ממוצע ספיגת שערים
ממוצע ספיגת שערים (GAA) הוא נתון המשמש בהוקי שדה, הוקי קרח, לקרוס, כדורגל וכדורמים שהוא ממוצע השערים שנספגים למשחק על ידי שוער או שוער כללי. (תלוי בספורט). GAA מקביל לממוצע הריצה של מגיש בייסבול (ERA).
עבור הוקי קרח, השערים מול סטטיסטיקה ממוצעת הם מספר השערים שהשוער מאפשר לכל 60 דקות במשחק. זה מחושב על ידי לקיחת מספר השערים נגד, מכפילים את זה ב-60 (דקות) ואז מחלקים במספר הדקות ששיחקו. השינוי נמצא בשימוש על ידי ה-NHL מאז 1965 וה-IIHF מאז 1990. כאשר מחשבים את ה-GAA, שערי הארכה וזמן על הקרח נכללים, בעוד ששערים ריקים ושערי דו-קרב חבטות עונשין אינם נכללים.[1] זה בדרך כלל מוצג עם שתי ספרות עשרוניות אחרי הנקודה.
לשוערים המובילים בליגת ההוקי הלאומית יש GAA של בערך 1.85-2.10, אם כי המדד של GAA טוב משתנה ככל שסגנונות משחק שונים באים והולכים. עם זאת, לשוערים המובילים בליגת הלקרוס הלאומית יש GAA של כ-10.00, ולשוערים המובילים של איגוד הלקרוס המערבי של 2005 היה GAA של כ-9.00. במיטבם, לשוערי כדורמים עילית של NCAA יש GAA בין 3.00 ל-5.00.
מכיוון שהנתון תלוי מאוד בקבוצה המשחקת מול שוער, אחוז ההצלה נחשב בדרך כלל כמדד מדויק יותר למיומנות השוער, במיוחד בהוקי קרח ולקרוס, מכיוון שהוא לוקח בחשבון את מספר החבטות שהשוער התמודד מולם. בכדורגל, מכיוון שזה נחשב לחלק מתפקידו של השוער לאמן מגינים להיות במיקום נכון כדי למנוע בעיטות של יריבים, משתמשים יותר ב-GAA להערכת שוערים מאשר באחוזי הצלה.
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^
"NHL 2009-10 Rule Book". National Hockey League. נבדק ב-20 ביולי 2010.
{{cite web}}
: (עזרה)