מציאות וירטואלית – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אורח פורח (שיחה | תרומות)
←‏ראו גם: ויקינתונים
אין תקציר עריכה
שורה 11: שורה 11:
*האם יש הבדל בין מציאות וירטואלית לבין מציאות אמיתית?
*האם יש הבדל בין מציאות וירטואלית לבין מציאות אמיתית?
*איך אנו אמורים להתנהג אם יתגלה לנו שאנו חיים במציאות וירטואלית?
*איך אנו אמורים להתנהג אם יתגלה לנו שאנו חיים במציאות וירטואלית?

אפשרות כזו מוצגת בסרט המטריקס, שבו מכונות בעלות בינה מלאכותית משתלטות על העולם, ומשתמשות במוחות של בני אדם בתור ספקי כוח תוך כדי שמירה על מוחותיהם מחוברים לסימולציה אשר מכונה המטריקס
וגורמת להם להאמין שהם באמת חיים. הסימולציה מראה את העולם כפי שהיה אילולא השתלטו
המכונות על כדור הארץ.





== סוגי סימולציות ==
== סוגי סימולציות ==

גרסה מ־18:18, 24 בנובמבר 2013

מציאות וירטואלית היא תאוריה, הטוענת כי ייתכן שהמציאות הנוכחית היא וירטואלית, סוג של סימולציית מחשב עד לדרגה שבה בלתי ניתן להבחין בין המציאות האמתית והמדומה. על פי התאוריה יכולה המציאות להכיל מוחות אשר יודעים או לא יודעים שהם נמצאים במציאות וירטואלית.

בצורה חזקה יותר, טוענת התאוריה שאולי אנחנו נמצאים ברגע זה ממש בסימולציה. מציאות וירטואלית שונה ממציאות מדומה אשר ניתנת להשגה בטכנולוגיה של זמננו, בכך שניתן להבחין בקלות בין העולם האמיתי והעולם המוצג במכשיר מציאות מדומה. אדם אשר משתמש במכשיר מציאות מדומה בת זמננו תמיד יוכל להבחין בין המציאות האמיתית ובין המציאות המדומה.

רעיון המציאות הווירטואלית מעלה מספר שאלות:

  • האם אפשרי לדעת, האם אנו חיים במציאות וירטואלית?
  • האם יש הבדל בין מציאות וירטואלית לבין מציאות אמיתית?
  • איך אנו אמורים להתנהג אם יתגלה לנו שאנו חיים במציאות וירטואלית?

אפשרות כזו מוצגת בסרט המטריקס, שבו מכונות בעלות בינה מלאכותית משתלטות על העולם, ומשתמשות במוחות של בני אדם בתור ספקי כוח תוך כדי שמירה על מוחותיהם מחוברים לסימולציה אשר מכונה המטריקס וגורמת להם להאמין שהם באמת חיים. הסימולציה מראה את העולם כפי שהיה אילולא השתלטו המכונות על כדור הארץ.



סוגי סימולציות

סימולציית אנשים מדומים  

בסימולציית אנשים מדומים, כל אדם הוא יליד המקום, כל ישות נולדת ונוצרת בתוך הסימולציה, ואין לה גוף "ממשי" בעולם האמיתי. כל ישות מיוצגת על ידי חלק ממכונה, או מכונה עצמאית, אשר מגיבה עם מכונות אחרות (ישויות אחרים). כך כל המידע המקיים אדם מסוים, מאוחסן במכונה, והוא יכול להיות מועבר ממכונה למכונה, או אפילו להיות מאוחסן בנפרד לשימוש עתידי. אפשרי שהגוף אשר קיים בסימולציה יועבר אל העולם האמיתי, על ידי העברת המידע המקיים אותו למוח סינתטי בגוף סינתטי. דרך נוספת, היא להעתיק את הDNA הווירטואלי שלו להעתק בעולם האמתי, ולבצע שיבוט של האדם בעזרת אישה מאותו מין, אם קיימת. תהליך זה לא יוציא את האדם מהסימולציה, אלא ייתן לו ייצוג בעולם הממשי.


ראו גם

ערך זה הוא קצרמר בנושא טכנולוגיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.