אברהם אלואיל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אברהם אלואיל
אברהם אלואיל בשנות ה-70
אברהם אלואיל בשנות ה-70
אברהם אלואיל בשנות ה-70
לידה 1 ביולי 1939
תל אביב
פטירה 20 בספטמבר 2014 (בגיל 75)
תל אביב
מקום קבורה בית העלמין ירקון עריכת הנתון בוויקינתונים
תחום יצירה אדריכלות
יצירות ידועות הבית המדברי, אילת (1971)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אברהם אַלוַאיל (1 ביולי 193920 בספטמבר[1] 2014) היה אדריכל ישראלי.

אלואיל (Allweil) נולד ב-1 ביולי[2] 1939 בתל אביב, בנו של המהנדס אשר אלואיל, שהיה מבכירי המהנדסים בארץ, מתכנן ראשי במשרד השיכון, מרצה בכיר בטכניון ומקים מרכז הבנייה הישראלי, ואחיינו של הצייר אריה אלואיל. הוא למד בתיכון עירוני א' ולאחר מכן למד אדריכלות בטכניון כעתודאי. אחרי שחרורו עבד במשרדי אדריכלים בישראל ומחוצה לה חזר לארץ ועבד במשרדו של האדריכל תאודור קיסלוב, שתכנן מבנים רבים באילת באותן שנים. במסגרת עבודתו אצל קיסלוב היה אחראי על תכנון בית ספר תיכון בעיר והשתתף בתכנון מלון נפטון. ב-1967 פרש מהמשרד של קיסלוב ופתח משרד עצמאי. "הבית המדברי" באילת היה הפרויקט העצמאי הראשון שלו והפרויקט הבולט והמשמעותי ביותר שתכנן לאורך חייו המקצועיים כאדריכל. את הבניין השלים ב-1971. הבניין האקלימי פורץ הדרך זכה לפרסום רב בעיתונות המקצועית.

חוץ מהבית המדברי, תכנן מודלים של בתי ספר וגני ילדים שנבנו בכל הארץ עבור חברת "מבט" – שהתמחתה בבנייה טרומית. כך גם תכנן מודל לאולם ספורט ומודל לבית מגורים מטיפוס "בריטיש קוטג'" שמקבצים שלו נבנו ברמת חן ובעתלית.

ב-1990 עם כניסת המחשב, סגר את משרדו ועבד בפרויקטים שונים למשרד אדריכלות הנוף יהלום-צור (ליפא יהלום היה אחיה של אמו) וגם במשרדו של האדריכל אברהם יסקי. בסוף פרש לגמרי מהמקצוע והשקיע את זמנו בהמצאת פטנטים שונים – תחום בו החל לעסוק כבר בעת שירותו הצבאי כקצין בחיל ההנדסה. לאורך השנים פרסם מגוון מאמרים בעיתונות המקצועית.

אלואיל התגורר בתל אביב. היה נשוי עד מותו לרחל. נפטר ב-2014, בגיל 75. בנו הוא האדריכל מאיר אלואיל.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ צוואות, ילקוט הפרסומים 6915 (י"ט בחשוון התשע"ה, 12 בנובמבר 2014), 837.
  2. ^ אתר "Billiongraves"