צפרדע האחו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןצפרדע האחו
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: דו-חיים
סדרה: חסרי זנב
תת־סדרה: ניאובטרכיה
משפחה: צפרדעיים
סוג: ליטובטס
מין: צפרדע האחו
שם מדעי
Lithobates pipiens
שרבר, 1782
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

צפרדע האחו (שם מדעי: Lithobates pipiens) היא מין של צפרדע ממשפחת הצפרדעיים החיה באמריקה הצפונית ושייכת לסוג ליטובטס. הצפרדע היא הדו-חיים הלאומי של ורמונט ומינסוטה.

תיאור[עריכת קוד מקור | עריכה]

צפרדע זו מגיעה לאורך ממוצע של 11 ס"מ, גדולה יחסית למשפחתה והיא בעלת עור לח בצבע ירוק בהיר עד חום ולבן מלמטה כשצידי הגוף, הגב והפנים עד העיניים אפורים-ורודים. הראשן בעל גוונים חומים כהים עד שחור ובעלי כתמים בהירים מלמטה.

תפוצת הצפרדע משתרעת בצפון ממפרץ הדסון וימת העבדים הגדולה שבקנדה ובארצות הברית מדרימים עד לניו מקסיקו וקנטקי. אוכלוסייה של הצפרדע מצויה גם בפנמה אך היא מבודדת משאר האוכלוסיות. אוכלוסיות אחרות של הצפרדע נפגעו במספר אזורים וחלה ירידה הדרגתית בתפוצתם, בין השאר עקב זיהומים וייבוש ביצות.

הצפרדע שוכנת עד לגובה 3,000 מטר מעל פני הים במקווי מים עומדים כמו בריכות, ביצות ובנחלים בגדות יערות ולעיתים נמצאת גם בפארקים עירוניים. הצפרדע שוכנת סמוך למים הרדודים העשירים בצמחייה ובהם מטילה את ביציה, לעיתים מעל 6,500 ביצים.

הצפרדעים הבוגרות טורפות בעיקר של חרקים ושאר פרוקי רגליים אך הפרטים הגדולים יכולים לטרוף גם צפרדעים אחרות, ציפורים ואף נחשי בירית קטנים ובתקרית אחת נתפסה צפרדע שצדה עטלף. בתורה הצפרדע נטרפת בידי עופות מים, נחשים, דביבונים ובידי צפרדעים אחרות והם אף נאכלות בידי אנשים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צפרדע האחו בוויקישיתוף
  1. ^ צפרדע האחו באתר הרשימה האדומה של IUCN