שיחה:אמפתיה
הוספת נושאערך זה נכתב או הורחב משמעותית בקורס "רגשות, התנהגות חברתית והמוח" של בית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה, במסגרת מיזם ויקיקמפוס במרכז הבינתחומי הרצליה.
קישור לא תקין: * חנה צור, אמפתיה - גילויי דאגה והתייחסות לזולת בקרב פעוטות, "הד הגן", חוברת ד', סיוון תשס"ט, באתר "החינוך לגיל הרך"
רצוי לצרף מקורות לנאמר בערך דרך - שיחה 03:45, 22 בספטמבר 2010 (IST)
התפתחות אמפתיה
[עריכת קוד מקור]חסר לי בערך זה פירוט אודות תהליך ההתפתחות של אמפתיה ענבל מ - שיחה 10:26, 24 במרץ 2016 (IST)
אי דיוקים
[עריכת קוד מקור]לא מסכים שאמפתיה היא הזדהות. יש באמפתיה רכיב הזדהותי אך היא לא מתסכמת בזה כפי שמשתמע מהמשפט הפותח כפי שהוא מנוסח כרגע. להזדהות - להיעשות זהה. להזדהות רגשית - להיעשות זהה רגשית. כאשר אדם א׳ מזדהה עם אדם ב׳, הוא מרגיש רגשות זהים בעוצמה זהה (פחות או יותר) כך שלמשל אם אדם א׳ מיואש וחסר אונים, אדם ב׳ מרגיש גם הוא מיואש וחסר אונים ומנקודה כזו הוא לא יכול למלא את הצורך של אדם ב׳ באמפתיה. Giant - שיחה 14:33, 26 ביולי 2016 (IDT)
- שלום רב. אמפתיה אכן אינה הזדהות. הערך נפתח במילים: אמפתיה (Empathy, ἐμπάθεια) היא תהליך פסיכולוגי, רגשי-שכלי, שבו אדם קולט ומבין במידה מסוימת את מצבו הנפשי של הזולת." במידה שיש בערך ניסוח שאינו ברור, או שגוי, אתה מוזמן לתקן, או לציין כאן את הניסוח ונדון עליו. תודה על הערתך. בברכה, דני. Danny-w • שיחה 10:13, 1 בינואר 2017 (IST)
פער בין ההגדרה האנגלית לעברית
[עריכת קוד מקור]היי, חושב שיש פער בין ההגדרה העברית לבין האנגלית של אמפתיה.
עברית:
אמפתיה (Empathy, ἐμπάθεια) היא תהליך פסיכולוגי, רגשי-שכלי, שבו אדם קולט ומבין במידה מסוימת את מצבו הנפשי של הזולת.
אנגלית:
Empathy is the capacity to understand or feel what another person is experiencing from within their frame of reference, that is, the capacity to place oneself in another's position.
בעברית מדובר בתהליך אם כי באנגלית מדובר על "יכולת". אולי אפילו יכולת הניתנת למדידה.
אז איך מגשרים על הפער הזה בוויקיפדיה? תודה.
אמפתיה רגשית ואמפתיה קוגניטיבית
[עריכת קוד מקור]כפי שכבר העיד הכותב הפרק עוסק יותר בפסיכופתיה מאשר באמפתיה. בפרק על נוירולוגיה בערך פסיכופתיה כבר נגעתי ברוב המידע שצוין כאן, וגם בבעיית הקרונית. דרך אגב מדובר בטענה יחסית חלשה בנוגע לפסיכופתיה, והמחקר שצוטט כאן לא תמך בכתוב. רוב המחקר שנערך על פסיכופתים בכלל מעיד עליהם כמקבלי החלטות גרועות, רחוקות שנות אור מרציונליות. כך למשל, במחקר של קנט קיהל ועמיתיו, נבדקים עם ציונים גבוהים בפסיכופתיה העדיפו לקבל פחות כסף, מאשר יותר כסף בשלבים מאוחרים יותר המשחק. כאמור התנהגות שלהם מאופיינת בחוסר עכבות, רמות נמוכות של חרדה, וקושי לראות את העתיד לבוא. לעניות דעתי ניתן לחדד את הקשר שבין תוקפנות ומוסריות לרמות אמפתיה נמוכות, או חוסר אמפתיה; אני מאמין שהכותב נגע בזה מעט, אך התוספת הארוכה על פסיכופתיה נראית לי מיותרת. ThatObviousBoy - שיחה 19:05, 1 באוגוסט 2020 (IDT) https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170705123121.htm
אמפתיה וסימפתיה
[עריכת קוד מקור]התיאור של ההבדל בין השניים שגוי.
אמפתיה היא רגש עמוק, הזדהות, בעוד סימפתיה היא השתתפות רגשית רגעית.
ההתייחסות לסימפתיה כמקדמת לכיוון פתרון בעוד אמפתיה אינה מקדמת לפתרון היא שגויה.
גישה של אמפתיה תוכל לעזור למי שמקבל אותה למצוא את הדרך לפתרון בעוד גישת הסימפתיה אינה מועילה (ולעיתים אף יכולה לפגוע)
לדוג' - אדם איבד את עבודתו ונמצא בפחד גדול מהעתיד
גישת סימפתיה - זה נשמע נורא (השתתפות בצער), אבל לפחות אשתך עדיין עובדת (ניסיון לעודד).
גישת אמפתיה - אני מבין את מצבך, הייתי שם פעם, זה באמת מאוד מפחיד, אתה לא לבד, אני אעזור לך למצוא את הדרך. 79.178.40.124 13:32, 28 ביולי 2022 (IDT)
סליחה, אבל מה הקשר לתמונה?
[עריכת קוד מקור]התמונה של הילדים המתרחצים נראית לי לא קשורה.
(דרך אגב, היא לא מופיעה בערך האנגלי אבל היא מופיעה בויקיפדיה בערך של קשר עין, שזה יותר הגיוני.) זיו קראוס - שיחה 08:25, 22 בינואר 2023 (IST)
- צודק, הסרתי. התו המתחרה - שיחה 09:15, 22 בינואר 2023 (IST)
- תודה רבה. זיו קראוס - שיחה 09:37, 22 בינואר 2023 (IST)
בעיה בקישורי ארכיון בערך (ספטמבר 2023)
[עריכת קוד מקור]שלום. בתהליך הארכוב, החזיר הארכיון שגיאות לאחד או יותר מהאתרים ששלחתי לארכיון. להלן קישורים שהחזירו שגיאה והשגיאה המתאימה.
בכל מקרה זו תהיה ההודעה היחידה לגבי קישורים אלו, ולא יעשה ניסיון נוסף לארכוב קישורים אלו.
בידידות.—InternetArchiveBot (דווח על באג) 07:43, 23 בספטמבר 2023 (IDT)