רשימת סוואדש (Swadesh List) היא רשימת 207 מילים בסיסיות שהכין הבלשןמוריס סוואדש, שחקר טיפולוגיה של שפות. הוא האמין שניתן להסיק ששתי שפות קרובות זו לזו מבחינה אבולוציונית (כלומר לאיזו משפחת שפות הן שייכות וכמה הן קרובות), אם משווים את המילים הבסיסיות בשתי השפות.
סוואדש ניסה להרכיב רשימה שלא תהיה תלוית תרבות, כלומר מילים שהוא מצפה שיהיו בסיסיות ובשימוש יומיומי בכל שפה. עם זאת, קיימות ברשימה כמה וכמה מילים שאולי נפוצות רק בחלק מהתרבויות, כמו "כלב", "ציפור", "נוצה" - עצמים שאינם נפוצים בתרבויות מסוימות, כגון ארצות קרחוניות. ומצד שני חסרות מילים נפוצות כמו ״לצחוק״ ו״סכין״.
סוואדש יצא מנקודת הנחה שניתן לאבחן גנטית כל שפה על פי אוצר המילים שלה, אף על פי שידועים מקרים של החלפת אוצר המילים (רה-לקסיפיקציה), שתוצאתה היא שפה בעלת דקדוק שמקורו בשפה אחת ואוצר מילים שמקורו בשפה אחרת.
בטוק פיסין, למשל, כמעט כל אוצר המילים שאול מאנגלית, כולל מילים מרשימת סוואדש, אך התחביר שלה אינו הודו-אירופי. יש בלשנים הסבורים כי התחביר של טוק פיסין דומה לתחביר של שפות מלנזיות המדוברות באותו אזור, ויש הסבורים כי מדובר בתחביר האופייני לשפות קראוליות, אולם אין איש הטוען כי אנגלית וטוק פיסין שייכות לאותה משפחת שפות, על אף הדמיון המובהק באוצר המילים.