לדלג לתוכן

חדר שמאלי כפול כניסה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חדר שמאלי כפול כניסה
Double inlet left ventricle
שיוך cyanotic heart defect עריכת הנתון בוויקינתונים
מזהים
מערכת השפה הרפואית המאוחדת C3274516 עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

חדר שמאל כפול כניסהאנגלית: DILV-Double inlet left ventricle) הוא מום לב מולד המופיע ב-5 מתוך 100,000 יילודים, כאשר גם הפרוזדור השמאלי וגם הפרוזדור הימני ניזונים לחדר השמאלי. החדר הימני הוא היפופלסטי (תסמונת הלב השמאלי או HLHS והיא מום מולד המשפיע על זרימת דם תקינה דרך הלב) או אינו קיים.

שני הפרוזדורים מתקשרים עם החדר על ידי שסתום פרוזדורי - חדר יחיד (לב). במצב זה יש שאנט (הסטת דם או נוזל גוף אחר מחלק אחד למשנהו) גדול שמאל-ימין עם יתר לחץ דם ריאתי. ללא התערבויות מאריכות חיים, המצב הוא קטלני, אך עם התערבות, הילוד עשוי לשרוד. גם אם אין מחלת עובר, ניתן לבצע את האבחנה ברחם על ידי אקו לב עוברי.

תינוקות שנולדו עם DILV אינם יכולים להיזון כרגיל (קוצר נשימה) ומתקשים לעלות במשקל. הדם המעורב במחזור הדם המערכתי מוביל להיפוקסיה (חוסר חמצן לגוף ולאיברים), ולכן תינוקות מפתחים כיחלון וקוצר נשימה מוקדם.

  • בימים הראשונים, אם אין היצרות שסתום ריאתי, יש צורך ברצועת שסתום ריאתי כדי למנוע יתר לחץ דם ריאתי ויש לשמור על הצינור פתוח, כדי לאפשר זרימת דם באמצעות תרופות המכילות פרוסטגלנדין. במקביל, במידת הצורך, יש להגדיל את תקשורת מחיצת הפרוזדורים והחדרים.
  • במידת האפשר יש לבצע הליך גלן.[1]
  • מאוחר יותר, האפשרויות הניתוחיות כוללות את הליך Damus-Kaye-Stansel, הליך פונטן והליך Norwood. המטרה של כל אלו היא להפריד בין מחזור הדם הריאתי והמערכתי.[2]

DILV קשור בדרך כלל למומים לבביים אחרים.

התמותה גבוהה מאוד בשנתיים הראשונות, 85%, אך לאחר מכן יורדת, ובין גיל שנתיים לבין 15 התמותה היא רק בסביבות ה-9%. האבחנה חייבת להתבצע תוך מספר ימים או אפילו שעות מהלידה כדי למנוע מוות.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Glenn WWL. Circulatory by pass of the right side of the heart. Shunt between superior vena cava and distal right pulmonary artery report of a clinical application. N Engl J Med 259: 117, 1958
  2. ^ Fontan F, Baudet E (1971). "Surgical repair of tricuspid atresia". Thorax. 26 (3): 240–8. doi:10.1136/thx.26.3.240. PMC 1019078. PMID 5089489.

הבהרה: המידע בוויקיפדיה נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי.