לדלג לתוכן

מפעל האמייל של שינדלר המוזיאון

מפעל האמייל של שינדלר המוזיאון
מידע כללי
סוג מבנה אדריכלי עריכת הנתון בוויקינתונים
כתובת קרקוב עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום קרקוב עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה פולין עריכת הנתון בוויקינתונים
מייסדים אוסקר שינדלר עריכת הנתון בוויקינתונים
הקמה ובנייה
תקופת הבנייה ?–2010
תאריך פתיחה רשמי 2010 עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך פירוק מרץ 1943 עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 50°02′51″N 19°57′42″E / 50.0475°N 19.961778°E / 50.0475; 19.961778
אתר רשמי
(למפת קרקוב רגילה)
 
מפעל האמייל של שינדלר המוזיאון
מפעל האמייל של שינדלר המוזיאון
מפה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
"מפעל האמייל של שינדלר"
מפעל האמייל של אוסקר שינדלר
ספר מבקרים: "הוּא יִשְׁפֹּט בְּקֶרֶב הָאֻמּוֹת וְיוֹכִיחַ עַמִּים רַבִּים. הֵם יְכַתְּתוּ חַרְבוֹתֵיהֶם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת. לֹא תִּשָּׂא אֻמָּה עַל אֻמָּה חֶרֶב, וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה"

מפעל האמייל של אוסקר שינדלראנגלית: Oskar Schindler's Enamel Factory, בפולנית: Fabryka Emalia Oskara Schindlera) הוא מפעל ייצור חלקי מתכת שפעל בעבר בקרקוב. כיום המקום משמש כמוזיאון.

מה שהיה בעבר המפעל המפורסם של אוסקר שינדלר שהתפרסם בסרט “רשימת שינדלר” מאכלס כיום שני מוזיאונים: מוזיאון שואה העוסק בעיקר באימת החיים היהודים בקרקוב תחת הכיבוש הנאצי ובאופן כללי בכיבוש הנאצי של פולין וקרקוב, ומוזיאון אמנות. המוזיאון ששוכן באזור ששימש בעבר כמשרדים ומתאר את חיי היהודים ותושבי קרקוב האחרים תחת הכיבוש הנאצי ואת פועלו של אוסקר שינדלר. המוזיאון השני ממוקם בתוך מה שהיו בעבר אולמות הייצור הוא מוזיאון לאמנות בת זמננו[1].

מפעל האמייל של אוסקר שינדלר (בפולנית: Fabryka Emalia Oskara Schindlera) הוא מפעל ברזל לשעבר בקרקוב. כיום הוא מארח שני מוזיאונים: מוזיאון קרקוב לאמנות מודרנית בפולין, הממוקם בבתי המלאכה הישנים, וסניף של המוזיאון לתולדות העיר קרקוב, הממוקם ברחוב Lipowa 4 ברובע זבלוסיה, בבניין המנהלי של מפעל האמייל לשעבר הידוע. בתור Deutsche Emailwarenfabrik של אוסקר שינדלר (DEF), כפי שניתן לראות בסרט "רשימת שינדלר". פעל כאן לפני DEF היה המפעל הראשון של Malopolska של כלי אמייל ומוצרי מתכת של חברה בע"מ, שנוסד במרץ 1937. בשנת 2007, הוחלט להעביר את הבניין המנהלי של מפעל כלי האמייל לשעבר למוזיאון ההיסטוריה של העיר קרקוב, שנבנה על מקל. ליפובה 4 בקרקוב, סניף ליצירת תערוכת קבע המתעדת את תקופת הכיבוש הגרמני של העיר 19391945. התערוכה הקבועה בנושא זה המוצגת בסניף נקראת קרקוב - תקופת העבודה 1939–1945. מטרת המוזיאון היא להציג את ההיסטוריה של המפעל ב-ul. ליפובה בהקשר היסטורי רחב יותר. 45 חדרי תצוגה מציגים את קרקוב ותושביה במהלך מלחמת העולם השנייה. התערוכה מחולקת למספר חלקים המוקדשים לנושאים ספציפיים: מלחמת 1939, תפקידה של קרקוב כמרכז הכוח של הגנרל גנרל, חיי היומיום של התושבים, גורלם של יהודי קרקוב, האזור הסודי, כמו גם ההיסטוריה של עובדי המפעל וסיפורו של אוסקר שינדלר עצמו. את תערוכות המוזיאון משלימים תצלומים עשירים ומסמכים ארכיוניים שנאספו מפולין ומחוצה לה. הסניף נפתח רשמית ב-10 ביוני 2010. בבניין המפעל של שינדלר נבנה גם המוזיאון לאמנות מודרנית.[2]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]