מישל מרסייה
מישל מרסייה (בצרפתית: Michel Mercier; 28 ביולי 1961) הוא מעצב שיער, יזם ואיש עסקים ישראלי-צרפתי.
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]מרסייה נולד בשאטודן (Châteaudun) שבצרפת. הוא גדל בבורדו ובפרובאנס ובגיל 10 עלה עם משפחתו לישראל.[1] למד גרפיקה ושרטוט בתיכון המקיף בראשון לציון. לאחר שבע שנים חזר לצרפת עם משפחתו,[1] ושם למד ב-1981 עיצוב שיער בבית הספר של וידאל ששון ובהמשך השתלם אצל קלוד מקסים מונדיאל, בפריז.
ב-1985 עלה מרסייה לישראל בשנית[1] ופתח את המספרה הראשונה שלו ברחוב דיזנגוף בתל אביב. לאורך השנים הקים מרסייה ארבעה סניפים נוספים והפך את המספרה לרשת ארצית. נכון לשנת 2014 שניים מבין סניפי הרשת עדיין פועלים, תחת זיכיון. ב-1998 הקים בית ספר לעיצוב שיער בתחנה המרכזית בתל אביב. כבעלים של מוסד להכשרת מעצבי שיער פעל מרסייה לקידום חקיקה רשמית מטעם המל"ג אך כיוון שטרם אושר חוק כזה, נפסקה פעילות בית הספר. מרסייה שימש גם כיועץ מקצועי בתהליכי בדיקה והכוונה של פיתוח מוצרים בכמה מהחברות הגדולות בעולם בתחום עיצוב השיער.[דרוש מקור]
ב-2002 הקים את חברת coloright (לשעבר see through) שפיתחה סורק ייחודי שנועד לאסוף מידע על השערה באמצעות הקרנת אור, בליעתו והחזרתו. הרעיון שעמד מאחורי המערכת היה מתן אפשרות למעצבי שיער להגיע אל צבע השיער הרצוי לאחר שיש בידיהם כל הנתונים הדרושים לשם כך. היזם בני לנדא רכש בהדרגה את מרבית מניותיה של החברה, ובדצמבר 2014 מכר אותה לחברת לוריאל.[2]
ב-2006 החל מרסייה לשווק את קו מוצרי השיער שפיתח בשיתוף פעולה עם מעבדות וצוותי הנדסה. עד היום נמכרים מוצרי המותג בסניפי הרשת ובסופר-פארם. מסיבות אידאולוגיות אף לא אחד מהמוצרים שמפתח מרסייה מנוסה על בעלי חיים. מרסייה הוא ההוגה והמפתח של כמה מוצרים שנרשם עליהם פטנט, בהם מברשת להתרת קשרים בשיער שייחודה בגובה, עובי וגמישות הסיבים ו-S.O.S COLOR, אפליקטור המאפשר צביעת שורשי שיער שיבה בתוך שניות.
בשנת 2012 היה מרסייה בין צוות המומחים של התוכנית "שעת הדרקון" של דורין אטיאס ובה ייעץ לידועניות עדי אשכנזי, אפרת גוש, אנה ארונוב, רותם סלע ועוד.[3]
עשייה ציבורית
[עריכת קוד מקור | עריכה]מרסייה משמש יו"ר "התאחדות מעצבי השיער בישראל", עמותה שהקים על מנת להוביל מהלכים מקצועיים וחברתיים בענף עיצוב השיער בישראל. מרסייה שם לו למטרה לקדם בארץ את מעמדם של מעצבי השיער ולהביא להסדרה של התחום. לדבריו, "הבנתי שעל מנת שיתייחסו אל המקצוע שלנו כמקצוע מכובד, עלינו קודם כל להתאגד לגוף אחד וגדול. אחר כך, עלינו גם למקצע את התחום ולדאוג לכך שרק מעצב שיער בעל ידע לימודי מוכח, יוכל לפתוח מספרה".
אחד ממאבקי ההתאחדות עסק בגובה הארנונה שקבעה עיריית תל אביב למספרות.[4] להגדרתה של העירייה, מספרות נחשבו בתי מסחר ולא מקומות תעשייה ומלאכה ועל כן נדרשו לשלם ארנונה גבוהה במיוחד. מרסייה נאבק משפטית ברשויות העירייה במשך 4 שנים ואף הגיע לבית המשפט העליון. בסיום המאבק, נקבע כי מספרות אינן בתי מסחר והעירייה חויבה להשיב את ההפרשים למעצבי השיער. לדברי מרסייה, המניע להקמת ההתאחדות היה כי "תוך כדי התעסקות בתביעה הפרטית שלי מול העירייה, הבנתי שמעצבי השיער בישראל הם בגדר הפקר בכל הקשור לחקיקה- אין לנו שום מנגנוני הגנה ושום כוח כיחידים אל מול הרשויות".
מאבק נוסף שהוביל מרסייה עסק בפיקוח על שימוש בחומרים אסורים ומסוכנים על ידי מעצבי שיער. לאור העובדה כי בישראל החוק אינו מחייב מעצבי שיער לעבור הכשרה וכיוון שאין פיקוח של משרד הבריאות על ענף הספרות, ברבות מהמספרות נעשה שימוש בחומרים מסוכנים, דוגמת פורמלין המשמש להחלקת שיער וידוע בוודאות כי הוא חומר מסרטן. בנובמבר 2014 נפגש מרסייה לדיון בנושא עם הוועדה לפניות הציבור בראשות ח"כ עדי קול. בסיכום הוועדה אמרה חברת הכנסת קול כי תפנה למשרד הבריאות בבקשה לגבש רשימת חומרים מסוכנים בהם משתמשים במספרות וכן למשרד הכלכלה ולמשרד הפנים, על מנת ליצור פיקוח על ענף עיצוב השיער.
משפחה
[עריכת קוד מקור | עריכה]מרסייה היה נשוי לדוגמנית לשעבר רונית זילברשטיין. לזוג נולדו שלושה ילדים ובהם השחקן טום מרסייה. משנת 2015 מרסייה בזוגיות עם הקוסמטיקאית הפרא-רפואית חלי גבריאל, לה שתי בנות מנישואה הקודמים. בני הזוג נישאו ב-7 באוקטובר 2022.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- אתר האינטרנט הרשמי של מישל מרסייה
- ערוץ ה-YouTube של מרסייה
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ 1 2 3 מישל מרסייה באתר michelmercier.co.il.
- ^ אסף גלעד, בני לנדא מוכר את Coloright ללוריאל בכ- 150-200 מיליון דולר, באתר כלכליסט, 21 בדצמבר 2014
- ^ תוכניות "שעת הדרקון" שבהן הופיע מרסייה
- ^ סיקור המאבק בארנונה בתוכנית "אורלי וגיא"