משתמש:אוהד ורה/טיוטה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

*פסטיבל שנטיפי*

פסטיבל שנטיפי הנו פסטיבל מוסיקה וטבע שהתקיים בישראל מידי שנה בין השנים 1997 ל- 2007. הפסטיבל, שהתקיים על פי רוב במהלך חג השבועות ונמשך על פני שלושה ימים, הציע מגוון רחב של מופעים כמו גם תכנים נוספים בנושאים כגון איכות הסביבה, תזונה, רפואה אלטרנטיבית, קידום זכויות בעלי חיים, סדנאות יוגה, מדיטציה, טנטרה, תיאטרון ואומנות. בשל תכניו המגוונים סיפק הפסטיבל חוויה שונה מפסטיבלים אחרים שהתקיימו עד אז בישראל כגון פסטיבל ערד או פסטיבל מחול כרמיאל ומשך עשרות אלפי מבקרים מידי שנה. הפסטיבל שהתקיים בשנת 2004 בחוף אכזיב משך אליו מספר שיא של 38,000 מבקרים. הקהל אשר פקד את הפסטיבל היה הטרוגני בעיקרו אולם בלטו בו מחד צעירים לפני ואחרי צבא ומאידך משפחות צעירות, אם כי במספרים קטנים יותר.

חזון הפסטיבל[עריכת קוד מקור | עריכה]

חזונם של יוזמי הפסטיבל כפי שהם עצמם הגדירו אותו היה "חזון של פשטות, אמת ואהבה". מטרת הפסטיבל היתה להוציא חזון זה לפועל באמצעות חווית הפשטות אשר סיפקה כר נוח לפתיחות, הבנת הזולת והתקרבות בין אנשים. השם "שנטיפי" הוא חיבור המילה "שנטי", שפירושה שלווה בשפה ההודית, והמילה "טיפי", שפירושה אוהל אינדיאני.

הפעילויות בפסטיבל והופעות אומנים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שטח הפסטיבל חולק למתחמים בהתאם לאופי הפעילות שהתקימה בו: מתחם טיפולים, מתחם סדנאות, מתחם מיסטיקה, מתחם ילדים וכו'. מתחם הבמות היווה את האטרקטצה המרכזית ובו התקיימו מידי ערב הופעות מוסיקליות של אמנים מפורסמים מישראל ומחו"ל. על האמנים הישראלים שהופיעו במסגרת פסטיבל שנטיפי נמנים מוש בן ארי ולהקת שבע, ברי סחרוף, אריאל זילבר, אביב גפן, בית הבובות, אהוד בנאי מאיר בנאי ועוד. בנוסף אליהם הופיעו בפסטיבל גם אמנים בין לאומיים רבים, בעיקר מתחום הרגאי ומוסיקת העולם. פסטיבל שנטיפי השני שהתקיים בשנת 1998 הפגיש בין חברי להקת שוטי הנבואה והיווה כר מוצלח להקמת הלהקה אשר אף הופיעה בעצמה בפסטיבל מספר שנים מאוחר יותר.

הווצרות בעיית הסמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

על אף שבסדר היום אותו הציג הפסטיבל לא נמצא מעולם עידוד לשימוש בסמים, החל שמו של הפסטיבל להקשר בשימוש בסמים קלים. בפסטיבל שהתקיים בשנת 2003 בגני חוגה שבעמק בית שאן פשטה המשטרה על המקום במהלך הפסטיבל ולכ 150 מבאי הפסטיבל נפתחו תיקים בגין שימוש והחזקת סמים. גם שנה מאוחר יותר, בפסטיבל שהתקיים בחוף אכזיב, נחקרו עשרות ממבקרי הפסטיבל ולחלקם אף נפתחו תיקים באותו נושא. הנהלת הפסטיבל בשיתוף משטרת ישראל השקיעו מאמצים רבים בכדי להלחם בתועת השימוש בסמים בפסטיבל אולם בהצלחה חלקית בלבד.

שנים ומקומות בהם התקיים הפסטיבל[עריכת קוד מקור | עריכה]

1997 – מושב גן השומרון

1998 – מושב עמיקם

1999 – מושב רגבים

2000 – קיבוץ להבות חביבה

2001 – קיבוץ להבות חביבה

2002 – גני חוגה

2003 - גני חוגה

2004 – חוף אכזיב

2005 – חוף אכזיב

2006 – חוף אכזיב

2007 – חוף גולן כנרת

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדף הרשמי של פסטיבל שנטיפי באתר קבוצת שנטיפי 150 נחקרו בחשד לשימוש בסמים בפסטיבל שנטיפי באתר ynet תוכנית הפסטיבל לשנת 2004 באתר News1 מחלקה ראשונה ערד מת, יחי שנטיפי באתר ynet תרבות ובידור