מחוז מיאמי-דייד

(הופנה מהדף מחוז מיאמי דייד)
המונח "מחוז דייד" מפנה לכאן. אם הכוונה למשמעות אחרת, ראו מחוז דייד (פירושונים).
מיאמי-דייד (מחוז)
Miami-Dade County
סמל מחוז מיאמי-דייד
סמל מחוז מיאמי-דייד
סמל מחוז מיאמי-דייד
דגל מחוז מיאמי-דייד
דגל מחוז מיאמי-דייד
דגל מחוז מיאמי-דייד
בית המשפט של מחוז דייד שבנייתו הושלמה ב-1926
בית המשפט של מחוז דייד שבנייתו הושלמה ב-1926
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
מדינה פלורידהפלורידה פלורידה
מושל דניאלה לוין קאווה
ערים במחוז מיאמי
בירת המחוז מיאמי עריכת הנתון בוויקינתונים
שפה רשמית אנגלית
תאריך ייסוד 18 בינואר 1836
על שם מיאמי, Francis Langhorne Dade עריכת הנתון בוויקינתונים
שטח 6,296 קמ"ר
אוכלוסייה
 ‑ במחוז 2,701,767 (2020, 1 באפריל 2020)
קואורדינטות 25°46′27″N 80°11′37″W / 25.774167°N 80.193611°W / 25.774167; -80.193611 
אזור זמן UTC-5
http://www.miamidade.gov
מיקום מדינת פלורידה בארצות הברית


מיקום המחוז בתחומי מדינת פלורידה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מחוז מיאמי-דיידאנגלית: Miami-Dade County, נקרא בקיצור גם מחוז דייד) הוא מחוז שנמצא בדרום-מזרח מדינת פלורידה שבארצות הברית. על פי דו"ח מפקד אוכלוסין משנת 2019, אוכלוסיית המחוז מנתה 2,716,940[1] תושבים, מה שהופך אותו למחוז המאוכלס ביותר במדינת פלורידה, ולשביעי המאוכלס ביותר בארצות הברית[2]. בנוסף, המחוז הוא גם השני הגדול ביותר במדינה במונחים של שטח קרקעי, עם 6,296 קמ"ר[3]. כמחצית מאוכלוסיית מטרופולין דרום פלורידה מתגוררת במיאמי-דייד וכמה מהערים הראשיות של המדינה נמצאות בו. מושב המחוז נמצא בעיר מיאמי, הגדולה ביותר במחוז והעיר המרכזית בדרום פלורידה.

במחוז מאוגדות 34 ערים בכמה אזורים קורפרטיבים[4]. חלקיו הצפוניים, המזרחיים והמרכזיים מעוירים במידה רבה מאוד וקיימים בהם רבי-קומות רבים הבנויים לאורך קו החוף. בנוסף, במחוז נמצא גם מרכז העסקים הראשי של דרום פלורידה, האזור המסחרי של מיאמי (דאונטאון מיאמי). בדרום המחוז נמצאים האזורים רדלנד (Redland) והומסטד (Homestead) המשמשים את התעשייה החקלאית של מיאמי. באזור זה, המאוכלס בדלילות, נמצאת רק כשליש מכמות האוכלוסייה בו וזאת בניגוד לצפון-המחוז העירוני בו הצפיפות רבה הרבה יותר. החלק המערבי של המחוז מגיע עד לפארק הלאומי אוורגליידס ומושביו. בחלק המזרחי נמצא הפארק הלאומי ביסקיין.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הילידים (האינדיאנים)[עריכת קוד מקור | עריכה]

העדות הקדומה ביותר ליישובים של ילידים אמריקנים (אינדיאנים) באזור מיאמי היא מלפני כ-12,000 שנה[5]. התושבים הקדומים הראשונים התיישבו על גדות נהר המיאמי, כשהכפרים העיקריים היו בגדה הצפונית של הנהר.

התושבים המקומיים בתקופת ההגעה הראשונית של מתיישבים אירופאיים היו בני הטקווסטה (Tequesta), אשר שלטו במרבית דרום מזרח פלורידה, כולל מה האזורים שהיום מוכרים בשמות מחוז מיאמי-דייד, מחוז ברוורד (Broward) והחלק הדרומי של מחוז פאלם-ביץ' (Palm Beach). בני הטקווסטה ניזונו מדיג, צייד ואיסוף פירות ושורשים של צמחים (אם כי הם לא עסקו בחקלאות מסודרת).

מגלי ארצות ומתיישבים אירופאים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1513, חואן פונסה דה ליאון היה האירופאי הראשון שביקר באזור כשהפליג למפרץ ביסקיין. ביומן שלו נכתב כי הגיע לצ'קוושה (Chequescha), וריאציה של השם טקווסטה, השם הידוע הראשון של אזור מיאמי[5]. לא ידוע לפי היומן האם הוא ירד לחוף או יצר קשר כלשהו עם הילידים.

פדרו מננדז דה אווילה (Pedro Menéndez de Avilés) ואנשיו היו הראשונים לתעד ירידה לחוף כאשר ביקרו בישובי הטקווסטה ב-1556, במהלך חיפושים אחר בנו הנעדר של אווילה שאונייתו טבעה באזור שנה לפני כן[6]. חיילים ספרדים בהובלת האב פרנצ'סקו וילהריאל בנו מיסיון ישועי בפתח נהר המיאמי כעבור שנה, אולם מיסיון זה לא החזיק מעמד זמן רב. לאחר שהספרדים עזבו את האזור, בני הטקווסטה נאלצו להילחם במחלות שמקורן באירופה, כגון אבעבועות שחורות. בשנת 1711, בני הטקווסטה שלחו זוג ראשי שבטים (צ'יפים) מקומיים להוואנה, קובה, כדי לברר על אפשרות להגר לשם. הקובנים שלחו שתי ספינות לסייע להם, אולם המחלות הספרדיות הכו בהם ורוב בני הטווקסטה מתו[7].

מתיישבי הקבע האירופאיים הראשונים הגיעו למקום בראשית המאה ה-19. מתיישבים הגיעו מאיי בהאמה לדרום פלורידה ואזור הקיז (Keys) על מנת לחפש אוצרות שמקורם בספינות שעלו על שרטון בשונית פלורידה הגדולה. בערך באותו זמן, האינדיאנים בני שבט הסמינול (Seminole) הגיעו למקום, ביחד עם קבוצה של עבדים שברחו. באזור התרחשה מלחמת הסמינול השנייה, במהלכה רב-סרן ווילאים ס. הארני הוביל מספר פשיטות כנגד האינדיאנים. מרבית התושבים הלא-אינדיאנים היו חיילים שהוצבו במצודת דאלאס (Fort Dallas). זאת הייתה המלחמה ההרסנית ביותר כנגד האינדיאנים בתולדות אמריקה, והיא גרמה לאובדן כמעט מוחלט של אוכלוסיית מיאמי באותה תקופה.

לאחר תום המלחמה בשנת 1842, ויליאם אינגליש הקים מחדש מטע שהוקם במקור על ידי דוד שלו על גדות נהר מיאמי. הוא הקים את "הכפר של מיאמי" (Village of Miami) על הגדה הדרומית של נהר המיאמי ומכר מספר חלקות אדמה. ב-1844, מיאמי הפכה למושב המחוז, וכעבר 6 שנים מפקד אוכלוסין שנערך דיווח על 96 תושבים באזור[8].

מלחמת הסמינול השלישית שהתרחשה בין השנים 1855–1858 לא הייתה הרסנית כמו קודמתה, אולם היא האטה את ההתיישבות בדרום מזרח פלורידה. בתום המלחמה, חלק מהחיילים נשארו במקום.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מחוז מיאמי-דייד בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ U.S. Census Bureau QuickFacts: Miami-Dade County, Florida, www.census.gov (באנגלית)
  2. ^ US Census Bureau, County Population Totals: 2010-2019, The United States Census Bureau (באנגלית אמריקאית)
  3. ^ US Census Bureau
  4. ^ אתה האינטרנט הרשמי של מחוז מיאמי-דייד (הקישור אינו פעיל)
  5. ^ 1 2 Parks, Arva Moore, Miami: The Magic City. Miami: Centennial Press., 1991, עמ' P.12, ISBN [[מיוחד:משאבי ספרות חיצוניים/ISBN 0-9629402-2-4|ISBN 0-9629402-2-4]]
  6. ^ Parks, p 14
  7. ^ Parks. p.14-16
  8. ^ About Miami-Dade County, www.miamidade.gov (באנגלית)