פרק – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ אפיזודה הועבר לפרק: יש שם עברי
מאין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''אפיזודה''' היא חלק מובחן של ה[[נרטיב|עלילה]] בסיפור, בין אם הוא מיוצג ב[[ספרות]], [[סדרת טלוויזיה]] או [[תסכית רדיו]].
'''פרק''' (או '''אפיזודה''', (Episode ב[[אנגלית]]) הוא חלק מובחן של ה[[נרטיב|עלילה]] בסיפור, בין אם הוא מיוצג ב[[ספרות]], [[סדרת טלוויזיה]] או [[תסכית רדיו]].


למרות שבמקרים רבים האפיזודה חופפת לאירוע עלילתי מסוים, שמתחיל ונגמר, אין לבלבל ביניהם. בסדרות טלוויזיה רבות, למשל, נהוג לסיים [[פרק טלוויזיה|פרק]] ברגע שבו הסיבוך העלילתי לא נפתר. סיום הפרק (Episode ב[[אנגלית]]) מסמן בדרך כלל את סיום האפיזודה, גם אם השתלשלות האירועים העלילתית לא הגיעה לסיומה. המצב ההפוך שכיח אף הוא, אפיזודות יכולות להתחיל באמצע האירועים ([[in medias res]] ב[[לטינית]]). כלומר, [[מימזיס|ייצוג]] העלילה אינו מתחיל ברגע ההתחלה האמיתי שלה.
למרות שבמקרים רבים הפרק חופף לאירוע עלילתי מסוים, שמתחיל ונגמר, אין לבלבל ביניהם. בסדרות טלוויזיה רבות, למשל, נהוג לסיים [[פרק טלוויזיה|פרק]] ברגע שבו הסיבוך העלילתי עדיין לא נפתר. המצב ההפוך שכיח אף הוא, אפיזודות יכולות להתחיל באמצע האירועים ([[in medias res]] ב[[לטינית]]). כלומר, [[מימזיס|ייצוג]] העלילה אינו מתחיל ברגע ההתחלה האמיתי שלה.


פירוש הדבר הוא שניתן לסמן התחלה וסיום של אפיזודה לא רק באמצעות העלילה, אלא גם באמצעים נוספים. מלבד ההתחלה והסיום של הטקסט (במובנו הרחב, גם אם הוא "טקסט [[קולנוע|קולנועי]]"), ניתן לסמן את גבולות האפיזודה באמצעות [[תמה]], [[מוטיב (ספרות ואמנות)|מוטיב]] חוזר, מעבר מסיטואציה מסוימת לסיטואציה אחרת, וכן הלאה.
פירוש הדבר הוא שניתן לסמן התחלה וסיום של פרק לא רק באמצעות העלילה, אלא גם באמצעים נוספים. מלבד ההתחלה והסיום של הטקסט (במובנו הרחב, גם אם הוא "טקסט [[קולנוע|קולנועי]]"), ניתן לסמן את גבולות הפרק באמצעות [[תמה]], [[מוטיב (ספרות ואמנות)|מוטיב]] חוזר, מעבר מסיטואציה מסוימת לסיטואציה אחרת, וכן הלאה.


==ראו גם==
==ראו גם==
שורה 10: שורה 10:
* [[סיגור נרטיבי]]
* [[סיגור נרטיבי]]
* [[אקספוזיציה]]
* [[אקספוזיציה]]
* [[פרק טלוויזיה]]

{{נ}}
{{נ}}
[[קטגוריה:תורת הספרות]]
[[קטגוריה:תורת הספרות]]

גרסה מ־19:13, 16 באוגוסט 2008

פרק (או אפיזודה, (Episode באנגלית) הוא חלק מובחן של העלילה בסיפור, בין אם הוא מיוצג בספרות, סדרת טלוויזיה או תסכית רדיו.

למרות שבמקרים רבים הפרק חופף לאירוע עלילתי מסוים, שמתחיל ונגמר, אין לבלבל ביניהם. בסדרות טלוויזיה רבות, למשל, נהוג לסיים פרק ברגע שבו הסיבוך העלילתי עדיין לא נפתר. המצב ההפוך שכיח אף הוא, אפיזודות יכולות להתחיל באמצע האירועים (in medias res בלטינית). כלומר, ייצוג העלילה אינו מתחיל ברגע ההתחלה האמיתי שלה.

פירוש הדבר הוא שניתן לסמן התחלה וסיום של פרק לא רק באמצעות העלילה, אלא גם באמצעים נוספים. מלבד ההתחלה והסיום של הטקסט (במובנו הרחב, גם אם הוא "טקסט קולנועי"), ניתן לסמן את גבולות הפרק באמצעות תמה, מוטיב חוזר, מעבר מסיטואציה מסוימת לסיטואציה אחרת, וכן הלאה.

ראו גם

תבנית:נ