שיחה:חיים לייב פקריס
הוספת נושאבקישור החיצוני יש מידע רב על עבודתו המדעית. אשמח אם אחד הפיזיקאים שבינינו ירחיב בעניין זה. דוד שי 06:22, 24 בינואר 2007 (IST)
תרומתו למחשוב בארץ
[עריכת קוד מקור]הפסקה "ביוזמתו של פקריס נבנה במחלקתו במכון ויצמן המחשב האלקטרוני הראשון בארץ שכונה ויצק. מחשב זה פעל כשמונה שנים, ועליו התחנכו דורות של מפעילים ומתכנתים, שעברו אחרי כן לעבוד במחשבים אחרים ברחבי הארץ. בפעולה זו הניח פרופ' פקריס את התשתית לעידן המחשבים בישראל" נראית לי שגויה בעיקרה. עברתי על המצגת בקישור מהערך ויצק ושם כתוב בדיוק הפוך. פקריס שמר לעצמו את כל שעות המחשב, לא הרשה לאחרים להשתמש ב"בייבי" שלו וכולם התרעמו על כך, מה שגרם ליבוא מחשבים אחרים. לדעתי יש לתקן כאן (לא את ציטוט חבר השופטים כמובן), ואולי אפילו לבקר אותו על כך. חגי אדלר 17:11, 24 בינואר 2007 (IST)
- היום, כאשר יש זמן מחשב ללא הגבלה, קצת קשה להבין מה קורה כאשר עשרה או מאה משתמשים חייבים להסתפק במחשב מוגבל יחיד. כמי שעבר חוויה זו, קל לי להבין ללבו של פקריס, כמו גם ללבם של מבקריו. באותה מצגת נאמר, בפרק על פקריס Pekeris insisted, however, that the entire scientific community of Israel, including the Defence Ministry, should have access to Weizac. גם פיני רבינוביץ, בראיון לאבנר טוקר מספר "שימוש ניכר במחשב נעשה ע"י פרופ' רקח מהאוניברסיטה העברית" ומוסיף משתמשים נוספים. ויצק היה המחשב היחיד בישראל במשך 6 שנים - אין הוכחה ניצחת מזו לכך שפקריס הצליח להשׂביע גם אחרים, אחרת היו קונים לעצמם מחשב קודם לכן. המחשב השני, לאחר ויצק, היה הפילקו של צה"ל, והוא נקנה לא בגלל ה"קמצנות" של פקריס. אין צורך לתקן דבר בערך, ואף לא להציג שמץ של ביקורת על פקריס - את מה שיכול לתת, נתן. דוד שי 23:56, 24 בינואר 2007 (IST)
ובכל זאת, קשה לי עם השקופית הזו. זו ממש ביקורת נוקבת. אינך חושב שראוי להזכיר זאת?
Impact of the WEIZAC Years
However, the WEIZAC project did not create this marketplace directly. In fact, once WEIZAC was executing programs successfully, there was a great deal of hostility expressed towards Pekeris. Pekeris did not put a welcome mat for others to come and use “his” machine.
After external users were frustrated in their attempts to get computing time, they demanded that such computing instruments should be brought to Israel.
אגב, אנו בני פחות או יותר אותו דור, וגם לי התפזרו הכרטיסים המנוקבים על רצפת חדר המדפסות באוניברסיטת ת"א, כך שבעיית זמן מחשב מוכרת לי היטב... חגי אדלר 01:37, 25 בינואר 2007 (IST)
- נו, אתה מכריח אותי להוציא קלף מנצח: אני עוד הספקתי להשתמש בפילקו :-)
- בעניין פקריס: כיוון שבאותה מצגת יש לנו עדויות סותרות (הציטוט שלי והציטוט שלך), וישנה גם עדותו של פיני רבינוביץ, וידוע לשנינו שבמצב של מחסור חריף אי אפשר להשביע את רצון כולם, אינני רואה טעם להכניס את המידע הסובייקטיבי שבציטוט לערך שלפנינו. אני משער שהציטוט שהבאת מתייחס לשנותיו האחרונות של ויצק, ואם יימצא לו ביסוס ממקור מפורט יותר, יהיה ראוי להכניסו לערך ויצק, משום שהוא מעיד יותר על הגידול בביקוש לזמן מחשב בישראל מאשר על פקריס. דוד שי 07:46, 25 בינואר 2007 (IST)
- טוב, מול משתמשי פילקו איני יכול להתמודד. כמיטב מסורת הבקשות של "דוד שי" - אז אולי תכתוב ערך עליו. חשבתי לציין כי השתמשתי במערכת הפעלה CP/M עוד לפני עידן הDOS, אבל לעומת פילקו זה "פושט". חגי אדלר 11:16, 28 בינואר 2007 (IST)
שחזורים ונימוסים
[עריכת קוד מקור]הועבר משיחת משתמש:חגי אדלר חגי אדלר 08:25, 16 במרץ 2007 (IST)
השחזור שלך בערך חיים לייב פקריס אינו במקום, שכן מזמן הוחלט לבצע קטלוג כפול. בברכה, אבינעם 23:39, 15 במרץ 2007 (IST)
- בדיוק דנתי על זה עם צהוב היום. ראה: שיחה:אסון מעבורת החלל קולומביה#(לפי מדיניות קטלוג כפול. כדי להקל על הקורא ב"אסונות חלל" תחת ק' יש לשים קולומביה). "קטלוג כפול נהוג במקרה שבו הקטגוריה היא קבוצה סגורה של ערכים". עם כל הכבוד, מתמטיקאים זו לא קבוצה סגורה. ומאפוא המילה נימוסים צצה? מה לא נימוסי לשחזר? זה הרי לא ערך פוליטי שיש בו מריבה... חגי אדלר 23:48, 15 במרץ 2007 (IST)
- לגבי מתמטיקאים - מזמן נהוג קטלוג כפול של מתימטיקאים. הקטלוג של מתמטיקאים לפי מדינה הוא חסר טעם ועניין. לגבי נימוסים: היית יכול לפנות אלי ולנהל שיחה במקום לשחזר מייד. ומכיוון שאתה ממשיך במעשה הבריונות, אין לי עניין להמשיך לשוחח איתך. אבינעם 10:29, 16 במרץ 2007 (IST)
מדען מחשב?
[עריכת קוד מקור]דוד55 סיווג את חיים לייב פקריס לקטגוריה:מדעני מחשב ישראלים, ואני תמה האם זה נכון. איש לא יחלוק על תרומתו העצומה והחלוצית של פקריס להתפתחות המחשוב בישראל, ובפרט להתפתחות מדעי המחשב, אבל את תרומתו זו עשה כמנהל ולא כמדען מחשב. כמי שנזקק לעוצמת חישוב גבוהה לצורך מחקריו, הביא פקריס לפיתוחם של ויצק וגולם, וממילא גם לתשתית המדעית הנחוצה לשם כך, אך (לפחות לפי המידע שבערך), לא עסק אישית במחקר בתחום מדעי המחשב. אם אני טועה, ומישהו יציג בפני מחקרים שפקריס ערך בעצמו במדעי המחשב (למשל אלגוריתמים שפיתח), אשמח מאוד. דוד שי - שיחה 17:27, 21 באפריל 2008 (IDT)
נמצאו קישורים חיצוניים שצריכים תיקון (דצמבר 2022)
[עריכת קוד מקור]שלום עורכים יקרים,
מצאתי קישור חיצוני אחד או יותר בחיים לייב פקריס שזקוק לתשומת לב. אנא קחו רגע כדי לבדוק את הקישורים שמצאתי ולתקן אותם בערך אם נדרש. מצאתי את הבעיות הבאות:
- https://www.weizmann.ac.il/math/pekeris נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20191114202313/https://www.weizmann.ac.il/math/pekeris לכתובת המקורית.
כאשר תסיימו לערוך את השינויים הנדרשים, אנא בקרו בדף השו"ת למידע נוסף לתיקון בעיות עם הקישורים לעיל.
הודעה זו תופיע רק פעם אחת לקישורים אלו.
בידידות.—InternetArchiveBot (דווח על באג) 17:47, 21 בדצמבר 2022 (IST)
נמצאו קישורים חיצוניים שצריכים תיקון (מאי 2024)
[עריכת קוד מקור]שלום,
מצאתי קישור חיצוני אחד או יותר בחיים לייב פקריס שזקוק לתשומת לב. אנא קחו רגע כדי לבדוק את הקישורים שמצאתי ולתקן אותם בערך אם נדרש. מצאתי את הבעיות הבאות:
- http://www.ldeo.columbia.edu/vetlesen-prize/past-recipients/chaim-leib-pekeris נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20150121094500/http://www.ldeo.columbia.edu/vetlesen-prize/past-recipients/chaim-leib-pekeris לכתובת המקורית.
כאשר תסיימו לערוך את השינויים הנדרשים, אנא בקרו בדף השו"ת למידע נוסף לתיקון בעיות עם הקישורים לעיל.
הודעה זו תופיע רק פעם אחת לקישורים אלו.
בידידות.—InternetArchiveBot (דווח על באג) 22:10, 16 במאי 2024 (IDT)