נייטרום

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף Nitrome)
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: הגהה, ויקיזציה.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: הגהה, ויקיזציה.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
נייטרום
Nitrome
סמליל חברת נייטרום
נתונים כלליים
סוג חברה עצמאית
מייסדים מאט אנאל, הת'ר סטאנקליף
תקופת הפעילות 10 באוגוסט 2004 – הווה (19 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום המטה לונדון עריכת הנתון בוויקינתונים
משרד ראשי לונדון, אנגליה
ענפי תעשייה משחקי דפדפן
עובדים 15
 
www.nitrome.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

נייטרוםאנגלית: Nitrome Limited) היא חברת פיתוח משחקים עצמאית הממוקמת בלונדון, אנגליה. החברה מייצרת משחקים מבוססי טכנולוגית פלאש (המשחקים הפופולריים עברו לHTML5 בעקבות ירידת הפלאש מהאינטרנט). משחקיהם מזוהים בזכות השימוש בעיצוב בסגנון פיקסל ארט ומראה מצויר, לצד מוזיקה קליטה בתחילת כל משחק.

נייטרום הוקמה במקור על ידי מאט אנאל והת'ר סטאנקליף, שני מעצבים גרפיים שתיכננו ליצור משחקים לטלפונים סלולריים. במקום זאת, החברה החלה בלקיחת עמלות עבור שימוש במשחקים שלהם ברשת והמשיכה כך מאז ועד היום, כשהם מייצרים עד שני משחקים חדשים בכל חודש. המשחקים של נייטרום נגישים באתר החברה ולעיתים גם באתרים מורשים אחרים כמו Miniclip PCH Games.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקמתה של נייטרום החלה בשיחה בין מאט אנאל והת'ר סטאנקליף שבה הציע מאט לייצר משחק עבור טלפונים סלולרים. למרות היסוסה של הת'ר, הצליח מאט לשכנע אותה בדבר סיכויי ההצלחה של הרעיון, והם התחילו לעבוד. האתר הזמני לפרויקטים העתידיים שלהם עלה לראשונה בשלישי באפריל, 2005, עם וידאו של "הוט אייר" (בעברית: אוויר חם), המשחק הראשון שלהם. ב-20 במאי, 2005, אחיו של מאט, ג'ון, הצטרף לצוות של נייטרום כדי לעזור עם אמנות הפיקסלים.

ב-12 בינואר 2021, הוסר הפלאש רשמית מכל הדפדפנים הפופולריים, מה שגרם לנייטרום להעביר את המשחקים החשובים שלהם לHTML5, נכון ל-19 ביוני 2022 - הועברו כ-20 משחקים לשפת התכנות הנתמכת.

המשחקים[עריכת קוד מקור | עריכה]

באתר החברה, ניתן לצפות ברשימת המשחקים על פי שלוש קטגוריות עיקריות: המשחקים החדשים - 10 המשחקים החדשים ביותר של החברה, משחקים בנושא מתחלף-(חורף, יריות, חשיבה, מדע בדיוני וכו') ומשחקים מרובי משתתפים - משחקים שנועדו למצב מרובה משתתפים.

נייטרום ייצרה משחקים עבור MTV, Candystand ו-מיניקליפ. בעבר החברה גם יצרה משחקי פרסום, שכל מטרתם לקדם ולשווק מוצר ספציפי. החברה מאפשרת לבעלי אתרים לשים חלק מהמשחקים שלה באתרים שלהם תמורת עמלה מוגדרת מראש.

רוב המשחקים מחולקים לשלבים (בדרך כלל בין 15 ל-50) ובנוסף, מאפשרים לשחקן לחזור על כל שלב שהשלים עד כה, אפילו אם הפסיד לגמרי. משחקים מסוימים מציגים את הקונספט של "בוס" (בסוף 10 שלבים יש בוס חזק ומרכזי שצריך להילחם בו).

בתחילת 2009, נייטרום הצהירה שבסך הכול, יצרה כ-20 משחקים בשנת 2008.

נכון ליולי 2014, באתר החברה 131 משחקים.

משחק המאה[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק המאה של נייטרום נקרא "נייטרום חייב למות!" (!Nitrome must die). העלילה מתחילה בילד שמשחק באחד ממשחקי נייטרום ומפסיד. הוא מתעצבן, ואז מתחיל לדבר בצ'אט עם חבר שלו, המתוסכל גם הוא מהפסדיו. שניהם מחליטים לחסל את נייטרום. הם מגיעים לבניין של נייטרום, בניין גבוה מאוד, שהאבטחה בו כבדה כל כך עד שכשציפור נוחתת על עליו יוצאת קרן לייזר ושורפת אותה. שני החברים מוצאים שני רובים בפחי האשפה ופורצים לבניין. אחראי האבטחה רואה את זה מחדרו, ומפעיל את האזעקה.

את המשחק אפשר לשחק במצב של שחקן יחיד או שני שחקנים (במצב של שני שחקנים אם אחד מהם מת השני יכול לעשות לו החייאה ולהחזירו לחיים, אבל עם מעט מאוד נקודות חיים). במהלך המשחק אפשר להשתמש ולאסוף כלי נשק ותחמושת מסוגים שונים: קליעים רגילים, חיצים, בקבוקי תבערה, אותיות N-I-T-R-O-M-E מתפוצצות, ואפילו אקדח פלוצים. המפלצות בכל שלב הן דמויות מהמשחקים הקודמים של נייטרום, ולפעמים גם ממשחקים שעוד לא יצאו אז. כל שלב מורכב מעשר קומות, כשבקומה העשירית יש בוס. רק אם מסיימים עשר קומות המשחק נשמר, ואם יוצאים ממנו אפשר יהיה לחזור רק עד השלב הראשון שאחרי הבוס האחרון שהובס. במשחק אפשר לאסוף גם יחידות הבראה, שמשקמות חלקית את מד החיים של השחקנים. לעיתים ישנם גם שלבי אתגר שבהם השחקנים מתמודדים אך ורק עם נשק ספציפי.

חמשת המשחקים השולטים של נייטרום[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. גלידה רעה 3 - המשיכו של המשחק הראשון והשני. כמות המשתתפים: 1-4
  2. גלידה רעה 2 - המשיכו של המשחק הראשון. כמות המשתתפים: 1-4
  3. תאומי חצי הקשת 2 - המשחק מסופר על שני חתולים אמיצים שהם בעצם תאומים. יום אחד החיידקים הפולשים כבשו את עולמם שלהם, אז החתולים התאומים הפעילו את כוחם בעזרת חצי הקשת ועשו הרפתקה. המשיכו של המשחק הראשון. כמות המשתתפים: 1-4
  4. גלידה רעה - מסופר על חבורת גלידה שיודעים להקפיא את כל היצורים מבלי שהם ידרכו עליהם. כמות המשתתפים: 1-4
  5. נייטרום חייב למות! - התיאור נמצא בכותרת של "משחק המאה". כמות המשתתפים: 1-2

הצוות[עריכת קוד מקור | עריכה]

נייטרום התחילה עם שני חברים, מאט אנאל והת'ר סטאנקליף. רוב המשחקים שלהם נוצרים על ידי צוותים של שני משתתפים. האחד יוצר את העיצוב והסגנון והשני את התכנה. עיצוב המשחקים ויצירת השלבים מחולקים בין שני חברי הצוות. בסיום התהליך, נוספת גם מוזיקה על ידי אחד או שני מוזיקאי הבית של נייטרום. יצירה של כל משחק אורכת בסביבות חודש אחד. כל המשחקים נבדקים מראש על ידי שני המקימים.

כיום מעסיקה החברה כ-15 עובדים.

Nitrome Touchy[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2013 יצרה החברה אפליקציה חדשה. מדובר על אפליקציה לאנדרויד ול-IOS, אשר מאפשרת לשחק ברוב המשחקים המוצעים באתר דרכה. כל האפליקציה מבוססת על קלט ופלט. השחקן משחק בטלפון שלו כשלט או כקונסולה, ובו בזמן נשלחים אותות למחשב דרך ה-Wi-Fi. כך למעשה, השחקן שולט על ידי האפליקציה (אשר מדמה שלט) במשחק שמוצג על ידי מסך המחשב.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]