לדלג לתוכן

זיו-כישורית

זיו-כישורית
בית ספר לחינוך מיוחד
תקופת הפעילות 2003–הווה (כ־21 שנים)
מיקום
מדינה ישראלישראל ישראל
קואורדינטות 32°56′36″N 35°15′17″E / 32.943304754472°N 35.254711771003°E / 32.943304754472; 35.254711771003
kishorit.org.il
מפה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

זיו כישורית הוא בית ספר תיכון על אזורי ודמוקרטי לחינוך מיוחד, הממוקם ליד קיבוץ כישור, סמוך לכרמיאל. בית הספר הוקם בשנת 2003 בתוך קיבוץ כישור ובשנת 2014 עבר למבנה ליד הקיבוץ. בית הספר ייחודי בכך שהוא גם בית ספר לחינוך מיוחד וגם מיישם בתוכו את עקרונות החינוך הדמוקרטי.

תלמידי בית הספר גרים בכל אזור הצפון. בכל כיתה יש כ-12 תלמידים ולהם שלושה מחנכים.

  • הפרלמנט - אחת לחודש מתקיים פרלמנט המשפיע על חיי בית הספר. בפרלמנט התלמידים יכולים להשמיע את קולם ואף להשפיע על הקיים. הפרלמנט מורכב מתלמידים ומצוות בית הספר ולכולם יש קול שווה בהצבעה. בכל פרלמנט דנים על נושא אחר הקשור לחיי בית הספר. לדוגמה, בחודש פברואר 2016 דנו בפרלמנט על חוק חדש שנקרא "חוק הטלפונים", על פיו כל בוקר התלמידים יפקידו את מכשירם האישי בידם של המורים עד הפסקת הצהריים ובה יקבלו את מכשירם חזרה לשימוש חופשי. בחודש מרץ אותה שנה דנו בפרלמנט במה ישקיעו את כסף הסדנאות.
  • תל"א - תוכנית לימודים אישית - בזיו כישורית לתלמיד ישנה אפשרות לבחור לעצמו את תוכנית הלימודים האישית מתוך כמה אפשרויות, אם כי ישנם שיעורי חובה לכל התלמידים.
  • ימי עבודה - מתקיים יום עבודה פעם בשבוע. במהלכו מופעלות מספר סדנאות שבהן מיוצרים מוצרים שונים, שההכנסות ממכירתם משמשות לקניית פריטים לבית הספר או למימון טיולים. הסדנאות הקיימות בבית הספר הן: סדנת נגרות, סדנת ייצור תיקים מעיתונים ממוחזרים, סדנת אפייה בשם 'קונדישורית', סדנת אימוג'י המייצרת בובות קטנות - שהומצאה ומונחית על ידי אחת התלמידות, סדנת יזמות בה עובדים עם חוטי טריקו, בקשירה או סריגה ומייצרים תיקים ושטיחים. בנוסף לכך, בימי הסדנאות יוצאים כמה תלמידים להתנדב בפתחון לב בכרמיאל. ואחרים עובדים באופן עצמאי בקהילה בהתנדבות ללא שכר, בעבודות כמו : גן חיות, ספריה ציבורית, מרכז יום לקשיש, גן ילדים ועוד.
  • שירות לאומי - בוגרי בית הספר המעוניינים לשרת את המדינה בשירות המקביל לשירות הצבאי מצטרפים בשנת הלימודים האחרונה שלהם לשירות לאומי. הם עובדים במקום שנקבע להם ארבעה ימים בשבוע, מקום זה חייב להיות במגזר הציבורי. כמו בתי חולים, בתי אבות, גני ילדים וכו'. יום אחד בשבוע נפגשים בבית הספר ללמידה, ליווי ועיבוד. בתום השנה הם מקבלים מענק, כמו חייל משוחרר, ומי שמעוניין יכול להמשיך שנה נוספת.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא זיו-כישורית בוויקישיתוף