לדלג לתוכן

מיס פוטר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מיס פוטר
Miss Potter
כרזת הסרט
כרזת הסרט
בימוי כריס נונן עריכת הנתון בוויקינתונים
הופק בידי דייויד קירשנר עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט ריצ'רד מלטבי הבן עריכת הנתון בוויקינתונים
עריכה רובין סיילס
שחקנים ראשיים רנה זלווגר
יואן מקגרגור
אמילי ווטסון
ביל פטרסון
ברברה פלין
מוזיקה ניג'ל ווסטלייק עריכת הנתון בוויקינתונים
צילום אנדרו דאן עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה הממלכה המאוחדת, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה Phoenix Pictures
UK Film Council
BBC Films
Grosvernor Park Media
Isle of Man Film
חברה מפיצה מטרו גולדווין מאייר
The Weinstein Company (ארצות הברית)
Momentum Pictures (הממלכה המאוחדת)
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 3 בדצמבר 2006 (ארצות הברית)
12 בינואר 2007 (הממלכה המאוחדת)
משך הקרנה 92 דק' עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת הסרט אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה סרט ביוגרפי, סרט דרמה עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 30 מיליון דולר[1]
הכנסות 35,078,241 דולר[2]
הכנסות באתר מוג'ו misspotter
www.misspottermovie.co.uk
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מיס פוטראנגלית: Miss Potter) הוא סרט דרמה ביוגרפי אנגלי-אמריקאי משנת 2006 בבימויו של כריס נונאן. הסרט הוא סיפור ביוגרפי על חייה של המאיירת וסופרת הילדים ביאטריקס פוטר. משולבים בו אירועים מחייה יחד עם קטעי אנימציה של הדמויות מספריה כגון פיטר הארנב. את התסריט כתב ריצ'רד מלטבי הבן. רנה זלווגר מככבת בדמותה השל מיס פוטר, יואן מקגרגור מגלם את נורמן וורן המו"ל שלה שאיתו היא מתארסת, ולויד אוון משחק בתפקיד עורך הדין ויליאם היליס. אמילי ווטסון מופיעה בתפקיד מילי, אחותו של וורן. לוסי בוינטון מגלמת את ביאטריקס הצעירה. צילומי הסרט נערכו בסנט פיטר סקוור בהאמרסמית', ססיל קורט, פארק אוסטרלי, קובנט גרדן, האי מאן, סקוטלנד ואזור האגמים. "מיס פוטר" יצא לאקרנים ב-29 בדצמבר 2006 כדי שיוכל להשתתף בטקס פרסי האוסקר של 2007. הסרט זכה לביקורות חיוביות,[3] וזלווגר הייתה מועמדת על תפקידה לפרס גלובוס הזהב לשחקנית הטובה ביותר.

תקציר העלילה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתחילת הסרט ביאטריקס פוטר אורזת בעצבנות תיק של עבודותיה, ומספרת שהיא רווקה זקנה החיה בלונדון, וששאיפתה להיות סופרת ילדים נתקלת בהתנגדות רחבה. היא והמלווה שלה, מיס ויגין, מבקרות בבית ההוצאה לאור של הרולד ופרואינג וורן, שמחליטים להוציא לאור את הספר שכתבה. ביאטריקס הנרגשת חוזרת הביתה דרך הפארק כדי לחגוג. אולם מתברר שהאחים וורן חושבים שהספר הוא מגוחך ושללא ספק יהיה כישלון. הסיבה היחידה שהם הסכימו לפרסם אותו היא כדי לתת לאחיהם הצעיר, נורמן, פרויקט שיעסיק אותו.

כשנורמן מבקר בביתה של ביאטריקס, הם מחליטים בנוגע לגודל, הצבעים והמחיר של הספר. נורמן מודה שזו הפעם הראשונה שהוא עוסק בהוצאה לאור של ספר, אבל הוא הקדיש מחשבה רבה לנושא. ביאטריקס מבינה מה רצו לעשות אחיו של נורמן, אבל השניים נחושים להוכיח את טעותם. נורמן לוקח את ביאטריקס לבית הדפוס, והיא רואה את תהליך ההעתקה של הציורים שלה. הספר יוצא לאור ומתחיל להימכר. ביאטריקס ונורמן מבקרים בבית משפחת וורן, שם ביאטריקס פוגשת את גברת וורן החביבה, ואת אחותו של נורמן, אמיליה (מילי). מילי מחליטה שהיא וביאטריקס יהיו חברות טובות. המשפחה מתיידדת עם ביאטריקס, אבל הלן פוטר, אמה של ביאטריקס שיש לה שאיפות לעלות בסולם החברתי, אינה מרוצה מהעובדה שבתה מבלה את זמנה עם "סוחרים".

כשביאטריקס חוזרת לביתה, והיא ואמה מתקוטטות על החלטתה העקשנית של ביאטריקס לא להתחתן. ביאטריקס מזכירה לאמה שלהיא כתבה ספר, והאם משיבה שהספר ודאי ייכשל. אבל הספר נמכר בהצלחה, ועותקים שלו מוצגים בחנויות ספרים רבות. נורמן מעודד את ביאטריקס להוציא לאור סיפורים נוספים. אפילו אביה של ביאטריקס, רופרט, קונה עותק של אחד מספריה, אחרי ששמע שחבריו במועדון קונים ומדברים עליהם. כשהיא מעודדת מהצלחת הספרים ותמיכתו של אביה, ביאטריקס מזמינה את נורמן ומילי למסיבת חג המולד, על אף חששותיה של אמה. במסיבה כולם נהנים, וביאטריקס מראה לנורמן את הסיפור שכתבה במיוחד עבורו "מסיבת חג המולד של הארנבים". היא לוקחת את נורמן לסטודיו שלה שם היא כותבת ומציירת. מיס ויגין נרדמת בגלל הברנדי שנורמן שם בקפה שלה, ונורמן אוזר אומץ ומציע לביאטריקס נישואים. גברת פוטר מתערבת לפני שביאטריקס עונה לו, והם מצטרפים לאורחים האחרים. ביאטריקס מגלה למילי על הצעת הנישואים של אחיה, ומילי מעודדת אותה לענות בחיוב. אחר כך ביאטריקס מספרת אחד מסיפוריה לאורחים המשועשעים. עם זאת גברת פוטר אינה מצליחה להבין על מה המהומה. כשהאורחים עוזבים, ביאטריקס לוחשת לנורמן את הסכמתה להינשא לו.

נורמן מבקר את רופרט פוטר במועדון שלו כדי לבקש את ברכתו, והוא יוצא אחר דקות אחדות. בבית משפחת פוטר ביאטריקס מתווכחת עם הוריה על רצונה להתחתן עם נורמן. גברת פוטר אומרת שבני המשפחה אינם מתחתנים עם סוחרים, אולם ביאטריקס מזכירה לה ששני הסבים שלה היו סוחרים. כשגברת פוטר מאיימת לנשל את בתה מהירושה, מזכירה לה ביאטריס, שאת אחיה ברטרם הם לא נישלו אחרי שהתחתן עם בתו של סוחר יינות. היא מציינת שהיא יכולה להתקיים מההכנסות על ספריה. מר פוטר מנסה לדבר אתה בהיגיון, והיא עונה שהיא רוצה להיות נאהבת ולא להתחתן עם מישהו רק משום שהוא יכול לפרנס אותה.

ביאטריקס מבררת בבנק על ההכנסות שלה מתמלוגים, ותוהה אם היא תוכל לקנות איזה בית בכפר. להפתעתה ולשמחתה היא מגלה שהיא אישה אמידה בזכות מכירות ספריה, ושהיא יכולה לקנות כמה אחוזות ובית בעיר. כשהיא חוזרת לביתה הוריה מציעים לה שהיא תשמור על דבר האירוסים לנורמן בסוד לעת עתה, ושתצא איתם לחופשה באזור האגמים לתקופת הקיץ. אם בסוף הקיץ עדיין היא תרצה להתחתן, הם יסירו את התנגדותם. ביאטריקס מקבלת את ההצעה ומשוכנעת שהיא לא תשנה את דעתה, היא אומרת להוריה שיתכוננו לחתונה באוקטובר.

נורמן וביאטריקס נפרדים לשלום בתחנת הרכבת. הם כותבים מכתבים זה לזה, עד שיום אחד מגיע מכתב מאחותו מילי, שמודיעה שנורמן חולה. ביאטריקס נוסעת חזרה ללונדון, ומגלה שנורמן כבר נפטר. הלומת יגון, ביאטריקס מסתגרת בחדרה. היא חוזרת לצייר אבל מגלה שהדמויות שלה נעלמות מהדף. מילי באה לבקר ולנחם אותה, וביאטריקס מחליטה שהיא חייבת לעזוב את הבית.

ביאטריקס קונה חווה באזור האגמים ועוברת לשם לגור ולהמשיך בעבודתה. היא שוכרת עובדים כדי להפעיל את החווה, ומוצאת נחמה בסביבתה. בעזרתו של עורך הדין, ויליאם היליס, היא קונה במכירה פומבית חוות נוספות, כדי לשמר את הסביבה הטבעית. בכתוביות בסוף הסרט מסופר ששמונה שנים אחרי שעברה לאזור האגמים, נישאה ביאטריקס לוויליאם היליס (למורת רוחה של אימה). ביאטריקס תרמה לעם הבריטי 16,000 דונם של אדמת כפר באמצעות קרן לשימור הקרקע, שמהווה חלקים מהפארק הלאומי של אזור האגמים בצפון-מערב אנגליה.

צוות השחקנים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסרט הוא הראשון שביים כריס נונאן מזה 10 שנים אחרי הסרט "בייב", לאחר שחיכה שנים רבות לתסריט שעורר בו השראה. קייט בלאנשט שהציעה את נונאן כבמאי לסרט, הייתה אמורה לככב בסרט, אבל היא התחילה באחד הפרויקטים האחרים שלה לפני צילומי סרט זה. זלווגר הייתה לבסוף מפיקה בפועל של הסרט כי לא הייתה מרוצה מהתסריט, ורצתה להיות יותר מעורבת.[4] זלווגר הביאה את הסרט לתשומת לבו של יואן מקגרגור, שהייתה איתו בקשר מאז שהופיעו יחד בסרט "לגמור עם האהבה".[5]

יואן מקגרגור אמר שהוא מכיר את הסיפורים והאיורים של ביאטריקס פוטר שאותם נהג לקרוא לילדיו.[5] הוא התכונן לתפקיד כשבחן תמונות של נורמן וורן וביקר בבית ההוצאה וורן.[6] זלווגר קראה מכתבים שכתבו ביאטריקס פוטר, נורמן וור ומילי כדי להתכונן לתפקיד. היא התקשתה עם המבטא שלדבריה היה שונה מאוד מזה של ברידג'ט ג'ונס.[7]

הסרט קיבל ביקורות חיוביות. באתר Rotten Tomatoes קיבל דירוג של 66% המבוסס על 126 סקירות.[8]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיס פוטר בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ "Miss Potter (2006) - Financial Information". The-numbers.com. נבדק ב-10 בספטמבר 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Miss Potter (2006) - Box Office Mojo". Boxofficemojo.com. נבדק ב-10 בספטמבר 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Review: Miss Potter". Rotten Tomatoes. נבדק ב-21 בינואר 2007. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Passafuime, Rocco. "Renee Zellweger Interview". The Cinema Source. אורכב מ-המקור ב-22 באפריל 2007. נבדק ב-16 בדצמבר 2008. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ 1 2 Passafuime, Rocco. "Ewan Mcgregor Interview". The Cinema Source. אורכב מ-המקור ב-11 ביוני 2008. נבדק ב-16 בדצמבר 2008. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ Carnevale, Rob. "Miss Potter – Ewan McGregor interview". IndieLondon.co.uk. נבדק ב-16 בדצמבר 2008. {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ Carnevale, Rob. "Miss Potter – Renee Zellweger interview". IndieLondon.co.uk. נבדק ב-16 בדצמבר 2008. {{cite web}}: (עזרה)
  8. ^ "Miss Potter". Rottentomatoes.com. נבדק ב-10 בספטמבר 2017. {{cite web}}: (עזרה)