מכל מיחזור
מכל מיחזור הוא פח אשפה המיועד לאיסוף פסולת למיחזור. מכלי המיחזור יהיו על פי רוב מיועדים לסוג פסולת מסוים, כגון בקבוקי פלסטיק, זכוכית, נייר או פסולת אורגנית, כדי להקל על תהליך המיחזור. מכלי מיחזור זוכים בדרך כלל לעיצוב או צבע ייחודיים, כדי להקל על הציבור לזהות את סוג הפסולת המיועדת להיות בהם. לעיתים פתח מכל המיחזור יותאם באופן פרטני עבור סוג האשפה המיועדת לאיסוף. על מכלי המיחזור מוטבעים גם סמלי מיחזור, או כיתובים המעודדים מיחזור. מכלי מיחזור יוצבו בדרך כלל במקומות שבהם התנועה רבה ובמקומות נגישים, על מנת לעודד את הסביבה למחזר.
ההתפתחות הכלכלית וגידול קצב האוכולסיה המהיר, הביאו לגידול בייצור הפסולת בעולם[1]. בחלק מהמדינות קיים קצב גידול אוכלוסייה כפול מזה של האוכלוסייה העולמית מה שהביא לגידול בכמות הפסולת ובכך להרס סביבתי. כדי לענות על האתגר הקיים ולמגר את כמויות הפסולת הגדולות ברחבי העולם יש לעודד את האוכלוסייה למחזר. מרבית המחקרים שבחנו תופעה זו הבינו כי מיחזור תלוי במספר מכלי המיחזור הפרוסים באזור סביבה מסוימת, סוג המכל, גודלו וכן תדירות פינוי הפסולת.
מיחזור פלסטיק
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – מיחזור פלסטיק
פלסטיק ממוחזר מאז שנות ה-70. הכמויות הממוחזרות משתנות מבחינה גאוגרפית לפי סוג הפלסטיק[2].
חלק עיקרי מהפלסטיק המיוצר מדי שנה משמש לייצור פריטי אריזה חד פעמיים או מוצרים אחרים קצרי טווח שנזרקים תוך שנה מהייצור. כתוצאה מכך, מצטברות כמויות של פלסטיק ברחבי העולם. מיחזור הוא אחת הפעולות החשובות ביותר הקיימות כיום העונה לצורך זה.
מיחזור נייר
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – מיחזור נייר
מיחזור נייר עוזר לשמירה על איכות הסיבה מכיוון שתעשיית הנייר משתמשת בעצים על מנת לייצרו. מיחזור הנייר עוזר להפחתת כריתה של מאות אלפי עצים.
בנוסף לפחי המיחזור המפוזרים ברחבי הארץ, קיימות חברות העוסקות באיסוף פסולת. חברות אלה אוספות את הפסולת ממשרדים, בתי דפוס, מפעלים וכדומה.
מיחזור סוללות
[עריכת קוד מקור | עריכה]מיחזור סוללות לא נפוץ מאוד בישראל ובעולם בעיקר בשל חוסר כדאיות כלכלית. על מנת שמיחזור הסוללות יהיה משתלם, נחוצה כמות גדולה מאוד של סוללות.
בקרב גורמים במשרד לאיכות הסביבה, הועלתה הצעת חוק הקוראת לחייב את הציבור להשליך את הסוללות למכלים המיועדים לכך כיוון שבסוללות מצויים חומרים מסוכנים כמו עופרת, כספית, ניקל וכדומה. עקב כך, ברחבי הארץ מוצבים מאות מכלי איסוף המיועדים להשלכת סוללות לתוכם. הסוללות שנשלחות למכל המיחזור מועברות לאתר הטמנת פסולת רעילה המצוי ברמת חובב שבנגב.
ראו גם
[עריכת קוד מקור | עריכה]קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ Purkayastha, D., Majumder, M., & Chakrabarti, S., Collection and recycle bin location-allocation problem in solid waste management: A review, Pollution, עמ' 1(2), 175-191
- ^ Hopewell, J., Dvorak, R., & Kosior, E., Plastics recycling: challenges and opportunities., Philosophical Transactions of the Royal Society B: Biological Sciences., עמ' 364(1526), 2115-2126.