לדלג לתוכן

ויקיפדיה:כתיבה בזוגות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
🍒

שלום וברוכים הבאים למיזם כתיבה בזוגות! במיזם זה, כל המשתתפים במיזם מחולקים באופן אקראי לזוגות, וזוגות אלו כותבים ערך בשיתוף פעולה, תוך כדי תקשורת ביניהם ועבודה במקביל. כל שבועיים, הזוגות מוגרלים מחדש. כך תוכלו לכתוב עם אנשים שבחיים לא חשבתם שתעבדו איתם, להכיר דברים חדשים, ואולי אפילו לפתח חברויות שייצאו מגבולות ויקיפדיה.

מפעילת המיזם הנוכחית: לאן | עד כה נכתבו במסגרת המיזם 12 ערכים!
  1. הוסיפו את שמכם לרשימת המשתתפים בצד שמאל.
  2. פעם בשבועיים (בערך) תתבצע הגרלה, והמשתתפים יחולקו לזוגות (תיתכן גם שלישייה אחת אם יש מספר אי-זוגי של משתתפים). ההגרלה הבאה תתקיים בתאריך שעדיין לא הוחלט, בערב המוקדם לפי שעון ישראל.
  3. בשבוע שלאחר מכן, על הזוגות לתאם זמן שבו שני החברים בזוג יכולים לעבוד, למצוא דרך תקשורת (מומלץ לעשות זאת דרך המייל או דרך דיסקורד, אבל כל דרך אחרת אפשרית), ולבחור ערך לכתיבה (יש הצעות למטה).
  4. הגיע הזמן לכתוב! יש מספר דרכים לכתוב ערך יחד, והן מפורטות בתחתית הדף. חשוב מאוד לתקשר במהלך הכתיבה, ולא לדאוג אם השיחה גולשת לאזורים שאינם קשורים לערך - זה חלק מהקסם.
  5. כשאתם מעלים את הערך, ציינו את שמות שני הכותבים בתקציר העריכה, והוסיפו לדף השיחה את התבנית {{כתיבה בזוגות}}.
  6. חכו לסבב הבא!

הגיע הזמן להתחיל לתאם איזה ערך תכתבו ומתי. אם פספסתם את ההגרלה הנוכחית, הגרלה נוספת תיערך עוד כשבועיים. זוגות שאינם פעילים מוזמנים לעדכן ונגריל עבורכם מחדש.

הזוגות לסבב הנוכחי הם... (ההגרלה בוצעה באמצעות random.org, והצימוד נעשה לפי הסדר):



~ לאן (יהודית1000) - שיחה 01:54, 31 במאי 2024 (IDT)[תגובה]

שימו : אלו הצעות בלבד. ניתן לכתוב גם ערכים שאינם ברשימה.

המקבץ השבועי - קהילות יהודיות באסיה: קהילת יהודי שיראז [6] ‏•‏‏ קהילת יהודי תבריז [7] ‏•‏‏ קהילת יהודי בצרה [8] ‏•‏‏ קהילת יהודי ח'ייבר (אנ') ‏•‏‏ בית הכנסת דינוביץ' [9] ‏•‏‏ בית הכנסת דהקומבאגאם (אנ') ‏•‏‏ בית הכנסת צ'נמנגלם (אנ'). לשפר: יהדות טאיוואן ‏•‏‏ יהדות סינגפור ‏•‏‏ יהדות טג'יקיסטן ‏•‏‏ קהילת יהודי יזד ‏•‏‏ בית הכנסת דושנבה

יש מספר דרכים לכתוב ערך בשיתוף פעולה, אבל השתיים העיקריות הן עריכה בטיוטה משותפת עם חלוקה לפסקאות ועריכה דרך גוגל דוקס.

כשעורכים בטיוטה משותפת בויקיפדיה עצמה, חשוב מאוד לכתוב את כותרות הפסקאות מראש, ולציין מי כותב כל פסקה. לאחר מכן, כל אחד מהעורכים יכתוב את הפסקאות שלו בלבד, כדי לצמצם התנגשויות עריכה. היתרונות של השיטה הזאת הן שאפשר להשתמש בכלי העריכה של ויקיפדיה (כמו למשל בעורך החזותי), ושהיסטוריית העריכות תשקף את מי שבאמת ערך ואיזה חלקים כל אחד הוסיף. החיסרון הוא שהתנגשויות עריכה עדיין עשויות להתרחש, ובנוסף, לפעמים לפעמים יותר נוח ששני העורכים יעבדו בו זמנית על אותו קטע.

האפשרות השנייה היא עריכה דרך גוגל דוקס. במקרה זה, יוצרים מסמך משותף בגוגל דוקס, כותבים בו את הערך, ומעבירים את הטקסט שנכתב לערך בויקיפדיה. שיטה זאת מאוד נוחה, אך יש בה כמה חסרונות, ביניהם הצורך שלשני המשתמשים יהיה חשבון גוגל, הצורך לשתף את המייל שלכם עם המשתמש השני (לפעמים כדאי לשמור על פרטיות), והיותה של השיטה הזאת מאוד מסורבלת אם עובדים על הערך בכמה פגישות (כי עריכות בויקיפדיה לא מתעדכנות בדוקס ולהפך).

אתם מוזמנים לבחור באחת השיטות הללו, או למצוא שיטה אחרת. חשוב לזכור: לא משנה איך עובדים ואיך מתקשרים, חשוב מאוד לשמור על כללי ההתנהגות בין חברי הקהילה ולזכור לשמור על הפרטיות של עצמכם ולא לשתף פרטים אישיים מדי עם העורך השני. אם מתנהגים אליכם בצורה שאינה הולמת, חשוב מאוד לדווח על כך.

שאלות? תהיות? מתכונים ממש טובים לסחוג? מוזמנים לכתוב הכל בדף השיחה