ברונכוסקופיה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
VolkovBot (שיחה | תרומות)
מ בוט מוסיף: fi:Bronkoskopia
ט-בוט-זרם (שיחה | תרומות)
מ Bot: pl:Bronchoskopia is a good article
שורה 23: שורה 23:
[[ja:気管支鏡]]
[[ja:気管支鏡]]
[[nl:Bronchoscopie]]
[[nl:Bronchoscopie]]
[[pl:Bronchoskopia]]
[[pl:Bronchoskopia]] {{Link GA|pl}}
[[pt:Broncoscopia]]
[[pt:Broncoscopia]]
[[ru:Бронхоскопия]]
[[ru:Бронхоскопия]]

גרסה מ־07:00, 23 ביולי 2010

ברונכוסקופיהאנגלית: Bronchoscopy) היא בדיקה רפואית ממשפחת הבדיקות האנדוסקופיות, שבה נבדקות דרכי הנשימה על ידי החדרת ברונכוסקופ (צינור פלסטי גמיש שבקצהו מצלמת וידאו זעירה, אשר מכיל סיב אופטי לצורך תאורה ונועד לבדיקת מערכת הנשימה). באמצעות בדיקה זו ניתן לראות את דרכי הנשימה, ממערות האף ועד לקנה הנשימה והסימפונות.


ביצוע הבדיקה

הבדיקה מתבצעת על ידי מומחה ברפואת ריאות (פולמונולוג) ואחות. הבדיקה מתבצעת בהרדמה מלאה, ולפניה יתבקש הנבדק להיות בצום של כחמש שעות. לאחר שהחולה מורדם, מחדיר הרופא ברונכוסקופ דרך האף אל תוך הריאות. בעזרת הברונכוסקופ יכול הרופא לאבחן מחלות ובעיות שונות בריאה, לנקז מוגלה או לקחת ביופסיה.

הבדיקה אורכת כרבע שעה והנבדק מתעורר אחריה באופן טבעי. לאחר כשעתיים ישוחרר החולה לביתו (אם אינו מאושפז). את תוצאות הבדיקה יקבל הנבדק מיד לאחר הבדיקה (אלא אם נלקחה ביופסיה ויש לחכות לתשובות מהמעבדה).

תופעות לאחר הבדיקה

לאחר שיתעורר הנבדק הוא עלול לחוש טשטוש ו/או בחילה בגלל ההרדמה. בדר"כ ירגיש הנבדק תחושה של גירוי בדרכי הנשימה, בעיקר בגרון, ויומלץ על שתיית תה (אך רק כשעה לאחר הבדיקה). ייתכנו קשיים בדיבור בהתחלה, צורך בחמצן, שיעול, ומעט דם בליחה. תבנית:Link GA