שיחה:הל"ל
הוספת נושאהפרת זכויות יוצרים
[עריכת קוד מקור]- הנני העורך של הדף. היתה פה אי הבנה. חשבתי שאתרים היתנדבותיים אינם מוגנים בזכויות יוצרים.
- שאלה: האם פירסום תוכן דוגמת ויקיפדיה - GNU הינו הפרת זכויות? עיין ערך וואלה.
- שאלה: האם שיכתוב של חומר מאתר מוגן בזכויות יוצרים אינו פירצה בחוק?
- אם הבנתי נכון מפני החשש הורדתם את הדף.
מיסד העמותה
[עריכת קוד מקור]- כיום ראש העמותה היא ורדה יפשיץ. מה השם של מייסד העמותה?
שיכנוע והסברה
[עריכת קוד מקור]- האם העמותה פועלת במגזר החרדי? (דוגמת עמותת "דעת אמת")
תקציב פיננסי
[עריכת קוד מקור]- האם האגודה מקבלת סיוע ממשלתי?
היחס בציבור החרדי
[עריכת קוד מקור]מטבע פעילות העמותה היא מאימת בקיומה על החברה החרדית. איך החברה החרדית מתמודדת עם זה?
הסבר לגבי עריכה
[עריכת קוד מקור]- בציבור החרדי ישנו צימאון עצום לידע על עמותה "מיסתורית" זו. אני חושב שכחלק ממטרותיה של ויקפדיה היא הפצת ידע. במיוחד לאנשים המחפשים ידע זה.
- חשוב לציין. העמותה הינה התנדבותית. כך שפירוט יתר של פעולות העמותה אין משום פירסומת מיסחרית וכדומה. ישראל פלד • שיחה 05:52, 16 במרץ 2007 (IST)
לגבי גיבוש הלאום היהודי
[עריכת קוד מקור]הורדתי את הקטע הבא: "כחלק מגיבוש הלאום היהודי מעודדת העמותה הכרת זרמים נוספים ביהדות, ברוח מגילת העצמאות - "מדינת ישראל... תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות." וכרוח ההמנון הלאומי "להיות עם חופשי בארצנו"."
לעניות דעתי אין כל קשר בין סיוע ליוצאים בשאלה לבין גיבוש הלאום היהודי. אם מישהו יודע מי מגבש את הלאום היהודי שייצור קשר, ונעדכן את הערך מיהו יהודי. על כל פנים לא הל"ל, ככל הידוע לי.
- מה שהעמותה מעודדת זה הכרת זרמים נוספים ביהדות, וגם היהדות החילונית היא זרם לגיטימי (ואף פופולרי למדי). אתה לא יכול לשנות מידע בערך רק בגלל שלדעתך חילונים אינם יהודים... נ.ב: בפעם הבאה אנא חתום עם ארבעה סימני טילדה, כך: ~~~~ ברק שושני - שיחה 10:45, 30 במאי 2008 (IDT)
האם הל"ל מעודדת באופן כללי זרמים ביהדות להכיר זרמים נוספים? למשל האם היא מעודדת חילוניים להכיר דתיים,או רפורמים להכיר חרדים? במידה וכן זה גיבוש העם היהודי ע"י הכרות בין הזרמים השונים . אבל אם הל"ל מעודדת רק זרם מסוים(חרדים)להכיר זרם מסוים אחר(חילוניים)זה נשמע כמו פעילות מסיונרית שמעודדת קיום של זרם מסוים ולא גיבוש!
- הכוונה היא לא לגיבוש במובן של "גיבוש כיתתי" או גיבוש של צה"ל, אלא לגיבוש המושג של לאום יהודי. ואגב, עוד פעם לא חתמת. מקובל לחתום בסוף הודעות בדפי שיחה, כדי שנדע מיהו הדובר. ברק שושני - שיחה 20:02, 30 במאי 2008 (IDT)
המשפטים הבאים: "כחלק מגיבוש הלאום היהודי מעודדת העמותה הכרת זרמים נוספים ביהדות, ברוח מגילת העצמאות - "מדינת ישראל... תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות." וכרוח ההמנון הלאומי "להיות עם חופשי בארצנו"." - מהוים שערוריה יוצאת מגדר הרגיל, כשהם נכתבים בהקשר זה.
כקורא ותיק של הערכים באתר, אני חייב לומר שלא נתקלתי מעולם בחוסר אובייקטיביות כזה בכתיבת ערך.
העמותה הזו עוזרת לחרדים המעוניינים להתחלן.
איך מכאן הגיע העורך הנכבד עד להכרת זרמים נוספים ביהדות?
ראשית, האם היה נרשם משפט זה בתיאור עמותה המעודדת את הכיוון ההפוך?
שנית, ממתי חילוניות היא זרם ביהדות? אין ספק שחלק נכבד [אולי אף רוב] מהיהודים הם חילונים, אבל חילוניות משמעותה היא חוסר אמונה באלוהים. לקרוא לזה זרם ביהדות [שמבוססת על האמונה באל אחד] זה ממש אוקסימורון. בתודה ישי.
- אתה אולי אינך מגדיר את היהדות החילונית כזרם ביהדות, אך יש הרבה שכן (ביניהם רוב החילוניים עצמם). בנוסף, יהדות אינה רק דת אלא גם לאום ותרבות, עם אלמנטים תרבותיים ומסורתיים ייחודיים, שהם לאו דווקא על-טבעיים. ראה בנושא גם את הערך מיהו יהודי. ברק שושני - שיחה 19:56, 22 בדצמבר 2008 (IST)
- נניח לצורך הדיון שחילוניות היא אכן זרם ביהדות, למרות שברמה האישית עדיין אני מתקשה להבין כיצד אפשר לטעון כך.
עדיין לא נענתה שאלתי הראשונה, וברצוני אף להוסיף אחת. אם יבוא חילוני ויבקש להתחרד בעזרת העמותה האם גם אז תשמח העמותה להראות לו זרמים נוספים ביהדות, או שמא ישולח הנ"ל לכל הרוחות?
כוונתי היא כמובן שאי אפשר לקרוא לרחוב עם נתיב לכיוון אחד, מחלף. שוב תודה, ישי.
- נניח לצורך הדיון שחילוניות היא אכן זרם ביהדות, למרות שברמה האישית עדיין אני מתקשה להבין כיצד אפשר לטעון כך.
- לצערי, אינני חבר בעמותה, אין לי שום קשר אליה ואינני מתמצא בפעילות שלה. אם יש לך שאלות בקשר לפעילותה של העמותה אתה מוזמן לשלוח להם מכתב או להרים להם טלפון. ברק שושני - שיחה 21:16, 22 בדצמבר 2008 (IST)
- ראשית, התעלמותך בפעם השניה משאלתי הראשונה, מעוררת חשד כבד שאכן אין עליה תשובה, כלומר טענתי צודקת.
- שנית, לאחר שהוסכם ביננו שאין, לעת עתה, שום הוכחה/סיבה/ביסוס לראות את העמותה כמקיימת את הנכתב עליה בערך, יש למחוק משפטים אלו, שמהוים, כמו שכבר כתבתי, שערוריה. אם יביא אי מי אסמכתה להם תמיד יהיה אפשר להחזירם. שוב תודה, ישי.
- ראשית, התעלמותך בפעם השניה משאלתי הראשונה, מעוררת חשד כבד שאכן אין עליה תשובה, כלומר טענתי צודקת.
- מאיזו שאלה התעלמתי? אני לא מבין מה לא בסדר במשפט שציטטת. העמותה פועלת למען הכרת זרם נוסף ביהדות, הוא הזרם החילוני. ברק שושני - שיחה 14:36, 23 בדצמבר 2008 (IST)
- ובפעם השלישית, השאלה היא מדוע, לשיטתך, משפטים מסוג: "כחלק מגיבוש הלאום היהודי מעודדת העמותה הכרת זרמים נוספים ביהדות, ברוח מגילת העצמאות - "מדינת ישראל... תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות." וכרוח ההמנון הלאומי "להיות עם חופשי בארצנו"." אינם מופיעים [ובהגיון רב, לדעתי] בערכים העוסקים בהכרת זרם נוסף ביהדות, הוא הזרם החרדי, למשל הידברות (ארגון)הידברותשופר (ארגון) וכו'.
- ומלבד זאת, לאחר שהסכמנו שמטרת העמותה היא להכיר לזרם מסוים מאוד [חרדים] זרם מסוים מאוד [חילוני] ברור שאין שום קשר בין גיבוש הלאום היהודי וכו' וכו' ובין זה. איזה גיבוש יווצר מלהעביר אדם מזרם X לזרם Y? ישי.
- בקשר לשאלה הראשונה, אם המשפט הזה הוא הצורה שבה העמותה מגדירה את עצמה אז אין סיבה שהוא לא יופיע בערך. במגילת העצמאות מובטח חופש דת, ובכך עוסק הארגון. אם ארגון "שופר" יחליט להגדיר את עצמו באותה צורה, כך יהיה רשום גם בערך עליו. אבל "שופר" מגדיר את עצמו כ"ארגון לתפוצת היהדות והחזרה בתשובה", וזה בדיוק מה שמופיע בערך על הארגון. "גיבוש הלאום היהודי" לשיטת הל"ל הוא מתן האפשרות לכל יהודי להגדיר את עצמו כיהודי חילוני אם הוא חפץ בכך. ברק שושני - שיחה 15:47, 23 בדצמבר 2008 (IST)
- אני מעוניין לבדוק שאכן הבנתיך נכון, למרות שקשה לי להאמין. לדבריך, אם מחר רשת השופרסל תגדיר את עצמה כעוסקת בכל הנ"ל כך גם תכתוב עליה בערך. ואם היא תחליט שלשיטתה מכירת שקדי מרק לכל יהודי החפץ בכך, היא "גיבוש הזהות היהודית" גם את זה תכניס. ישי.
- לגבי שקדי המרק אני לא כ"כ בטוח, האם הם כשרים? סתם, אבל ברצינות, במיוחד בשבילך טרחתי וחיפשתי את ההצהרה הזאת או משהו שדומה לה באתר העמותה, ולא מצאתי שום דבר כזה. הם מגדירים את הפעילות שלהם כתמיכה, ליווי וייעוץ ליוצאים בשאלה, ולא מצויין שם דבר על "גיבוש הלאום היהודי" או "עידוד הכרת זרמים נוספים ביהדות", לכן מחקתי את המשפט מהערך. ברק שושני - שיחה 18:10, 23 בדצמבר 2008 (IST)
בעיקבות צעדך, הערכתי את ויקפדיה כאי של אובייקטיביות ופתיחות לשמיעת דעות שונות התחזקה מאוד.
אני מוקיר את צעדך. ישי.
אתר הבית של הל"ל באידיש!
[עריכת קוד מקור]כשקראתי את הדברים כאן, חשבתי שזו בדיחה. אך אני רואה שהאתר כולו פועל גם בשפת אידיש. יש דוסים שמפעילים את האתר?!69.112.171.82 13:23, 16 באוגוסט 2009 (IDT)
- לא. יש גם יהודים דוברי יידיש, שאינם חרדים. חרדים לשעבר דוברי יידיש שיצאו בשאלה לא מחקו את הידע שלהם ביידיש, מן הסתם. Danny-w 13:47, 16 באוגוסט 2009 (IDT)
מייסד העמותה שי הורביץ
[עריכת קוד מקור]יש לציין שהוא בסוף חזר בתשובה. למען דעת - שיחה 18:22, 9 בפברואר 2010 (IST)
"עמותה ליוצאים לשאלה", עמותה שהתחזתה להלל
[עריכת קוד מקור]מתוך מטרות הפוכות (לקרב לדת פונים שמעוניינים לחזור בשאלה), ראו ה"פ 362/00, מחוזי ירושלים, היועץ המשפטי לממשלה נגד ה.ל.ל עמותה ליוצאים לשאלה (ע"ר) [=העמותה ה"מתחזה"] ואחרים, ניתן ביום י"ח באלול תשס"א (6.9.01). בפסק הדין נדרשה העמותה ("המתחזה") להחליף את שמה כדי למנוע הטעיה.
מקורות.
[עריכת קוד מקור]הערך חסר ביביליוגרפיה ומקורות, נראה שחלק מהמידע בו שגוי או לא מעודכן.Johnathan spiegelman - שיחה 23:27, 1 באוקטובר 2012 (IST)
- אני מציע שתרשום בדף השיחה מה בדיוק נראה לך לא נכון. ערכיתך בערך כלל תוספת של המון תווים בלתי בתאימים ומחיקה גורפת של מידע שעל פניו נראה נכון. עדירל - שיחה 23:31, 1 באוקטובר 2012 (IST)
- הדרך להשתמת בתבנית היא כך: [דרוש מקור] ולא כפי שעשית. בכל מקרה, ייטב אם תתחיל בדיון בדף השיחה. עדירל - שיחה 23:34, 1 באוקטובר 2012 (IST)
- לגבי דרישת המקור, תודה על העזרה, לא הייתי בטוח איך דורשים מקור ולכן העתקתי מתבנית של דף אחר שדרשו בו מקור, מאיפה לכם שיש 250-300 יוצאים? ושהממוצע לשנה הוא מאה? אני חבר בהל"ל ונראה לי שמאה לשנה זו הגזמה.
- לגבי המחיקה, פתחתי נושא נפרד.
- ואגב, אני מתנצל שערכתי בלי לדבר קודם בדף השיחה, אני די חדש כאן ולא ידעתי בדיוק איך עושים את זה, התנצלותי הכנה.
- הדרך להשתמת בתבנית היא כך: [דרוש מקור] ולא כפי שעשית. בכל מקרה, ייטב אם תתחיל בדיון בדף השיחה. עדירל - שיחה 23:34, 1 באוקטובר 2012 (IST)
ממוצע גיל הנישואין בציבור החרדי.
[עריכת קוד מקור]הסרתי פיסקה שקבעה כי גיל הנישואין הממוצע בציבור החרדי הוא: 22-24 לבנים ו18-20 לבנות, ושבשל כך בנות יוצאות בשאלה פחות מבנים.
אין להנחה הזו שום מקור, ולמיטב ידיעתי בתור חרדי לשעבר היא לא נכונה.
Johnathan spiegelman - שיחה 23:34, 1 באוקטובר 2012 (IST)
- תודה לך. אתה צודק. מקום הדיון בנושא הוא בערך על יציאה בשאלה ולא כאן. כאן יש לכתוב על הפונים לעמותה. לגבי מספר הפונים, הבאתי את המקור ל-100 בשנה. תחפש ברשת תמצא עוד מקורות. עדירל - שיחה 00:37, 2 באוקטובר 2012 (IST)
קישור שבור
[עריכת קוד מקור]במהלך מספר ריצות אוטומטיות של הבוט, נמצא שהקישור החיצוני הבא אינו זמין. אנא בדקו אם הקישור אכן שבור, ותקנו אותו או הסירו אותו במקרה זה!
- http://web11.mediazone.co.il/mediazone/pub/PlayListShow.aspx?Id=272
- In הל"ל on 2013-05-05 02:51:27, Socket Error: 'Connection timed out'
- In יציאה בשאלה on 2013-05-05 05:18:33, Socket Error: 'Connection timed out'
- In הל"ל on 2013-05-14 17:00:20, Socket Error: 'Connection timed out'
--Matanyabot - שיחה 20:00, 14 במאי 2013 (IDT)
ערך של חוסר אובייקטיביות- אינו מתאים כלל להיכלל בויקפ' אלא באתר הבית של 'העמותה'.
[עריכת קוד מקור]בס"ד בכל הערך כולו אין מילה אחת של ביקורת עניינית - מה שמאפיין כל ערך אובייקטיבי הנכתב בפירוט שכזה. (מלבד אלו שנכתבו בתמצית וחוסר פירוט כגון 'ערכים' או 'נויגרשל'), לא רק ביקורת דעתנית, אלא של הצלחת העמותה או כשלונה, התעניינות הציבור וכדומה. הערך מספר על הפעילות 'הנפלאה' של העמותה ועל 'הצלחתה', על "מספר היוצאים בשאלה העומדים בקשר עם העמותה נע סביב 250-300. מספרים שונים ניתנו לגבי מספר הפונים לעמותה ואלו נעים בין 50 ל-100 בשנה ואף יותר..." כמובן ליצור קשר של 'יותר'. האם לא מתאים לכתוב למשל כך: "הרעיון שעמד בבסיס עמותה זו אינו ארגון עזרה גרידא, משום שעמותה זו והעומדים מאחוריה לא עסקו בעזרה למוגבלים או מתקשים אחרים שאינם דתיים מלידה, אלא קם כנגטיב לתנועה אדירה של חזרה בתשובה – שסחפה חילונים רבים בעיקר ישראלים לכיוון הדת. (ומכאן נקרא השם 'יצא בשאלה' שאין לצמד מלים אלו שום הבנה והקשר בשפה העברית - הן הקדומה והן המודרנית). ומבחינה זו עמותת הלל נחלה כישלון בכל קנה מידה, משום שמהציבור החרדי שמונה מאות אלפי איש, מצליחה עמותה זו להגיע סך הכל ל-1,000 פונים ב-20 שנה לדברי העמותה - שגם זאת לא נבדק, מול החוזרים בתשובה שהיא תנועה שמונה ציבור עצום הגדול לאין ערוך...." האם לא מן הראוי לכתוב מה דעתו של מר שי הורוויץ למשל על עמותה זו שהוא הקימה ועמד בראשה? האם ידוע לקורא על יוצאים בשאלה שעברו דרך העמותה האם הם מודים או להיפך? מלבד זאת: מדוע הרוח הנושבת בערך ש'מגיע' לעמותה זו תקציב ממשלתי? מדוע שיוצא בשאלה יקבל תקציב מיוחד: האם חוזר בתשובה שמכיר גם 'זרם נוסף' ביהדות (....?!), ומשפחתו מנתקת עמו את קשריה- מקבל תקציב על כך? האם אין כאן שוד הקופה הציבורית שארגון שאין בו שום הקשר ללימוד/ביטחון/ כלכלה, אלא רק לאנשים ספציפיים שהחליטו לפרוק את הדת מעליהם, יקבל תקציב לפעילות והקמת סניפים? מדוע שאדם שלרוע מזלו נולד חילוני ומתקשה למצוא עבודה, ולהוריו לא היה די כדי לרכוש לו השכלה לא יקבל את אותה העזרה? כמובן שאינני מבקש מהעורך שיכתוב כל זאת, אך הייתי מצפה ממנו שינהג באחת מ–2 האפשרויות הבאות: 1. לכתוב ערך מתומצת כגון זו של תנועת ערכים – שהוא ארגון גדול ומשמעותי בפעילותו ובמספר הפונים אליו לאין ערוך מאשר עמותת הלל. 2. שיסקור את הארגון לפרטיו אך שיערוך זאת באובייקטיביות ויכלול גם ביקורת בדבריו. 176.12.141.230 11:30, 3 בינואר 2016 (IST)
- אני מודה על הביקורת המנומקת, אך אני לא מסכים לה. בעיני הערך כתוב בצורה טובה. גילגמש • שיחה 11:32, 3 בינואר 2016 (IST)
כמה דברים שכדאי להוסיף
[עריכת קוד מקור]כמה דברים שכדאי להוסיף
כדי לקבל מילגות יש צורך להיות רשום בעמותה למעלה משנה ולעמוד בעוד קריטריונים נוספים
בויקיפדיה רשום שהעמותה מסייעת בסכום חד פעמי בשיחת טלפון קיבלתי מידע אחר
העמותה מסייעת לקורסים מקצועיים על פי ראיון בכלכליסט
המתנדבים נדרשים לעבור קורס להתחייב לשנה ולשלם דמי חבר
נמצאו קישורים חיצוניים שצריכים תיקון (אוקטובר 2022)
[עריכת קוד מקור]שלום עורכים יקרים,
מצאתי קישור חיצוני אחד או יותר בהל"ל שזקוק לתשומת לב. אנא קחו רגע כדי לבדוק את הקישורים שמצאתי ולתקן אותם בערך אם נדרש. מצאתי את הבעיות הבאות:
- https://www.hillel.org.il/he/about/organizational-structure נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20180225210258/https://www.hillel.org.il/he/about/organizational-structure לכתובת המקורית.
כאשר תסיימו לערוך את השינויים הנדרשים, אנא בקרו בדף השו"ת למידע נוסף לתיקון בעיות עם הקישורים לעיל.
הודעה זו תופיע רק פעם אחת לקישורים אלו.
בידידות.—InternetArchiveBot (דווח על באג) 00:57, 5 באוקטובר 2022 (IDT)