Legacoop

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
לגה-קואופ
נתונים כלליים
סוג קואופרטיב
תקופת הפעילות 1886–הווה (כ־138 שנים)
מיקום המטה רומא עריכת הנתון בוויקינתונים
 
www.legacoop.coop
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

לגה-קואופ (Legacoop) הוא הארגון הקואופרטיבי הוותיק ביותר[דרוש מקור] באיטליה. הוא ארגון גג של כ 15,000 קואופרטיבים בתחומים שונים[1] וחברים בו מעל 7 מיליון בני אדם[2]. הארגון מקדם את התפתחות הקואופרציה, שיתוף, פיתוח כלכלי וסולידריות בקרב 'קואופרטיבים חברים' והפצת עקרונות הקואופרציה. הוא פעיל בכל האזורים והמגזרים באיטליה. הארגון מייצג את הקואופרטיבים החברים וקובע אסטרטגיה מול הממשל והפרלמנט. הקואופרטיב פועל גם בקרב הרשויות אזוריות. הארגון מעודד יוזמות לקידום ופיתוח פרויקטים נוספים ומקיים קשרים בינלאומיים.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הארגון נוסד בשנת 1886. ההיסטוריה של הארגון כוללת משברים ופילוגים בתקופות קשות, אך לאחר התאוששות הארגון החל לפתח קואופרטיבים חברתיים - לעזרה עצמית של מוגבלים, בצד פיתוח עסקים קואופרטיביים חדשים.

פעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

פעילות סקטוריאלית[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. קרן משותפת - השקעה בפיתוח וביזמות, תמיכה בקואופרטיבים חברתיים ועסקיים.
  2. בנייה (קו-האוזינג) - 3,000 קואופרטיבים ב-300,000 אתרים, 40,000 חברים - פרויקטים לזוגות צעירים (מכירה/השכרה), לקשישים, מהגרים, סטודנטים. בנייה אקולוגית, רגישות לסביבה.
  3. קואופרטיב צרכנות - יוזמה של התנועה הקואופרטיבית בשנת 1973 לשמירה על הצרכנים, על הסביבה ועל הסולידריות החברתית. שילוב של הצלחה עסקית בשוק תחרותי עם שקיפות ופתיחות, שמירה על ערכים, השתתפות דמוקרטית, איכות, מחיר נמוך אפשרי, תעסוקה, ביטחון לצרכן.
  4. רשת הפצה קמעונאית (לרבות מזון) – 1973, היפרים וסופרמרקטים בגדלים שונים, המשווקים את מוצרי הקואופרטיבים. בשת"פ עם צרפת ועם תאגידים אירופיים.
  5. סקטור הייצור - מפעלי תעשייה, חומרי בנייה, תכנון, עיצוב.
  6. קואופרטיבים של שירותים ותיירות - 1990.
  7. חקלאות, אגרו-מזון ופיתוח אזורים כפריים 1957. שמירה על איכות המוצרים, חיבור לקואופרטיבים חקלאיים באירופה. מספקים עבודה למוגבלים ושומרים על איכות הסביבה.
  8. קואופרטיבים לדיג. (בנוי על ברית היסטורית של סקטור הדיג) פיתוח תיירות דיג.
  9. קואופרטיבים של תקשורת - עיתונאים, מו"לים. כולל הוצאות לאור, חנויות ספרים, הדפסה, פרסום, שירותים למדיה, עלונים, סרטים, וידאו. סיוע לעיתונות ללא רווח. תמיכה בחופש מידע, הזדמנות שווה, טיפוח הדמוקרטיה.
  10. פדרציה להדדיות (שותפות) וולונטרית ולעזרה הדדית בתחומי: בריאות, נופש תרבות. ביטוח בריאות במחיר מוזל לחברי הקואופרטיבים, מרפאות מומחים, מרפאות שיניים וכיוצא בזה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Legacoop | Cooperatives in Development, coopseurope.coop (באנגלית)
  2. ^ Area Studi Legacoop | (באנגלית בריטית)