לדלג לתוכן

אלכסנדר דה-קרו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אלכסנדר דה-קרו
Alexander De Croo
לידה 3 בנובמבר 1975 (בן 48)
וילוורדה, בלגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה בלגיהבלגיה בלגיה
השכלה
מפלגה המפלגה הדמוקרטית-ליברלית הפלמית עריכת הנתון בוויקינתונים
www.premier.be
ראש ממשלת בלגיה ה־53
1 באוקטובר 2020 – מכהן
(4 שנים)
מונרך בתקופה פיליפ, מלך הבלגים
פרסים והוקרה
מסדר הנסיך יארוסלאב הנבון, דרגה 1 (23 באוגוסט 2024, נשיא אוקראינה) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אלכסנדר דה-קרוהולנדית: Alexander De Croo;‏ נולד ב-3 בנובמבר 1975) הוא פוליטיקאי בלגי במפלגה הדמוקרטית-הליברלית הפלמית. ב-1 באוקטובר 2020 מונה לראש ממשלת בלגיה ה-53.

דה-קרו נולד בווילבורדה (אנ') בחבל פלנדריה. אביו הוא הרמן דה-קרו (אנ'), לשעבר שר בממשלה ויו"ר בית הנבחרים הבלגי וגם סבו היה מעורב בפוליטיקה המקומית הבלגית. למד מנהל עסקים בהאוניברסיטה החופשית של בריסל (VUB).

בתום לימודיו, עבד דה-קרו בבוסטון קונסלטינג גרופ ובשנת 2006 הקים את חברת Darts-ip. VJK V. החל להיות מעורב בפוליטיקה כשהצטרף למפלגה הליברלית הפלמית.

בבחירות 2010 מונה דה-קרו לסנאטור, ובסוף שנת 2012 מונה לסגן ראש הממשלה ושר הפנסיות. לאחר מכן מונה ליו"ר המפלגה. לאחר כשנתיים חדל לכהן כשר הפנסיה והחל לכהן כשר לשיתוף פעולה אזורי. בשנת 2018 כשהממשלה נפלה, מונה דה-קרו לשר האוצר.

במאי 2019 נערכו בחירות כלליות בבלגיה, כשבסופן העניק המלך פיליפ מנדט לשורה של פוליטיקאים שונים שניסו להקים ממשלה, אולם נכשלו, ובמקביל כיהנה ממשלה זמנית בראשותה של סופי וילמס. לאחר כמעט 500 יום של שיתוק פוליטי, ב-30 בספטמבר 2020 נחתם הסכם קואליציוני לפיו תוקם ממשלה המבוססת על שבע מפלגות – הסוציאליסטים הפלמים והפרנקופונים, הירוקים, הליברלים והנוצרים-דמוקרטים הפלמים. את ההסכם הובילו דה-קרו, ופול מגנט, מנהיג המפלגה הסוציאליסטית של דוברי הצרפתית, אולם בסופו של דבר הוחלט שדה-קרו, נציג דוברי ההולנדית, יקבל את ראשות הממשלה מאחר ששארל מישל, שעמד בראש הממשלה הקבועה האחרונה, היה דובר צרפתית. ב-10 ביוני 2024 התפטר מתפקידו לאחר כישלון מפלגתו בבחירות לפרלמנט האירופי.

נשוי ואב לשני ילדים.

עמדותיו כלפי ישראל

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-24 בנובמבר לאחר שפורסם ההסכם על ההפוגה במלחמת חרבות ברזל, אמר במסיבת עיתונאים ליד רפיח: "אומנם היה טבח בישראל, אבל אסור לישראל להרוג כל כך הרבה אנשים". דבריו הובילו לגינויים על ידי ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו וגרמו לסערה תקשורתית.

ב-7 בדצמבר הודיע כי יאסור את כניסתם של "מתנחלים-קיצונים" לבלגיה.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלכסנדר דה-קרו בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא פוליטיקאים ובנושא בלגיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.