מרצ'לו גנדיני

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מרצ'לו גנדיני
Marcello Gandini
לידה 26 באוגוסט 1938 (בן 84)
טורינו, איטליה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה איטליה
ידוע בשל עיצוב הלמבורגיני קונטאש והמיורה
תקופת הפעילות 1965–הווה (כ־58 שנים)
מקצוע מעצב רכב
מעסיק אלפא רומיאו עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מַרְצֵ'לוֹ גַנדִינִיאיטלקית: Marcello Gandini; נולד ב-26 באוגוסט 1938) הוא מעצב רכב איטלקי, הידוע בעבודתו עם בית עיצוב הרכב מקבוצת ברטונה, בו בין היתר עיצב את הלמבורגיני קונטאש הנודעת. גנדיני היה שייך לשלישייה, יחד עם ג'ורג'טו ג'וג'ארו ולאונרדו פיורוונטי, של מעצבי רכב איטלקים ידועים, אשר נולדו בשנת 1938, בהפרש של חודשים ספורים זה מזה.

בראיון שהעניק בשנת 2009 יחד עם רוברט קאמברפורד, עורך במגזין רכב, גנדיני ציין כי "האינטרסים בעיצוב שלו התמקדו בארכיטקטורת הרכב, הבנייה, ההרכבה והמכניזם - לא ההופעה". גנדיני היה אחד מעשרים וחמישה המעצבים אשר היו מועמדים לתואר מעצב הרכב של המאה בתחרות מכונית המאה.

חייו המוקדמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1963, הוא פנה לנוצ'יו ברטונה, ראש קבוצת ברטונה, במטרה להצטרף אליה. עם זאת; ג'ורג'טו ג'וג'ארו, אז המעצב הראשי של ברטונה, סירב לעבוד איתו. כאשר ג'וג'ארו עזב את ברטונה שנתיים מאוחר יותר, גנדיני נשכר לעבודה, ועבד עבור החברה במשך 14 שנה.

כמייסד זרוע העיצוב הנודעת של החברה, Stile Bertone, בקפרי וכמנהל כללי של בית העיצוב, עיצב מכוניות תצוגה כמו גם עסק בניהול הבנייה ואבות הטיפוס של כלי רכב.

גנדיני עיצב את הלמבורגיני מיורה, למבורגיני אורראקו, למבורגיני אספאדה, Cizeta-Moroder V16T וקונטאש וכן מכוניות עממיות רבות גם כן, כולל סיטרואן BX, הדור הראשון של ב.מ.וו סדרה 5, אינוצ'נטי מיני ורנו 5 סופרסניק. הוא הציג את הרעיון של דלתות המספריים באב טיפוס אלפא רומיאו 33 קאראבו, בזמן שמכונית העל לנצ'יה סטרטוס הייתה עיצוב נוסף של גנדיני.

בשנת 1967 עיצב את מכונית הקונספט של יגואר הקרויה ברטונה פיראנה[1].

גנדיני עזב את ברטונה בשנת 1980 במרדף אחר עצמאות עיצובית.

גנדיני עבד גם בתחומים אחרים, כולל אדריכלות בית, עיצוב פנים של מועדוני לילה, ועיצוב הגוף של המסוק Heli-Sport CH-7.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרצ'לו גנדיני בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]