משתמש:איתן
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
"תהילה אמיתית נבנית מכתיבת מה שראוי כי ייקרא"
- עפ"י פליניוס הזקן
| משתמש זה נמצא בוויקיפדיה במשך שנה, 8 חודשים ו־9 ימים. |
| חי צומח דומם |
| ויקיפדיה: הצבעות מחלוקת: | |
| ויקיפדיה: הצבעות מחיקה: | |
תוכן עניינים |
[עריכה] ערכים בעבודה מתמשכת
הערכים המודגשים בירוק הם המומלצים על ידי, שחלקם עדיין בעריכה. חלק מהם יהפכו אולי לערכים מומלצים בוויקיפדיה העברית. (אם להסתמך על קצב בכתיבה שלי הם לא).
-
-
-
-
-
- שונות: סקוויה ענקית*
- רומא: פומפיי* הרקולנאום * המוזיאון הלאומי לארכאולוגיה של נאפולי
- צפון אמריקה: אירוקווי * מלחמת הצרפתים והאינדיאנים
- בשר בקר
- אג"ח להמרה
-
-
-
-
- יש עוד מה לתרום ב: יחס הזהב * * לגינון נודד (הוספת תמונה) * דירוג אג"ח *
- מנהל המזון והתרופות האמריקאי
- פנתר שחור
- המודל הבינומי לתימחור אופציות*
[עריכה] ערכים בעבודה שוטפת
- תמחיר
- פיל לבן
- הדרכים ברומא העתיקה
- מימון
- לונג טרם קפיטל מנג'מנט
- רווח
- גידור
- תמונת מעצר
- :טירות עמק הלואר
- דולר ספרדי
- הריקודים הפולובציים
- שוק פרי שוק דובי ]
- שבע גבעות רומא
- רמת חיים
- קוצו של יוד
- מאלפא עד אומגה
- דף עד
| אופרות טבעת הניבלונגים |
|---|
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- ותודה לירון על התבנית
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
[עריכה] מילה על ערכים
האמת היא שאין לי שום אג'נדה בכתיבת ערכים. הערך הראשון המלא שכתבתי היה הנסיך איגור, בשל אהבתי לקטעים המוסיקליים שבאופרה. התחלתי במסע אופרות (אני לא אוהב אופרות...), וכתבתי את כל טבעת הניבלונגים על 4 האופרות שבה, ואופרות נוספות. האופרות היו דרך נוחה להתאמן, אבל באיזשהו שלב נשבר לי,ולאחר וילהלם טל, הגעתי לרציחות פוליטיות (לא אני כתבתי) ולכתיבת צירוף המקרים של לינקולן וקנדי, שעורר ויכוח בקהילה וכמעט הביא לעזיבתי, קללת טיפקאנו, שבה נחשפתי לתפקיד האינדיאנים במלחמות בצפון אמריקה, ולמלחמת הצרפתים והאינדיאנים(שחלקו נכתב על ידי אחרים), צרפת החדשה, (וערכי המשנה חוזה פריז (1763) * המלחמות הבין קולוניאליות בין בריטניה לצרפת * הסכם אוטרכט ואירוקווי).
בנקודה זו חיפשתי אתגרים חדשים, ומצאתי שהרקולנאום פנוי בויקיפדיה:בית השיטה. צרפתי אליו גם את פומפיי ובעיני הם שניים מהערכים היותר יפים שכתבתי. המשכתי בכתיבה על רומא העתיקה וכתבתי את מלחמת בעלות הברית, סאמניטים, סאמניום, וכן הערים האיטלקיות ברינדיזי,ארקולנו, אסקולי פיצ'נו, וונוסה, כולן קשורות כך או אחרת לערכים הגדולים. כתבתי גם את רוב קוויבק סיטי, ואת סמואל דה שמפלן, מייסד קוויבק.
בערך שמות מספרים תרמתי את טבלת המספרים בשיטות השונות, ולאחר ויכוח רציני עם ויקיפד אחר הוחלט שטריליון, המייצג לדעת הרוב אלף מיליארדים, לא קיים בויקיפדיה.
רשימה חלקית של ערכים שהשתתפתי במידה זו או אחרת בכתיבתם/תרגומם/הרחבתם:
[עריכה] נקודת מבט ויקיפדית
| " Veni, vidi, wiki ( באתי, ראיתי, כתבתי)" | ||
נחשפתי לויקיפדיה העברית כקורא בשנת 2005 ומאז אני גולש להנאתי בין הערכים והקישורים השונים . הגעתי למסקנה שלפרויקט כזה צריך לשלם דמי חבר כדי לשמור עליו . דמי החבר הם בצורת כתיבה ועריכה .
ערכתי לראשונה בנובמבר 2006 (למעשה תרמתי כבר קודם, ללא שם משתמש : למשל כאן) את הערך מנוע חשמלי לצורך עבודה בפיזיקה שבני כתב. חיפשתי מידע, הערך היה אז קצרמר והמידע היה קלוש ולא מקיף, ולא נותרה ברירה אלא להוסיף לו (פרט פיקנטי : חלק מחבריו בכיתה הסתמכו על העריכה שלי...).
אני מסתכל על ויקיפדיה בעיני הקורא : קישורים אדומים בערכים שאני כותב מעצבנים אותי, לכן אני משתדל להכחיל אותם. זאת בעייה, כי כל ערך מסתעף לערכי משנה והכתיבה מתארכת.
קצרמרים אינם פסולים בעיני ,אבל שיהיו ארוכים מספיק, כמו זה למשל. ככלל אני משתדל להימנע מכתיבת קצרמרים, אלא אם אין ברירה.
ערכים מומלצים ודאי שאינם פסולים, אבל יש לי בעייה עקרונית: בזמן הנדרש לכתיבתם אפשר לכתוב כמה וכמה ערכים מוצלחים . בכל אופן, ערך מומלץ מבחינתי עדיף שיהיה על נושא מעניין ולא אזוטרי.
ערכים מומלצים שאהבתי: טמפלרים (תנועה) שכתב מגיסטר, תוכנית אוסמן להתחדשות פריז של רועי, ואי הפסחא הנפלא של אביהו גרשוני. גם גדר הצפון של אלמוג, הטוב הרע והמכוער ועוד רבים.
- שטחי התענינות : כמעט הכל . קולנוע , גיאוגרפיה(מדינות,ערים) ,מוסיקה (קלאסית,שנות הששים והשבעים ),היסטוריה , מדעים (בעיקר פיזיקה ,מדעי החיים), טבע (חי,צומח, פארקים) .
- שטחי התמחות :
בוגר לימודי חשבונאות, מוסמך בכלכלה ומנהל עסקים. תחומי התמחות ראשיים:
- בכלכלה - מבני שווקים, הגבלים עסקיים (מונופולים וקרטלים)
- במנהל עסקים - מימון, ניירות ערך.
בדרך למדתי קצת מחשבים ומתימטיקה . ככלל מעדיף לא לכתוב בתחומי התמחותי כדי שלא להקשות על הקורא הסביר.

