משתמש:Eg4179
- אלי ג'ינו (נולד ב -4 בינואר 1979) הוא קצין במילואים בדרגת אל"ם, שימש כמפקד סיירת גבעתי במהלך מבצע "צוק איתן" ובמגוון תפקידים בחטיבת גבעתי. בשנת 2023 השתחרר משירות סדיר בצה"ל כאל"ם לאחר היותו סגן מפקד אוגדה 80 .
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]אב לשתי בנות -נוי וגליה והבן הקטן מבין שלושה אחים להוריו מרגלית ואנדרי יהודה.
ג'ינו אלי גדל והתחנך בירושלים בשכונת ארמון הנציב וסיים את לימודי התיכון בבית הספר סליגסברג. ג'ינו אלי הוא בוגר תואר ראשון BA במדעי המדינה ומשאבי אנוש של אוניברסיטת בר אילן ובוגר תואר שני MA של אוניברסיטת תל אביב בתוכנית לבכירים של דיפלומטיה ובטחון.
מסלול צבאי ופיקודי
[עריכת קוד מקור | עריכה]ג'ינו החל את דרכו כלוחם בחטיבת גבעתי בתאריך 28.7.1997 משם צמח כקצין מוערך בציר הלחימה הפיקודי. את תפקידי הקצונה הראשונים ביצע ברצועת הבטחון של דרום לבנון, שם ספג את המקצוע הצבאי בהיותו מפקד מחלקה תחת מפקד הפלוגה שלו דאז דולב קידר ז"ל (שנהרג במבצע "צוק איתן"). בשנת 2001 כבר החל את תפקידי המ"פ בהם הוביל את לוחמיו במבצע "חומת מגן" בשנת 2002 ומשם בכל תפקידי הפיקוד בחטיבת גבעתי . במהלך שירותו הוביל ג'ינו את יחידותיו בלחימה ברצועת עזה עוד טרם הנסיגה ("ההתנתקות") ופיקד על ישובי חבל עזה -דוגית, אלי סיני, ניסנית, כפר דרום, מורג, רפיח ים ,תל קטיפא ועוד. במהלך תפקידיו הוביל את פלוגת החוד של גדוד 435 ואת פלוגת החבלה וההנדסה(פלחה"ן) של גדוד הסיור של גבעתי תחת פיקודו של תא"ל(כיום) עופר וינטר ששימש כמפקד הגדוד . עם תחילת ההתנתקות יצא לתואר ראשון וחזר לאחריו כסגן מפקד גדוד 435 (רותם). לאחר מכן קיבל את תפקיד מפקד מגמת האימונים של חטיבת גבעתי. במהלך תפקידו נהרג סמ"ר עומרי שושן ז"ל מאש חיילו בתאונת אימונים. בעכבות תאונה זאת עוכב אלי ג'ינו בדרגתו לצורך מיצוי חקירה צבאית של האירוע. לאחר שנה של עיכוב הוחלט על ידי מצ"ח ,נציב קבילות החיילים (נקח"ל) והפרקליטות הצבאית שפעל ללא רבב ושאין לעכב עוד את דרגתו. ג'ינו קודם לדרגת סא"ל וקיבל את תפקיד סגן מפקד חטיבה צפונית של אוגדת עזה אותו מילא במשך שנה. בסיום תפקידו זכה לתפקיד המיוחל של מפקד גדוד הסיור של גבעתי (סיירת גבעתי כיום) והוביל את היחידה החל מקיץ 2013 ועד לסיום תפקידו בקיץ 2015.
סיפור הקרב וחטיפתו של סגן הדר גודלין ז"ל
[עריכת קוד מקור | עריכה]במהלך תפקידו החלה הסלמה משמעותית בדרום בשל איום המנהרות בגבול עזה והוחלט על יציאה למבצע "צוק איתן". במהלך המבצע פיקד ג'ינו על היחידה והוביל את הקרב המפורסם ביותר במהלך המבצע של "יום שישי השחור" הידוע גם בכינויו "קרב רפיח" בו איבד את רס"ן בניה שראל, סמ"ר ליאל גדעוני וסגן הדר גולדין שנהרג ונחטף. במהלך הפסקת האש בתאריך 1.8.14 במבצע "צוק איתן" נתקלה חולית בפיקודו של רס"ן בניה שראל ז"ל במחבלים שהגיחו מתוך מנהרת חטיפה . כל זה בזמן שהכוח עסוק באיתורה של אותה מנהרה בפאתי רפיח. לאחר ההתקלות וחטיפתו של סגן הדר גולדין ז"ל יצאה סיירת גבעתי בהובלתו של ג'ינו אלי להתקפה מוחצת על מחבלי החמאס מעל הקרקע ומתחתיו בהובלתו של סגן איתן פונד (שקיבל את עיטור המופת על אירוע זה). התקפה זאת קיבלה את הכינוי יום שישי השחור בשל טענתם של הפלסטינאים להרג לא מידתי של קרוב ל- 200 "חפים מפשע" בשל ההתקפה האגרסיבית של הגדוד וחטיבת גבעתי. לימים הובן שנהרגו רק כמה עשרות בלבד שרובם היו אנשי חמאס ומחבלים שעסקו בפעילות עוינת כנגד צה"ל במהלך המבצע. האירוע זכה לתהודה גדולה בציבור ונשאר פתוח עד לכתיבת ערך זה בשל החזקת גופתו של סגן הדר גודלין ז"ל כשבויה בידי החמאס . סגן הדר גולדין מוגדר כחלל צה"ל והוא נקבר בבית העלמין הצבאי בכפר סבא בזכות המרדף הנועז שארך מעל חצי שעה ולאורך 500 מטרים בתוך האדמה. במהלך מרדף זה ובשילוב כוחות מיוחדים של צה"ל והיחידה לאיתור נעדרים הצליחו להביא ממצאים שהביאו לקביעת מותו של סגן הדר גודלין ז"ל. על אירוע זה קיבלו קציני היחידה בפיקודו של ג'ינו את עיטור המופת ועוד שמונה אותות וצל"שים על גבורתם העילאית במרדף להשבתו של הדר גודלין ז"ל בעומק האדמה. בכך היו ליחידה המעוטרת ביותר במבצע. עם סיום המבצע הובן שהדר גודלין ז"ל וחוטפיו ככל הנראה לא הגיעו ליעדם ונותרו מתחת לאדמה. ההנחה הרווח היתה שבשל ההפצצות הכבדות של חיל האוויר נרמסו מתחת לאדמה. לאחר מספר חודשים החלו להגיע ידיעות כי החוטפים שרדו ושגופתו של הדר גודלין בידיהם. לימים הציג ארגון החמאס את נשקו של הדר גדולין כראיה לכך ובכדי לייצר מנוף לחת על מדינת ישראל למשא ומתן לשחרור אסירים.
המאבק לשחרור גופתו של הדר גודלין ז"ל
[עריכת קוד מקור | עריכה]מאז סיום מבצע "צוק איתן" ועד היום מנהלת משפחת גולדין מאבק ממושך להשבת גופתו של בנם. המאבק מעורר שאלות רבות על ערכי צה"ל וסוגיית השבת הבנים ובכלל על סוגיית שבויים ונעדרים והמחיר שהמדינה צריכה לשלם עבורם. משפחת גולדין מנהלת את המאבק בנחישות והגיעה עד לעצרת האומות המאוחדות ולרבים ממנהיגי העולם בניסיונם להשיב את גופתו של הדר. נכון לכתיבת שורות אלה המאבק נמשך ואי השבתו של סגן הדר גולדין נותר ללא שינוי.
המשך קריירה צבאית
[עריכת קוד מקור | עריכה]עם סיום תפקידו בסיירת גבעתי מונה ג'ינו למפקד צוות במכללות הצבאיות לפיקוד(2015-2017), לאחריהן סגן מפקד חטיבת גבעתי(2017-2019), לאחר מכן הועלה לדרגת אל"ם ומונה לתפקיד סגן מפקד עוצבת אדום(אוגדה 80) ולאחר שלוש שנים בתפקיד החליט על פרישתו צה"ל לאחר קרוב ל- 26 שנים.
כיום
[עריכת קוד מקור | עריכה]אלי ג'ינו הוא אזרח שמתתנדב למילואים בתפקיד ראש מטה (רמ"ט) חטיבת גבעתי בחירום.
בין היתר מתפקד כפרשן צבאי ומרצה בנושאי מנהיגות, מצבי לחץ ומשבר ביחידות וארגונים ויציאה מהם. במהלך הרצאותיו משלב דוגמאות רבות מהלחימה באירועי הקרב של סיירת גבעתי ממבצע "צוק איתן" ומהאירועים השונים בהם צבר ניסיון רב במהלך שירותו.