לדלג לתוכן

הפארק הלאומי אמבוסלי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הפארק הלאומי אמבוסלי
Amboseli National Park
פילים בפארק הלאומי אמבוסלי לצד הר קילימנג'רו
פילים בפארק הלאומי אמבוסלי לצד הר קילימנג'רו
פילים בפארק הלאומי אמבוסלי לצד הר קילימנג'רו
מידע כללי
תאריך הקמה 1974 עריכת הנתון בוויקינתונים
נתונים ומידות
שטח 392 קמ"ר
מיקום
מדינה קניהקניה קניה
מיקום מחוז קאג'יאדו עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 2°39′S 37°15′E / 2.65°S 37.25°E / -2.65; 37.25
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הפארק הלאומי אמבסוליאנגלית: Amboseli National Park) הוא פארק לאומי הנמצא במחוז קאג'יאדו (אנ') בקניה.

אודות הפארק

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שטח הפארק הוא 39,206 דונם (392 קילומטרים רבועים) הנפרשים בגבול קניה-טנזניה. תושבי המקום הם בעיקר אנשי שבט מסאי, אך אנשים ממקומות אחרים במדינה התיישבו בה ונמשכים על ידי הכלכלה המצליחה, העדר התיירים וחקלאות אינטנסיבית לאורך מערכת הביצות שהופכת את שטח הגשמים הנמוך: 350 מ"מ בממוצע (14 אינץ'), הפארק נחשב לאחד המקומות הטובים ביותר בעולם לצפייה בחיות בר עם 400 מינים של עופות כולל עופות מים כמו שקנאים, שלדגיים, רליתיים וטגואן וכן מיני בעלי חיים נדירים. הפארק ממוקם כ־240 ק"מ דרומית-מזרחית לניירובי. זהו הפארק הלאומי השני הפופולרי ביותר בקניה לאחר שמורת מאסאי מארה.

בשנת 1883, ג'וזף תומפסון(אנ') היה האירופי הראשון שחדר לאזור "מעזאי" (המכונה אמפוסל). גם הוא נדהם מהמערך הפנטסטי של חיות הבר ומהניגודיות בין האזורים הצחיחים של מצע האגם היבש לבין נווה המדבר בביצות, ניגוד שנמשך בימינו.

אזור אמבוסלי הוצב כשמורת טבע עבור אנשי המסאי בשנת 1906, אך חזר לשליטה מקומית כשמורת משחק בשנת 1948. בשנת 1974 כדי להגן על ליבת המערכת האקולוגית הייחודית המצויה בו, הוא הוכרז כאתר של אונסק"ו בשנת 1991. הפארק הרוויח 3.5 מיליון דולר (2.9 מיליון יורו) בשנת 2005. ב־29 בספטמבר 2005, נשיא קניה, מוואי קיבאקי, הצהיר כי השליטה בפארק צריכה לעבור משירות חיות הבר בקניה למועצה המחוזית אולקוג'אדו ולשבט מעזאי. חלק מהמשקיפים ראו בכך טובה פוליטית לקראת הצבעה על חוקה קנייתית חדשה; אתגרים משפטיים נמצאים כיום בבית המשפט. ככל הנראה השפלה תסיט את דמי הכניסה לפארק ישירות למועצה המחוזית עם הטבות משותפות למאזאי שמסביב לפארק.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך זה הוא קצרמר בנושא גאוגרפיה של אפריקה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.