לדלג לתוכן

שיחה:ניצ'ירן/זמני

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

ניצ'ירן' הוא זרם בבודהיזם, אחד מבין שני הזרמים היחידים שנוצרו ביפן ולא יובאו אליה מסין (חוץ מטאצ'יקאווה ריו). הזרם נוצר בידי הנזיר ניצ'ירן במאה השלוש עשרה, ומאופיין בפשטות רבה.

היסטוריה

[עריכת קוד מקור]

בתקופת הפלישות המונגוליות צמחה ביפן כת בודהיסטית חדשה, שלא הייתה קשורה בכת מקבילה בסין, הקרויה על שמו של הנזיר ניצ’ירֶן. הוא תיעב את זרמי בודהיזם הארץ הטהורה והזן, שלדעתו, ביטלו את מצוות המוסר, זנחו את כתבי הקודש והתעלמו מהבודהה ההיסטורי. בניגוד להן, הוא הטיף למיזוג של לימוד, מוסר ופולחן. ייחודו של ניצ’ירן היה בקנאות הדתית שלו. וגינה את רוב ההוגים הדתיים שקדמו לו. ניצ’ירן דבק בכתב קודש אחד בלבד: סוטרת הלוטוס, וטען שבה מצויה כל האמת. הוא הדגיש את חשיבותו של המיסיון ושלח את תלמידיו להפיץ את תורתו. ניצ’ירן גילה עניין במדינה ודיבר על שכר ועונש קולקטיביים. בראייתו האפוקליפטית של ההיסטוריה הלאומית נבדל מן ההוגים האחרים, שהתעניינו בגאולת הפרט יותר מאשר בגורל המדינה. הוא טען שהדרך היחידה להצלת המדינה היא לדבוק בסוטרה של הלוטוס. בשנת 1269 כתב ניצ’ירן את ספרו '''הדרך להגשמת האמת והגנת המדינה''' ובו פיתח את הרעיון שיפן נמצאת בסכנה גדולה והדרך היחידה להצילה היא לדכא את כול הכתות האחרות ולדבוק בסוטרה של הלוטוס. השלטונות לא אהבו את השמצותיו ונבואות הזעם שלו והוא הוגלה לאי סדו שבים יפן.[1]

מכיוון שזהו בודהיזם פשוט הוא כולל בסך הכל את שינון המנטרה "נאמו מיוהו רנגה קיו" (הכותרת של סוטרת הלוטוס) ומנדלה אחת שניצ'ירן יצר.

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור]