משתמש:Yatirda/פורד פוקוס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

פורד פוקוס - פורד פוקוס היא מכונית משפחתית המיוצרת על ידי חברת פורד העולמית. פורד פוקוס מתחרה תחת קטגוריית המשפחתיות (סגמנט C באירופה) וכמשפחתית קומפקטית בארצות הברית.

הפוקוס החליפה ב-1998 באירופה את פורד אסקורט ובצפון אמריקה ב-1999 את פורד לייזר. הפוקוס הוצגה על ידי פורד לאור ירידה ניכרת במכירות האסקורט שהייתה מכונית אפרורית ומשעממת.

דור ראשון (1998-2005)[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדור הראשון של פורד פוקוס הציג מהפכה ביחס לפורד אסקורט שקדמה לו. "שפת העיצוב" כללה שילוב של קווים חדים ומעוגלים בתא הנוסעים ומחוצה לו. באגף הטכני הציעה הפוקוס מתלה רב חיבורי מתקדם. בזכות מערך המתלים החדש ובזכות השלדה המצויינת נחשבה הפוקוס לאחת המשפחתיות המוצלחות ביותר בזמנה והצליחה לשפר משמעותית את מכירותיה של פורד בסגמנט C לאחר שנים של דשדוש עם האסקורט. הפוקוס הציעה שילוב מצויין בין התנהגות כביש מוצלחת, נוחות נסיעה גבוהה ומרווח פנימי טוב. בדור הראשון הוצעה הפוקוס בגרסאות האצ'בק (5 דלתות), סדאן (4 דלתות) וסטיישן.

לישראל הגיעה הפוקוס בסוף 1999 על ידי היבואן, דלק מוטורס, בשתי גרסאות מרכב, האצ'בק וסדאן. הפוקוס הוצעה בארץ עם תיבת הילוכים תיבת הילוכים אוטומטית בעלת ארבעה יחסי העברה ותיבה ידנית בעלת חמישה יחסי העברה.המנועים שהוצעו היו מנוע בנפח 1,600 סמ"ק (100 כוחות סוס) ומנוע גדול יותר בנפח 2,000 סמ"ק (130 כוחות סוס). הפוקוס הצליחה באופן יחסי לאסקורט וזכתה לאהדה רבה גם מצד עיתונאי הרכב וגם מצד הרוכשים. לצד הביקורות המפרגנות על העיצוב המיוחד, התנהגות הכביש הטובה ונוחות הנסיעה זכתה הפוקוס לביקורת על תא הנוסעים הפשוט, האבזור הדל (שהשתפר לקראת החלפתה בדור השני) והשילוב בין מנוע ה-1.6 החלש ותיבת ההילוכים האוטומטית. הדור הראשון של פורד פוקוס נבחן במבחני הריסוק של איגוד הבטיחות יורו NCAP, וזכה לציון טוב בזמנו של 4 כוכבים.

לדור הראשון של הפוקוס הוצגו שתי גרסאות ספורטיביות. הראשונה, פורד פוקוס ST170 הציעה מנוע בנפח 2,000 סמ"ק (173 כוחות סוס) והאיצה ל-100 קמ"ש ב-7.9 שניות. השנייה, פורד פוקוס RS הייתה גרסת קצה קיצונית שצויידה במנוע טורבו בנפח 2,000 סמ"ק שהפיק 215 כוחות סוס. גרסה זו צויידה במיטב הטכנולוגיה והאבזור וחברת פורד הפסידה כסף על כל פוקוס RS שנמכרה!

דור שני (2005-2011)[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדור השני של הפוקוס היה פחות רדיקאלי בעיצובו ופנה להתחרות במכוניות איכותיות יותר כגון פולקסווגן גולף. הפוקוס שמרה על מבנה המתלה הרב חיבורי וגם הדור השני הציג נוחות נסיעה גבוהה לצד התנהגות דינמית מצויינת. הדור השני הוצג בגרסאות מרכב דומות לדור הראשון אך נוספה גם גרסת קופה - קבריולט עם גג נפתח קשיח.

לישראל הגיע הדור השני מעט לאחר השקתו באירופה. לישראל הגיעו, גם בדור השני, מנועי 1,600 ו-,2,000 סמ"ק. מנוע ה-1,600 סמ"ק נאלץ לסחוב משקל גדול מבעבר והרגיש חלש יחסית. מנוע 2,000 הסמ"ק (145 כוחות סוס) היה חזק אך נמכר במספרים זעומים. עיקר הצלחתה של הפוקוס הייתה במכירה לחברות "ליסינג" ומרבית נהגיה היו אנשי היי-טק ונהגי חברות. לצד התשבוחות על התנהגות הכביש, נוחות הנסיעה ואיכות תא הנוסעים ספגה הפוקוס ביקורת על צריכת הדלק הגבוהה, והאיטיות היחסית של גרסת ה-1,600 סמ"ק. בשנים האחרונות של הדור השני התחילו בחברת דלק מוטורס לשווק גם את גרסת הסטיישן של הפוקוס. גרסה זו זכתה להצלחה מפתיעה בשוק הישראלי, שוק שאינו ידוע בחיבתו למכוניות סטיישן.

הדור השני של פורד פוקוס נבחן במבחני הריסוק של איגוד הבטיחות EuroNCAP, וזכה לחמישה כוכבים ולציון מצויין ביחס לקטגוריה.

דור שלישי (2011-)[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדור השלישי של פורד פוקוס הושק באירופה במהלך 2011. הדור החדש הציג קפיצת מדרגה גדולה בכל הנוגע לאיכות תא הנוסעים, לאבזור וליחידות ההנעה. בזמן השקתו הוצעו בפוקוס מנועים רבים ובהם מנוע טורבו בנפח 1,600 סמ"ק (180 כ"ס) ומנוע 2,000 סמ"ק אטמוספרי (170 כוחות סוס). את תיבת ההילוכים האוטומטית החליפה תיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים שאמורה הייתה לסייע בשיפור צריכת הדלק. כשנה לאחר השקתה הוצגה הפוקוס עם מנוע טורבו חדש בנפח 1,000 סמ"ק. מנוע זה שהציע 125 כוחות סוס שידרג את צריכת הדלק של המכונית.

בישראל נחת הדור השלישי של פורד פוקוס באוגוסט 2011 ומיד החל להימכר בהצלחה חסרת תקדים. הפוקוס נמכרה בשלוש צורות המרכב (האצ'בק, סדאן וסטיישן) ובשלוש גרסאות מנוע עיקריות. המנוע הבסיסי היה מנוע 1,600 סמ"ק אטמוספרי - 125 כוחות סוס. מעליו הוצע מנוע 2,000 סמ"ק אטמוספרי לו 170 כוחות סוס וגרסת הקצה הייתה 1,600 טורבו עם 180 כוחות סוס ותיבה ידנית בלבד. הוצעה גם גרסת דיזל שכמעט ולא נמכרה. הביקורות החמיאו לפוקוס על תא נוסעים מצויין ומאובזר, נוחות טובה יחסית והתנהגות כביש טובה. הביקורת הייתה בעיקרה כלפי הרעש היחסי בתא הנוסעים והצפיפות במושב האחורי. במהלך 2012 נחתה בישראל גרסת הקצה של הפוקוס, פוקוס ST לה מנוע טורבו בנפח 2,000 סמ"ק ו-250 כוחות סוס. גרסה זו מאיצה ל-100 ב-6.5 שניות ומציגה התנהגות כביש מעולה ומנוע שנשמע נפלא.

הדור השלישי כאמור הצליח בישראל וב-2012 היה לרכב הנמכר בארץ עם למעלה מ-15,000 מכוניות שנמכרו. עם הגעת מכוניות משפחתיות חדשות כגון טויוטה קורולה וסקודה אוקטביה צנחו מכירותיה של הפוקוס וכדי להתמודד מול התחרות הוספה לה מערכת מולטימדיה מתקדמת.


קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]