עוזר מאמן
עוזר מאמן הוא תפקיד של מאמן משני במספר סוגים של ספורט קבוצתי, בהם כדורגל, כדורסל, כדוריד ופוטבול.
בכדורגל
[עריכת קוד מקור | עריכה]בכדורגל, תפקיד עוזר המאמן הוא לעזור ולסייע ככל האפשר למאמן הראשי.[1] לרוב, עוזר המאמן הוא מאמן חסר ניסיון או צעיר שממונה לתפקיד על מנת לצבור ניסיון ועל מנת ללמוד מהמאמן הבכיר, עד אשר יתאים בעצמו לתפקיד המאמן הראשון. כמו כן, לעיתים עוזר המאמן ממונה למאמן זמני, אם המאמן הרגיל מושעה, חולה או אינו יכול למלא את תפקידו מכל סיבה.[2]
ברוב המקרים, המאמן הבכיר הוא זה שבוחר את עוזריו כאשר הוא מקבל את תפקידו. לעיתים מאמן עשוי להגיע לקבוצה חדשה ולקחת איתו את הצוות המקצועי שלו, עוזרי מאמן, אנשי כושר ורופאים, מקבוצתו הקודמת. עם זאת, בחלק מהמקרים עוזר המאמן נבחר על ידי המנהל הספורטיבי או אנשים אחרים בצוות המקצועי, ולעיתים עוזר המאמן נשאר בקבוצה ובתפקידו גם כאשר המאמן הראשי עוזב או מפוטר.
בחלק מהמקרים, עוזר המאמן יהפוך למאמן הראשי במקרה של פיטורי המאמן הראשי, במינוי קבוע או כמאמן זמני. בנבחרת גרמניה בכדורגל היה מקובל כי עוזר המאמן יחליף את המאמן הראשי כשזה יעזוב, ולעיתים זמן ההחלפה היה קבוע זמן רב מראש.
בכדוריד
[עריכת קוד מקור | עריכה]במועדוני כדוריד, לעיתים עוזר המאמן מאמן במקביל את קבוצת הנוער או קבוצת המילואים של המועדון, כדי לזהות כישרונות שיש להעביר לקבוצה הבכירה.
מספר עוזרי מאמן
[עריכת קוד מקור | עריכה]בכדורגל ובפוטבול מקובל בחלק מהמועדונים כי לכל חלק במגרש מוקצה עוזר מאמן אחר (מאמן הגנה, מאמן התקפה ומאמן שוערים[3]).
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ So wichtig sind Co-Trainer im modernen Profi-Fußball | sportstudio, נבדק ב-2022-05-26
- ^ wedo-net, כמה קשה להיות עוזר מאמן?, באתר foodsdictionary
- ^ Akademie bildet 16 Torwarttrainer weiter, DFB - Deutscher Fußball-Bund e.V. (בגרמנית)