לדלג לתוכן

הבדלים בין גרסאות בדף "משתמש:סמי20"

נוספו 63 בתים ,  לפני 3 שנים
מ
 
===נספח: איך ידעתי מראש מהו הגורם, שבו יש להכפיל את שני צדי המשוואה השביעית דלעיל, ושתוצאת הכפלתו בהם - היא המשוואה השמינית דלעיל?===
המטרה שהיצבתי לעצמי מראש הייתה, להכפיל באיזשהו גורם <math>p</math> את שני צדי המשוואה השביעית הנ"ל <math>\left(x+\frac{b}{3a}\right)^3-\frac{b^2-3ac}{3a^2}\left(x+\frac{b}{3a}\right)=\frac{9abc-2b^3-27a^2d}{27a^3}</math>, כדי שצידה השמאלי יהיה זהה חשבונית לביטוי שמשקף את נוסחת הקוסינוס של מכפלת זוית נתונה פי שלושה, כלומר כדי שצידה השמאלי יהיה זהה חשבונית לביטוי מטיפוס <math>4\left[t\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]^3-3\left[t\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]</math>, כדי שביטוי זה ישקף את נוסחת הקוסינוס של מכפלת זוית נתונה פי שלושה.
 
כך קיבלתי אפוא משוואה חדשה: <math>p\left[\left(x+\frac{b}{3a}\right)^3-\frac{b^2-3ac}{3a^2}\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]=4\left[t\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]^3-3\left[t\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]</math>.