לדלג לתוכן

לב לויציאנסקי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
לב לויציאנסקי
Лев Герасимович Лойцянский
לידה 26 בדצמבר 1900
סנקט פטרבורג, האימפריה הרוסית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 3 בנובמבר 1991 (בגיל 90)
סנקט פטרבורג, ברה"מ עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי הידרודינמיקה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה בית הקברות בקומארובו עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים Tavrida National V.I. Vernadsky University עריכת הנתון בוויקינתונים
מוסדות האוניברסיטה הפוליטכנית של סנקט פטרבורג עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

לב לויציאנסקירוסית: Лев Герасимович Лойцянский ‏; 26 בדצמבר 1900, סנקט פטרבורג - 3 בדצמבר 1991, לנינגרד) היה מדען סובייטי ממוצא יהודי. הוא התמחה בתחום מכניקה ובמיוחד בהידרודינמיקה ומכניקת גזים.

קורות חיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לב לויציאנסקי נולד בשנת 1900 בסנקט פטרבורג למשפחה יהודית. הוריו הגיעו לעיר מספר שנים לפני לידתו מקובנו. אביו היה שותף בבית דפוס. לב לויציאנסקי למד בבית ספר יהודי פרטי אותה סיים בהצטיינות. לאחר סיום בית ספר הוא התחיל ללמוד במכון למהנדסי צי, עזב אותו ועבר ללימודי מתמטיקה באוניברסיטת סנקט פטרבורג.

בשנת 1918 לויציאנסקי עבר לסימפרופול והמשיך לימודים באוניברסיטה מקומית. במהלך הלימודים הוא גויס לשורות הצבא הלבן ושחורר לאחר חודשיים מסיבות בריאותיות. הוא סיים לימודים והחל ללמד באוניברסיטה.

בשנת 1922 לויציאנסקי חזר לסנקט פטרבורג והחל ללמוד במכון הפוליטכני. לאחר סיום לימודים הוא היה עוזר של אלכסנדר פרידמן והיה מלמד במכון.

בשנת 1935 לויציאנסקי הוענק תואר "דוקטור למדעים" (מקביל לפוסט דוקטורט), הוא מונה לפרופסור והקים קתדרה והידרודינמיקה. במקביל הוא החל לתת ייעוץ למכון האווירו-הידרודינמי המרכזי.

בתקופת מלחמת העולם השנייה לויציאנסקי עבר לקאזאן ועסק בעיקר בייעוץ. בשנת 1945 הוא חזר ללנינגרד. הוא המשיך ללמד במכון הפוליטכני עד שפרש לגמלאות.

לויצינסקי נפטר בשנת 1991 בגיל 91.

לויציאנסקי היה מומחה בתחום הידרודינמיקה ודינמיקה של גזים. במכניקה הוא כתב מספר ספרים ביחד עם אנטולי לוריה. ספר בתחום דינמיקת נוזלים וגזים בשנת 1965 תורגם לאנגלית ויצאה לאור בבריטניה בשנת 1965 ובארצות הברית בשנת 1991. בנוסף לספרים לויציאנסקי פרסם כ-120 מאמרים מדעיים.

על מחקריו ללויציאנסקי בשנת 1946 הוענק פרס ברית המועצות ומספר עיטורים לרבות עיטור לנין.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • ביוגרפיה (ברוסית)