ערן ישיב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ערן ישיב
ערן ישיב, 2007
ערן ישיב, 2007
לידה 5 בספטמבר 1959 (בן 64)
ישראלישראל ישראל
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה האוניברסיטה העברית בירושלים עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק כלכלן
m.tau.ac.il/~yashiv/
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ערן ישיב (נולד ב-5 בספטמבר 1959) הואֿ כלכלן ישראלי, פרופסור לכלכלה בבית הספר לכלכלה ע"ש איתן ברגלס באוניברסיטת תל אביב.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערן ישיב נולד בישראל בשנת 1959. העביר את רוב ילדותו בנסיעות עם משפחתו בעקבות עבודתו של האב, שמילא תפקיד בכיר בחברת אל-על. בנעוריו היה כתב בעיתון לנוער.

סיים תואר ראשון בפסיכולוגיה וכלכלה, תואר שני בכלכלה (1986) ודוקטורט (1996) בכלכלה, באוניברסיטה העברית. והתקבל כבתר דוקטורט ב–MIT תחת הנחיתו של פרופ' סטנלי פישר, לימים נגיד בנק ישראל.

ישיב מתמחה במקרו-כלכלה הקנתה לו שם בינלאומי בתחום של כלכלת עבודה, מדיניות מוניטרית ישראלית ועולמית. ישיב הוא מומחה בינלאומי לכלכלת אבטלה, פורץ דרך בחקר היחסים בין חברה לעובדיה וההשפעה על הון החברה, חיפוש והתאמה של עובדים. הוא חקר את החיתוכים שקיימים בשוקי העבודה, והצליח להראות איך הם משפיעים על רמת האבטלה במשק, ועל משתנים מאקרו-כלכליים אחרים. מאמרו The Determinants of Equilibrium Unemployment, AER 2000 הוא פורץ דרך בתחום.

במסגרת מחקריו בנושא שוק העבודה בישראל מתרכז ישיב עם ניצה קסיר קלינר מבנק ישראל, בבחינת שוק העבודה של נשים וגברים ערבים, ובמיוחד בהיבטים של השתלבותם במשק, דרך שוק העבודה, ליצירת גוף ידע גדול בנושאים אלה, שמשפיע על החלטות מדיניות בנושא. בין היתר היוו את התשתית, הטריגר והרקע לתוכנית החומש לסיוע לחברה הערבית - החלטת ממשלה 922[1][2].

ישיב היה ראש החוג למדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב (2013-2012), ראש תחום מאקרו במרכז טאוב וראש התוכנית לכלכלה ולביטחון לאומי במכון למחקרי ביטחון לאומי (2018-2014)[3], הוא היה יועץ במחלקת המחקר בבנק ישראל[4] ולבנק המרכזי של אנגליה. ישיב חבר בגופי מחקר מובילים בכלכלה כמו ZA, CEP, CfM, CEPR, CReAM. והוא פרופסור אורח באוניברסיטאות מובילות כמו MIT, DELTA, Ecole Normale Superieure (Paris) HEC School of Business (Paris), NYU Stern School of Business, LSE and UCL.

פרסומים נבחרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מאמרים אקדמיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

כותרת מחברים פרסום שנה
The determinants of equilibrium unemployment E Yashiv American Economic Review 90 2000
Labor and the Market Value of the Firm M Merz, E Yashiv American Economic Review 97 2007
Labor search and matching in macroeconomics E Yashiv European Economic Review 51 2007
Evaluating the performance of the search and matching model E Yashiv Contributions to Economic Analysis 275 2006
US labor market dynamics revisited E Yashiv Scandinavian journal of Economics 109 2007
Capital values and job values E Yashiv Review of Economic Dynamics 19

מאמרי דעה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ערן ישיב בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Policy paper ערן ישיב וניצה (קלינר) קסיר, 2013,"שוק העבודה של ערביי ישראל: סקירת מאפיינים וחלופות למדיניות"" (PDF). m.tau.ac.il. נבדק ב-2019-09-24.
  2. ^ Kasir, Nitsa; Yashiv, Eran (25 בפברואר 2015). "The negative labour market outcomes of a Moslem minority: How policy can make a big difference". {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "עמוד חוקר". www.inss.org.il. נבדק ב-2019-09-24.
  4. ^ "בנק ישראל - מחקר - ערן ישיב וניצה (קלינר) קסיר, (2011), "נשים ערביות בשוק העבודה בישראל: מאפיינים וצעדי מדיניות", הרבעון לכלכלה, 2-1, מרץ–יוני, עמ' 120–160". www.boi.org.il.