חוק שערי חוץ – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ שוחזר מעריכות של 2.52.193.161 (שיחה) לעריכה האחרונה של Levi-va
Matanyabot (שיחה | תרומות)
מ בוט החלפות: לעיתים
שורה 8: שורה 8:


===שימוש נוסף בחוק===
===שימוש נוסף בחוק===
לעתים משתמשים בחוק שערי חוץ בצורה מעט שונה, כדי לקבוע מיקום של קבוצות בתחרויות במבנה [[ליגה]]. כאשר שתי קבוצות או יותר חולקות את אותו מספר נקודות, משתמשים בחוק כשובר שוויון נוסף. לדוגמה, לפי חוקי אופ"א ב[[אליפות אירופה בכדורגל|אליפות אירופה]], אם מתקיים שוויון בנקודות בין שתי קבוצות או יותר, וכן ב[[הפרש שערים|הפרש השערים]] ומספר השערים אשר הובקעו, שובר השוויון הבא הוא מספר שערי החוץ.
לעיתים משתמשים בחוק שערי חוץ בצורה מעט שונה, כדי לקבוע מיקום של קבוצות בתחרויות במבנה [[ליגה]]. כאשר שתי קבוצות או יותר חולקות את אותו מספר נקודות, משתמשים בחוק כשובר שוויון נוסף. לדוגמה, לפי חוקי אופ"א ב[[אליפות אירופה בכדורגל|אליפות אירופה]], אם מתקיים שוויון בנקודות בין שתי קבוצות או יותר, וכן ב[[הפרש שערים|הפרש השערים]] ומספר השערים אשר הובקעו, שובר השוויון הבא הוא מספר שערי החוץ.


[[קטגוריה:כדורגל: חוקים|שערי חוץ]]
[[קטגוריה:כדורגל: חוקים|שערי חוץ]]

גרסה מ־16:38, 2 בפברואר 2018

בכדורגל, חוק שערי חוץ הוא שובר השוויון הנפוץ לקביעת הקבוצה המנצחת במפגש כפול בין שתי קבוצות אשר נערך בשיטת בית וחוץ. לפי חוק שערי החוץ, הקבוצה אשר כבשה יותר שערי חוץ תנצח במפגש הכפול אם שתי הקבוצות כבשו את אותו מספר שערים. בחוק שערי חוץ השתמשו לראשונה באופ״א בשנת 1965.

שער חוץ אינו בהכרח שער אשר קבוצה כובשת מחוץ לאצטדיונה הביתי, אלא שער אשר קבוצה כובשת כאשר היא מוגדרת כקבוצת החוץ במשחק. במשחקים בהם משחקות שתי קבוצות אשר מגרשן הביתי זהה, כמו הסן סירו בו מארחות אינטר מילאנו ומילאן, הקבוצה אשר מתארחת לכאורה באותו משחק היא קבוצת החוץ.

שימוש בחוק

השימוש בחוק שערי חוץ משתנה בין תחרות לתחרות. יש המשתמשים בו לקביעת המנצחת לאחר 90 דקות בלבד (גביע ליברטדורס), לאחר הארכה בלבד (גביע ה-FA) או בשני המקרים (ליגת האלופות).

שימוש נוסף בחוק

לעיתים משתמשים בחוק שערי חוץ בצורה מעט שונה, כדי לקבוע מיקום של קבוצות בתחרויות במבנה ליגה. כאשר שתי קבוצות או יותר חולקות את אותו מספר נקודות, משתמשים בחוק כשובר שוויון נוסף. לדוגמה, לפי חוקי אופ"א באליפות אירופה, אם מתקיים שוויון בנקודות בין שתי קבוצות או יותר, וכן בהפרש השערים ומספר השערים אשר הובקעו, שובר השוויון הבא הוא מספר שערי החוץ.