חדשות הספורט
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
- ערך זה עוסק בעיתון. אם התכוונתם לתוכנית טלוויזיה, ראו חדשות הספורט (תוכנית טלוויזיה).
חדשות הספורט היה עיתון ספורט יומי אשר היה קיים בין השנים 1954 ו-1985, והיה בזמנו עיתון הספורט הפופולרי בישראל. בשיאו מכר למעלה מ-47,000 עותקים ביום.
תוכן עניינים |
[עריכה] ההתחלה
העיתון יצא לאור לראשונה בשנת 1954. נוסד על ידי שבעה עיתונאי ספורט מעיתונים שונים: ישראל פז העורך הראשי של העיתון, ששימש גם ככתב מרכזי בעיתון, יעקב אלויג, יהודה גבאי, יחיאל ארזי, נחמיה בן אברהם, אלכסנדר אלכסנדרוני ויזהר ברנר. בארבע שנותיו הראשונות יצא העיתון לאור פעמיים בשבוע, בימים ראשון ורביעי. מאוחר יותר, לתקופה של עשרה חודשים, יצא לאור העיתון שלוש פעמים בשבוע (ימים ראשון, שלישי וחמישי). משנת 1959 ועד סגירתו בשנת 1985 החל העיתון להופיע כל יום.
[עריכה] עיתון הספורט הפופולרי במדינה
העיתון זכה בשנות השישים לפופולריות גדולה מאוד משתי סיבות עיקריות:
- עיתוני הספורט שהיו בארץ בשנות החמישים לא היו אובייקטיבים והיו מזוהים עם מרכז מסוים, ספורט ישראל של מכבי, ספורט לעם של הפועל והספורט הלאומי של בית"ר. עיתון חדשות הספורט היה עיתון אובייקטיבי מאוד בהשוואה לעיתוני הספורט שהיו בקיימים בארץ לפניו.
- בשנות השישים, כאשר הפופולריות של העיתון הייתה בשיאה, טרם הייתה טלווזיה בישראל. גם כשהייתה, התקשתה מחלקת הספורט לכסות את הליגה הראשונה באופן מלא, ו"חדשות הספורט" היה התחליף היחיד, שכן מדורי הספורט היומיים היו מצומצים ביותר. ימי ראשון נחשבו בעיקר לשיא הפופולריות של העיתון.
גם בשנות השבעים היה נחשב העיתון לעיתון פופולרי מאוד.
חדשות הספורט היה עיתון הספורט הראשון שהעניק ציונים לשחקנים.
[עריכה] אירועים גדולים שחדשות הספורט סיקר
במהלך תקופת קיומו של העיתון זכה העיתון לסקר מספר אירועי ספורט גדולים:
- זכייתה של נבחרת ישראל בכדורגל בגביע אסיה.
- זכייתה של מכבי תל אביב בכדורסל בגביע אירופה הראשון שלה בשנת 1977
- ניצחונה של נבחרת ישראל בכדורסל על יוגוסלביה באליפות אירופה בשנת 1979 שנערכה בטורינו
[עריכה] סגירת העיתון
העיתון נסגר בשנת 1985. בתקופה שקדמה לסגירת העיתון כבר החלו העיתונים היומיים מעריב וידיעות אחרונות להופיע בצבע, וכך גם מוספי הספורט היומיים שלהם, שבנוסף החלו אף לכתוב יותר כתבות בהשוואה לשנים קודמות. בנוסף לכך מחירי העיתון היומי היו נמוכים יותר מעיתון חדשות הספורט, והעיתונים היומיים שהכילו גם עיתון ולא רק מוספי ספורט כבר החלו כאמור להוציא מוספי ספורט איכותיים יותר בהשוואה לשנים קודמות עם יותר כתבות ובצבע מלא. חדשות הספורט כבר לא יכל להתמודד עוד עם העיתונים היומיים והעיתון נסגר סופית. סה"כ מכר העיתון 7,649 גיליונות במהלך 31 שנות קיומו. בשנת 1998 , 13 שנים לאחר שנסגר זכה העיתון בפרס היובל של משרד החינוך.
[עריכה] כתבים בולטים לאורך השנים
- עמוס כרמלי (כתב דאז תחת השם "עמוס שוורץ")
- יהושע שגיא
- שלום וואנו
- מוטי חביב
- יהודה גבאי - הבעלים והעורך הראשי של העיתון ב- 30 שנותיו
- יוסף גלזר
- יחיאל ארזי- מיסד ומבעלי העיתון
- נחמיה בן אברהם- מיסד ומבעלי העיתון
- פנחס (פיני) זהבי

