יום שישי הטוב – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
שורה 9: שורה 9:


==לחמניית הצלב==
==לחמניית הצלב==
[[File:Homemade Hot Cross Buns.jpg|250px]]
[[File:Homemade Hot Cross Buns.jpg|150px]]


באופן עקרוני ביום שישי הטוב נוהגים ברוב העולם הנוצרי להמעיט באוכל
באופן עקרוני ביום שישי הטוב נוהגים ברוב העולם הנוצרי להמעיט באוכל

גרסה מ־00:28, 15 ביוני 2013

נשיאת הצלב ביום שישי הטוב בירושלים, 2006
תהלוכה מסורתית לכבוד החג, המשחזרת את הצליבה.

יום שישי הטוב הוא חג נוצרי המציין את צליבת ישו, ביום שישי שלפני יום ראשון בו מתקיים חג הפסחא. באנגלית עתיקה המילה "טוב" משמעותה גם "קדוש", וזה פירוש שמו של היום. לפי המסורת הנוצרית, ביום זה נצלב ישו בגבעת הגולגולתא שבירושלים, לאחר מסע בויה דולורוזה ("דרך הייסורים"). צליבתו של ישו ומותו על הצלב, הוא האירוע הבסיסי והמכונן בתאולוגיה הנוצרית.

מנהגי החג

"יום שישי הטוב", בו מצוין אירוע זה, הוא יום שבתון ברבות מהארצות הנוצריות. הקתולים ממעטים לאכול ביום זה, והאורתודוקסים צמים בו. גם בקרב הפרוטסטנטים יש ליום מעמד מיוחד. בכנסיות מתנהלת תפילה מיוחדת, אך המיסה אינה מתקיימת. בירושלים נוהגים נוצרים להתהלך לאורך ה"ויה דולורוזה" כשהם לבושים בתלבושות תקופתיות ומשחזרים את צליבתו של ישו.

שמו של יום שישי הטוב נקשר לכמה אירועים היסטוריים, ביניהם הסכם יום שישי הטוב, רעידת האדמה של יום שישי הטוב ואסון הנפט של אקסון ואלדז שאירע באותו היום.

לחמניית הצלב

באופן עקרוני ביום שישי הטוב נוהגים ברוב העולם הנוצרי להמעיט באוכל האורתודקסים נוהגים לצום והקתולים אוכלים רק לחם ושותים מים ,ולכן התפתח מנהג באנגליה שבא אופיים לחמנייה ועלייה ציור צלב שהוא המאכל המקובל בארצות דוברות אנגלית ביום הצליבה ,וכן גם בחג הפסחא יומיים מאוחר יותר ,

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יום שישי הטוב בוויקישיתוף

תבנית:חגים נוצרים

ערך זה הוא קצרמר בנושא נצרות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.