חולד מזרח-תיכוני

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןחולד מזרח-תיכוני
חולד מזרח-תיכוני
חולד מזרח-תיכוני
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: יונקים
סדרה: מכרסמים
תת־סדרה: דמויי עכבר
משפחה: חולדיים
סוג: חולד
מין: חולד מזרח-תיכוני
שם מדעי
Spalax ehrenbergi
נרינג, 1898
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

חולד מזרח-תיכוני (שם מדעי: Spalax ehrenbergi) הוא מין של חולד ממשפחת החולדיים, החי במזרח התיכון וייתכן שמצוי גם בישראל. למרות זאת הוא אינו חלק מהמינים של "חולד ארץ ישראלי".

אורכו של החולד 13 עד 20 סנטימטרים ומשקלו 100 עד 200 גרם בממוצע. כמו מרבית החולדים הוא חצי עיוור והוא בעל ראש רחב וחזק ולסתות גדולות בעלות 4 חותכות ארוכות. צבע הפרווה חום-אפרפר, הרגליים קצרות והזנב כמעט שלא נראה. החולד יכול לחיות מעל 20 שנים. החולד מנווט במחילות באמצעות השדה המגנטי של כדור הארץ והחולדים נוטים לבנות את חלל השינה ואת מאגר המזון בצידו הדרומי של הקן. בניסוי בו גודלו חולדים בסביבה של שדה מגנטי מלאכותי הפוך בכיוונו לזה של כדור הארץ העדיפו החולדים לבנות חללים אלו בצידו הצפוני של הקן.[1]

בטבע החולד מצוי במזרח התיכון במצרים, עיראק, טורקיה ולאורך הלבנט הכולל את סוריה, לבנון, ירדן וכנראה גם בישראל. עם זאת ייתכן שמדובר במינים של חולדים ארץ ישראלים שנחשבו בעבר כתת-מינים של מין זה.

החולד חיים מתחת לקרקע בסביבות של מישורים, שדות לחים וחורש ים-תיכוני והוא יכול להתחפר עד לעומק של 80 מטרים מתחת הקרקע, בסביבה דלת חמצן. החולדים מתרבים במהירות ועלולים לגרום לפגיעה בבית גידולם עקב אכילתם ההרסנית והרגלי החפירה ההורסים שורשי צמחים רבים.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חולד מזרח-תיכוני בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ TALI KIMCHI , JOSEPH TERKEL, MAGNETIC COMPASS ORIENTATION IN THE BLIND MOLE RAT – SPALAX EHRENBERGI, The Journal of Experimental Biology 204, 2001, עמ' 751