רוי פטריסיו
| יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים. | |||
| אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה. | |||
| רוי פטריסיו | ||
|---|---|---|
פטריסיו במדי ספורטינג ליסבון |
||
| מידע אישי | ||
| שם מלא | רוי פדרו דוס סנטוס פטריסיו | |
| תאריך לידה | 15 בפברואר 1988 | |
| מקום לידה | מאראזס שבפורטוגל | |
| גובה | 1.90 מטר | |
| עמדה | שוער | |
| מועדוני נוער | ||
| 1998 - 1999 1999 - 2006 |
לייריה מאראזס ספורטינג ליסבון |
|
| מועדונים מקצועיים* | ||
| 2006 - | ספורטינג ליסבון | 143 (0) |
| נבחרת לאומית** | ||
| 2010 - | פורטוגל | 20 (0) |
|
* מספר ההופעות והשערים במועדון מתייחס למשחקי הליגה |
||
רוי פדרו דוס סנטוס פטריסיו (בפורטוגזית: Rui Pedro dos Santos Patrício; נולד במאראזס שבפורטוגל; 15 בפברואר 1988) הוא כדורגלן פורטוגזי המשחק בספורטינג ליסבון ובנבחרת פורטוגל בעמדת השוער.
בגיל צעיר פטריסיו היה חלוץ. בגיל 14 סקאוט ששלחה ספורטינג ליסבון התרשם ממנו ופטריסיו עבר לנוער של ספורטינג. את הופעת הבכורה שלו בליגה הפורטוגזית הוא ערך מול מאריטימו כספורטינג ניצחה 0-1 במחזור ה-10, כאשר עלה כמחליף במקום השוער הראשון ריקרדו 15 דקות לסיום.
ב-2007 עזב ריקרדו השוער הראשון את ספורטינג לבטיס ספורטינג החתימה את השוער הסרבי ולדימיר סטויקוביץ' ופטריסיו הפך להיות השוער השני. ב-27 בנובמבר 2007 ביצע את הופעת הבכורה באירופה בהפסד 1-2 למנצ'סטר יונייטד בליגת האלופות. בקיץ 2008 קיבל הצעה ממילאן אך סירב. במוקדמות ליגת האלופות 2009-10 במשחק מול טוונטה אנסחדה. במשחק הראשון שנערך בפורטוגל הסתיים בתיקו 0-0, בדקה ה-94 במצב של 0-1 לטוונטה קרן לספורטינג פטריסיו עלה וכבש.
ב-2007 קיבל זימון ראשון לנבחרת הצעירה של פורטוגל. ב-29 בינואר 2008 קיבל זימון לסגל הנבחרת מול איטליה בציריך. ב-12 במאי 2008 קיבל זימון לסגל של פורטוגל לקראת יורו 2008.