ניים דרופינג
נֵיְים-דְרוֹפִּינְג (באנגלית: Name-dropping) הוא מנהג של ציון שמות, בצורה מפורשת או באמצעות רמיזה, של אנשים או מוסדות חשובים במהלך שיחה,[1] סיפור,[2] שיר או בכל דרך תקשורת אחרת. המונח מרמז לעיתים קרובות על הניסיון של הדובר להרשים אחרים; בדרך כלל, מנהג זה נחשב לשלילי,[1] ובנסיבות מסוימות עלול אף להוות הפרה של אתיקה מקצועית.[3] כאשר משתמשים במנהג זה כחלק מהצגת טיעונים לוגיים, הדבר עלול להיחשב ככשל לוגי מסוג אד ורקונדיאם.[4]
מטרות
[עריכת קוד מקור | עריכה]ניים דרופינג משמש, בדרך כלל, למטרת מיקום עצמי בהיררכיה חברתית. הדבר משמש לעיתים קרובות לצורך יצירת תחושת עליונות באמצעות העלאת מעמדו של האדם. על ידי רמיזה (או טענה ישירה) של קשר שיש לדובר עם אנשים בעלי מעמד גבוה, הדובר מקווה להעלות את מעמדו החברתי שלו עצמו לרמה קרובה יותר לזו של אלו שהזכיר את שמותיהם, ובכך לרומם את עצמו מעל לחברה הנוכחית.
ניתן להשתמש בניים דרופינג לצורך שיוך אנשים לקבוצות בעלות מכנה משותף. על ידי ציון שמות של האנשים שאתה מכיר, אתה חושף את הקבוצה החברתית שאליה אתה משתייך, ונותן הזדמנות לאחרים בעלי קשרים דומים להזדהות איתך.[5]
כאשר השם שהוזכר הוא של מישהו שהוא מומחה לנושא והשקפותיו מוצגות במדויק, ניים דרופינג עשוי להיחשב ככשל לוגי מסוג אד ורקונדיאם (מן-הצניעות).
שיטות
[עריכת קוד מקור | עריכה]ישנם מקרים בהם נעשה שימוש בשם הפרטי בלבד, לצורך יעילות. למשל, במקרה של "קינגסלי" עבור קינגסלי אמיס.[6]
לעיתים, נעשה שימוש בניים דרופינג ביצירות בדיוניות, על מנת להעניק לסיפור מסגרת זמן היסטורית מסוימת, או כדי לרמוז על מעורבותה של דמות היסטורית באירועים המתוארים בסיפור (למשל בסיפור שמתרחש במהלך מלחמת העולם השנייה, ייתכן ויוזכרו שמותיהם של וינסטון צ'רצ'יל או אדולף היטלר).
ראו גם
[עריכת קוד מקור | עריכה]הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ 1 2 Wibberley, Leonard (24 בפברואר 1950), "It's Hard to Eradicate the Name-Dropping Pest", Los Angeles Times
{{citation}}
: (עזרה). - ^ Bauer, Harry C. (1960), "Bibliographic name-dropping", Library Review, 17 (6): 408–410, doi:10.1108/eb012326.
- ^ Anderson, Mark B. (2005), "'Yeah, I work with Beckham': Issues of confidentiality, privacy and privilege in sport psychology service delivery" (PDF), Sport & Exercise Psychology Review, 1 (2): 3–13, אורכב מ-המקור (PDF) ב-2015-10-05.
- ^ Evans, Donald; Palmer, Humphrey (1986), Understanding arguments, Drake Educational Associates, p. 286.
- ^ Bixler, Susan; Dugan, Lisa Scherrer (2000), "Name-Dropping", 5 steps to professional presence: how to project confidence, competence, and credibility at work, Adams Media, pp. 154–155, ISBN 978-1-58062-442-8.
- ^ Joseph Epstein, "A Nice Little Knack for Name Dropping" in Narcissus Leaves the Pool, Houghton Mifflin Harcourt, 2007, p. 80ff.