ליגת העל ההאיטית (בצרפתית: Ligue Haïtienne) היא הליגה העליונה בכדורגל בהאיטי, שמאורגנת על ידי התאחדות הכדורגל של האיטי, והיא נוסדה בשנת 1937.
הליגה משוחקת בשני חלקים, בשיטת אפרטורה וקלאוסורה, רק שבהאיטי השם הוא "אוברטורה ופרמטורה" (השם המקביל בצרפתית) מיולי עד דצמבר האפרטורה, והפרמטורה מינואר עד מאי.
הקבוצה הבולטת ביותר בליגה היא קבוצת ראסינג האיטי (שמקורה בעיר גונאיב) ולה 14 אליפויות. שנייה בדירוג היא קבוצת פיק"א, מהעיר קאפ-האיסיין ולה 8 אליפויות, ובמקום השלישי קבוצת ויולט איי סי, מעיר הבירה פורט-או-פרנס, ולה 7 אליפויות המדינה.
משחק הכדורגל הראשון אי פעם בהאיטי נערך ככל הנראה בשנת 1905 (מקור אחר אומר ב-1908) בין יוניון ספורטיב האיטיין לבין אתלטיק דה פורט-דה פריז, כאשר יו אס האיטיין ניצחה 1-0 משערו של קונסטנטין הנריקז.
הטורנירים שהתקיימו מ-1912 עד 1914 (ואולי אף עד 1926) נחשבו ככל הנראה כאליפויות מקומיות בלבד למרות שהרמה העליונה כללה מועדונים רק מפורט-או-פרנס, כאשר מועדונים מחוזיים התחרו רק ברמה השנייה; לאחר הפרעה בסוף שנות העשרים, האליפות של פורט-או-פרינס הוכנסה מחדש ב-1930 ושיחק ב"Coupe Pradel" (קופה פראדל), בעוד האלופות הלאומיות שיחקו בתחרות גביע שנקראה "Coupe Vincent" (קופה וינסנט).
הליגה הלאומית הראשונה נוסדה בשנת 1937, תחת הקבוצות ששיחקו בקופה פראדל, וזאת בניהול פדרציית "הייטיאן דה פוטבול", הגוף המנהל הרשמי של הכדורגל במדינה. קבוצות האלופה וסגנית אלופת הטורנירים של הליגה מעפילות להשתתף בליגת האלופות של CONCACAF מהסיבוב הראשון של ליגת האלופות של הקאריביים. ב-1987 הליגה החלה להקרא "צ'מפיונאט נסיונל" ("הליגה הלאומית") והפכה ליותר מקצוענית.
כיום 18-20 קבוצות משתתפות בליגה זו ומתמודדות על התואר הלאומי. ראסינג האיטי, עם 14 תארים לאומיים, הוא המועדון המצליח ביותר בליגה עד כה.
מאז 2002 (למעט 2012 ו-2013), הליגה מפעילה עונה דו-שלבית עם אלופים נפרדים לשני השלבים, שיטה שנמצאת במדינות רבות באמריקה הלטינית. בהאיטי, מדינה שהיא דוברת צרפתית, "O" מייצג Ouverture (פתיחה), המקביל לאפרטורה הספרדית, ו-"F" מייצג Fermeture או "C" מייצג Clôture (סגירה), המקביל לקלאוסורה הספרדית.
אליפות 2021 ננטשה. פעילות הליגה חודשה בשנת 2024. החל משנה זו מתקיימת כל שנה אליפות בודדת.