיק חיצוני.
אמנם PCI Express מהיר בהרבה מ-PCI אבל עדיין אינו מהיר מספיק כדי לשמש כאפיק גישה לזיכרון [[RAM]]. זהו חיסרון בולט לעומת אפיק דומה בשם [[HyperTransport]], אשר יכול לשמש גם כאפיק זיכרון. בנוסף, PCI Express אינו מציע את הגמישות שמספק תקן InfiniBand, אשר לו ביצועים דומים אך יכול לשמש גם כאפיק חיצוני.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־16:43, 13 בדצמבר 2010


שגיאות פרמטריות בתבנית:אפיק מחשב

פרמטרים [ ללא איתחול, כותרת תמונה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

'אפיק חיצוני: תלוי בסוג האפיק' אינו ערך חוקי

PCI Express
תאריך המצאה 2004
פותח על ידי אינטל

רוחב אפיק סיבית אחת
מספר התקנים 1
מהירות אפיק 8GBps (אפיק x32)
סוג אפיק טורי
חיבור ללא אתחול לא
אפיק חיצוני תלוי בסוג האפיק

PCI Express, בקיצור רשמי PCI-E או PCIe (בזמן הפיתוח נקרא 3GIO, ראשי תיבות באנגלית של "דור שלישי של קלט/פלט"), הוא אפיק תקשורת במחשבים אישיים בין כרטיסי הרחבה לבין לוח האם של המחשב.

PCI Express הוא מימוש חדש של אפיק PCI, אשר משתמש באותם עקרונות תכנות ותקני תקשורת, אך מתבסס על מערכת תקשורת טורית מהירה הרבה יותר. הוא נתמך בעיקר על ידי אינטל, אשר החלו לעבוד על התקן כפרויקט Arapaho, לאחר נטישת תקן InfiniBand.

PCI Express מיועד לשימוש כאפיק מקומי בלבד. כיוון שהוא מתבסס על מערכת PCI הקיימת, כרטיסים ומערכות יכולים להיות מוסבים ל-PCI Express על ידי שינוי ברובד הפיזי בלבד – מערכות קיימות יכולות להיות מורצות על PCI Express בצורה שקופה. המהירויות הגבוהות יותר של PCI Express מאפשרות להחליף כמעט את כל האפיקים הפנימיים, כולל AGP ו-PCI, כמו כן ב-PCI Express ישנו בקר יחיד לאפיק, אשר מתקשר עם כל ההתקנים החיצוניים, בניגוד לפתרון הנוכחי במכונות הקיימות (ערכת שבבים Northbridge/Southbridge).

אמנם PCI Express מהיר בהרבה מ-PCI אבל עדיין אינו מהיר מספיק כדי לשמש כאפיק גישה לזיכרון RAM. זהו חיסרון בולט לעומת אפיק דומה בשם HyperTransport, אשר יכול לשמש גם כאפיק זיכרון. בנוסף, PCI Express אינו מציע את הגמישות שמספק תקן InfiniBand, אשר לו ביצועים דומים אך יכול לשמש גם כאפיק חיצוני.

קישורים חיצוניים