רוזי הנטינגטון
רוזי הנטינגטון-וויטלי (שם מלא: Rosie Alice Huntington-Whitele; נולדה ב-18 באפריל 1987 בפלימות' שבאנגליה) היא דוגמנית ושחקנית בריטית.
ביוגרפיה [עריכה]
הנטינגטון-וויטלי היא בתם של מאמנת כושר ושמאי. אם סבתה, אניד כהן, הייתה ממשפחה של יהודים פולנים עניים שנמלטו בשנות ה-70 של המאה ה-19 מתנאי החיים הקשים והפוגרומים בפולין.[1] אבי סביה היה הברון הרברט הנטינגטון-וויטלי, פוליטיקאי בריטי. היא גדלה בחווה ליד טביסטוק שבדבון, והתקבלה אצל סוכנות הדוגמנות "פרופיל" בשנת 2003 במהלך לימודיה בטביסטוק קולג'.
עבודת הדוגמנות הראשונה שלה הייתה בגיל 16 עבור לוי שטראוס ושות'. בשנת 2004 הצטלמה עבור Abercrombie & Fitch. פרסומה העיקרי בעולם האופנה בא לאחר שייצגה בשנת 2008 את עונת הסתיו/חורף של חברת בורברי. בחודש יוני 2010 ליהק אותה הבמאי מייקל ביי לשובר הקופות השני הכי המצליח של 2011 "רובוטריקים 3: אפלת הירח" במקום מייגן פוקס, לאחר שהשנים כבר שיתפו פעולה בשנת 2006, בפרסומת בשם "אלף פנטזיות" עבור ויקטוריה'ס סיקרט. בסרט הופיעה בתפקיד קארלי ספנסר חברתו החדשה של סם וויטוויקי (שיה לה-באף). ביולי 2011 נבחרה להציג את הבושם החדש של בורברי בודי, לצד השחקן סם ריילי.
הנטינגטון-ויטלי הופיעה כנערת שער בשורה של מגזינים מובילים, בהם ווג הבריטי (מרץ 2011), FHM, GQ ו-Elle. במאי 2011 נבחרה על ידי מגזין מקסים לאישה הסקסית בעולם.
מאוגוסט 2007 עד אוקטובר 2009 ניהלה רומן עם טיירון ווד, בנו הצעיר של גיטריסט "הרולינג סטונז" רון ווד, ובהמשך יצאה עם השחקן הצרפתי אוליבייה מרטינז. מאז אפריל 2010 היא מעורבת במערכת יחסים רומנטית עם השחקן הבריטי ג'ייסון סטיית'ם.[2]
הערות שוליים [עריכה]
- ^ Did Rosie Huntington-Whiteley get her looks from Royalty? No, a bootmaker called Stump, דיילי מייל, 16 בינואר 2011
- ^ Lippy Girls, במגזין ווג אנגליה, 31 במאי 2011