לדלג לתוכן

דיוויזיית זייתון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דיוויזיית זייתון
חיילים קוריאנים בעיראק
חיילים קוריאנים בעיראק
פרטים
מדינה קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית קוריאה הדרומית
שיוך צבא קוריאה הדרומית צבא קוריאה הדרומית
סוג דיוויזיה
בסיס האם ארביל
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 20042008 (כ־4 שנים)
נתוני היחידה
ציוד עיקרי חיל רגלים
פיקוד
מפקד נוכחי Hwang Ui-don עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דיוויזיית זייתוןקוריאנית: 자이툰 부대) הייתה דיוויזיה של צבא קוריאה הדרומית אשר השתתפה במלחמת עיראק בין השנים 20032008.

באפריל 2003 שלחה קוריאה הדרומית קבוצה קטנה של 600 חובשים ומהנדסים צבאיים לאזורים שיעים בדרום עיראק. ב-4 בספטמבר ממשלת ארצות הברית ביקשה מקוריאה הדרומית לשלוח כוחות נוספים. לפי הבקשה, הורתה ממשלת קוריאה הדרומית על הקמת דיוויזיית "זייתון" (תרגום המילה הערבית زيتون, "זית") שם שנועד להדגיש את מחויבותם של החיילים לשמירת השלום. במסגרת זו, 2,200 חיילים נוספים (רובם מהנדסים) נשלחו לארביל שבצפון עיראק עד תחילת ספטמבר 2004 והתאחדו שם עם הכוחות הקיימים שהועברו מדרום עיראק. היחידה המשולבת כללה 2,800 חיילים. בנובמבר נשלחו עוד 800 חיילים, והגדילו את הדיוויזיה ל-3,600 חיילים. בכך הפך הכוח הקוריאני לשלישי בגודלו בעיראק, אחרי ארצות הברית ובריטניה.

המעורבות הקוריאנית במלחמה נתקלה מתחילתה בביקורת קשה מבית, הן מצד הציבור והן מצד פוליטיקאים בכירים. ההתנגדות גברה ב-17 ביוני 2004 כאשר חייל קוריאני בשם קים סון-איל נחטף בידי מיליטנטים עיראקיים שאיימו לרצוח אותו אם קוריאה הדרומית לא תבטל את משלוח הכוחות הנוספים לעיראק. ממשלת קוריאה הדרומית סירבה להיכנע, ולאחר משא ומתן קצר נערף ראשו של החטוף. הרצח גרר הפגנות אנטי-אמריקניות קולניות ואלימות בכל רחבי קוריאה הדרומית. ב-3 באוקטובר של אותה שנה הזכיר איימן א-זוואהירי את קוריאה הדרומית ברשימת המדינות המסייעות לכיבוש האמריקני בעיראק, שהמוסלמים מחויבים לנסות ולפגוע בהם. שבוע לאחר מכן פרסמה קבוצה אסלאמיסטית לא ידוע סרטון בו איימה כי אם קוריאה הדרומית לא תפנה את חייליה במהירות מעיראק, יותקפו חיילים קוריאנים ובני משפחותיהם.

בתחילת 2006, הוצאו 1,300 חיילים קוריאנים מעיראק. עוד 1,200 חיילים נשלחו הביתה בתחילת 2007, וההנחה הרווחת הייתה כי נסיגה מלאה תתבצע עם סיום מנדט הפריסה בתחילת שנת 2008. עם זאת, ב-23 באוקטובר 2007 הודיע נשיא קוריאה הדרומית, רו מו-היון כי המנדט יוארך בשנה נוספת, אולם מספר החיילים יצומצם. באוקטובר 2008 נותרו בעיראק רק 520 חיילים קוריאנים שפונו בדצמבר של אותה שנה.

פרט לרצח של קים סון-איל, לא איבדה קוריאה הדרומית חיילים נוספים בעיראק. קצין אחד התאבד ב-2007 במחנה בארביל, ומספר חיילים נפצעו בתאונות דרכים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דיוויזיית זייתון בוויקישיתוף