לדלג לתוכן

מפלגת הכלב בעל שני הזנבות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מפלגת הכלב בעל שני הזנבות
Magyar Kétfarkú Kutya Párt
מדינה הונגריה
מנהיגים גרגיי קובאץ' עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 2006–הווה (כ־18 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה סגד עריכת הנתון בוויקינתונים
mkkp.hu
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מפלגת הכלב בעל שני הזנבותהונגרית: Magyar Kétfarkú Kutya Párt; ראשי תיבות: MKKP) היא מפלגה הונגרית היתולית שנוסדה בעיר סגד בשנת 2006 אך נרשמה כמפלגה באופן רשמי בשנת 2014. העשייה המרכזית של המפלגה היא אמנות רחוב - גרפיטי, סטנסילים ופוסטרים שונים הלועגים באופן פרודי לאליטה הפוליטית.

פעילות פוליטית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך הבחירות המקומיות והכלליות נקראו כל המועמדים אישטוון נוג' (מקביל לשם הפיקטיבי ג'ון דו באנגלית). השם נבחר מכיוון שנוג' הוא שם המשפחה הנפוץ ביותר בהונגריה, ואישטוון הוא השם הפרטי הנפוץ ביותר. המפלגה לא הייתה רשומה באופן רשמי עד לשנת 2014, אולם היא התכוונה להשתתף בבחירות של 2006. המפלגה התחייבה לדברים הבאים: חיי נצח, שלום עולמי, יום עבודה אחד בשבוע בלבד, שתי שקיעות ליום (בצבעים שונים), כוח משיכה מופחת, בירה חינם, ומיסים נמוכים. הבטחות נוספות כללו בניית הר על המישור ההונגרי הגדול. את שלטי החוצות וקמפיין הבחירות של המפלגה היה ניתן לראות בעיקר בעיר סגד. מרבית הפוסטרים המליצו על מועמד, אישטוון נוג', אשר לו שני זנבות של כלב. בפוסטרים הופיעו כיתובים כמו "הוא כל כך חמוד, בטוח שהוא לא רוצה לגנוב". למפלגה קשרים טובים עם מפלגה היתולית אחרת, "הדרך הרביעית", המונהגת על ידי שתי ציפורים. למרות זאת, ישנם מספר חילוקי דעות ביניהן, מכיוון שמפלגת הדרך הרביעית מתכננת לבטל את שפעת העופות, ומפלגת הכלב בעל שני הזנבות מתנגדת לכך, מאחר שהמפלגה מסכימה עם עקרונות זכויות הווירוס. ב-20 ביוני 2009 קיימה מפלגת הכלב בעל שני הזנבות (תיקרא מעתה MKKP) מול הלשכה ההונגרית המרכזית לסטטיסטיקה מחאה "כללית" שמנתה כ-300 משתתפים שתביעותיהם היו ש"מחר יהיה אתמול!", "תיראו טיפשים!", "לפרק!" ועוד.

ב-2010 הודיעו חברי המפלגה על מועמדותם לראשות העיר בודפשט. הסלוגן המרכזי שלהם היה "תנו שהכול יהיה יותר טוב!". ססמאות הקמפיין של המפלגה כללו את הסלוגנים הבאים: "יותר הכל, פחות כלום!", "חיי נצח, בירה בחינם, הפחתת מיסים!" וכן "אנחנו מבטיחים הכל!". המועמד לראשות העיר, הסטנדאפיסט דניאל מוגאץ' (Dániel Mogács), בלט ב-Erzsébetváros (District VII, Budapest)‎ וביצע מספר פעולות מעוררות מודעות במהלך הקמפיין, שכללו ראיון סוריאליסטי עם מגישת החדשות אולגה קלמן. למרות זאת, אף לא אחד ממועמדי המפלגה הצליח לאסוף את מספר ההמלצות הנדרש על מנת להשתתף בבחירות. לפי התוכנית הכלכלית המפורטת של MKKP, המפלגה התכוונה לפתח את תחנת החלל של סגד ולהפוך אותה לנמל חלל בין-כוכבי. כמו כן כללה התוכנית הכלכלית אלמנטים סביבתיים כגון תיקון החור באוזון ויצירת מינים חדשים שיחליפו את הזנים הנכחדים. בנוסף לאלו התכוונה המפלגה לקיים קשרי מסחר עם ישויות חוצניות ולהקים מסעדה הונגרית על המאדים על מנת לשפר את תדמיתה של המדינה.

מפלגה רשמית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2013 ניסתה המפלגה להשלים את הליך הרישום הרשמי, אותו חוק הבחירות החדש הפך להכרחי, במטרה להתחיל הקמפיין שלה. ההרשמה נדחתה בתחילת 2014 בטענה שהמפלגה מזלזלת ו"מהתלת". ביולי 2014 פסק בית המשפט העליון שלא קיימות התנגדויות לרישום המפלגה ושהליך הרישום יכול להימשך. MKKP הפכה למפלגה רשמית בספטמבר 2014, 16 דקות בלבד לפני המועד האחרון להצגת המועמדים לבחירות המקומיות של 2014. משום כך נמנעה השתתפות המפלגה בבחירות.

ביוני 2015 מפלגת פידס השיקה כרזת תעמולה שמתייחס למשבר ההגירה המתעצם באירופה. על שלטי החוצות שלהם נאמר, בין היתר, "אם אתה נכנס להונגריה, אתה לא יכול לקחת את העבודות של ההונגרים!". בתגובה הMKKP והVastagbőr blog (בלוג עור עבה) קראו במשותף ל"קמפיין אנטי-אנטי הגירה" ואספו יותר מ-33 מיליון פורינט (פי עשרה מהסכום הצפוי) מתומכים. המטרה הייתה להפיץ בסביבות 800 שלטי חוצות עם סלוגן אירוני בהונגרית ובאנגלית כקריקטורה למסר של הממשלה. כרזות כמו "מצטערים בשם ראש הממשלה שלנו" ו"תרגישו חופשי לבוא להונגריה, אנחנו כבר עובדים באנגליה!".

הפעם הראשונה שבה נרשמה תמיכה של 1% בקרב הציבור ההונגרי בKKP הייתה ב-4 בפברואר 2016. המפלגה הייתה מעורבת מאוד במהלך הקמפיין שנגע לסוגיית מכסת הזרים לשנת 2016. היא לעגה להודעות ולביטויים שהממשלה הפיצה נגד הגירה. המפלגה הוציאה 100,000 יורו שנאספו מ-4,000 אנשים בתרומה למען כרזות שנשאו סלוגנים כגון: "האם ידעת שיש מלחמה בסוריה?", "האם ידעת שמיליון הונגרים רוצים להגר לאירופה?", "האם ידעת? עברייני השחיתות לרוב הם הפוליטיקאים?" ו"האם ידעת? במהלך האולימפיאדה הסכנה הגדולה ביותר למשתתפים הונגרים באה ממתחרים זרים". גרגיי קובאץ', יו"ר המפלגה, אמר ל-BBC: "[...] מה שאנחנו יכולים לעשות זה לפנות למיליוני ההונגרים שמאוכזבים ומבואסים מהקמפיין של הממשלה. אנחנו רוצים שהם ידעו שהם לא לבד". מאחר שהמפלגה קראה לציבור להצביע בפתקים פגומים, 6% מההצבעות היו בפתק פגום.

זמן קצר לפני משאל העם, המפלגה אפשרה הורדת אפליקציה מהאתר שלה. שימושה של האפליקציה, "הצבע בפתק פסול", הוא לצלם תמונה של הקול הפסול ולפרסם אותה. MKKP קיבלה קנס של 832,000 פורינט הונגריים על ששחררה את האפליקציה וכיוון שפרסמה פתקי הצבעה בלתי חוקיים (על אף שהאפליקציה העלתה אותם באופן אנונימי).

אמנות רחוב

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחרונה הפגינה המפלגה תמיכה נמרצת בחופש הביטוי ובחופש האמנות. את העמדה הזאת ביטאה המפלגה באמצעות סלוגנים פוליטיים שנכתבו על הקירות והדבקת פוסטרים בסגד. הפעולות העיקריות של המפלגה הן אמנות רחוב - גרפיטי, סטנסיל ומגוון כרזות. הם לעיתים קרובות הומוריסטיים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]