משתמש:התו השמיני/דיווח על טעויות – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 3: שורה 3:
בגדול ישנם סוגים רבים של דיווחים שנערמים, ואנסה לנתח כאן את הסוגים ואת שיטת הפעולה המתאימה להם:
בגדול ישנם סוגים רבים של דיווחים שנערמים, ואנסה לנתח כאן את הסוגים ואת שיטת הפעולה המתאימה להם:


#'''הבלים''':
#:דיווחים כמו "יוחנן המלך"; "צלפפונית היא הבחורה הכי יפה ביקום, וכהנה רבות.
#:'''דרך טיפול''': הסרה.


# '''הטעות הברורה''':
# '''שגיאה''':
#:הדיווח הכי קל לטיפול. שגיאת כתיב ("אם בואו לישראל"); תקלדה ("המךך שלמה"; "לא כותבים ערפדה כותבים ערפדית") או השחתה ("היי, אני נחום איש גמזו").
#:הטעות הכי קלה לתיקון. שגיאת כתיב או תקלדה ("המךך שלמה"), השחתה ("היי, אני נחום איש גמזו") או טעות שניתן לברר בקלות ("[[הפועל באר שבע (כדורגל)|הפועל באר שבע]] זכתה באליפות בעונת 2016/2017", "[[הפועל גלבוע גליל]] זכתה באליפות בעונת 1991/1992 ולא 1995/1996").
#'''דרך טיפול''': טיפול והסרה.

#'''הטעות הברורה''':
#:סתירה בטקסטים או בין ערכים ("בהתחלה כתוב שנפטר ב-1435 ובהמשך הערכים שנפטר ב-1604"; בערך אחד כתוב שלא היו לו ילדים ובערך אחר כתוב שכן") או טעות שניתן לברר בקלות ("[[הפועל באר שבע (כדורגל)|הפועל באר שבע]] זכתה באליפות בעונת 2016/2017"; "[[הפועל גלבוע גליל]] זכתה באליפות בעונת 1991/1992 ולא 1995/1996").
#:'''דרך טיפול''': טיפול והסרה.


#'''בדיקה בוויקיפדיה בשפה זרה''':
#'''בדיקה בוויקיפדיה בשפה זרה''':
#:יש טעויות שעל מנת לאמת את נכונותן הכי קל לבדוק בוויקיפדיה בשפה זרה, כמו "[[מיילי סיירוס]] התגרשה", או "[[אדם סנדלר]] משחק גם בסרט החדש [[יהלום לא מלוטש]]", "לסרט [[לכל הנערים שאהבתי]] יש שני סרטי המשך".
#:יש דיווחים שעל מנת לאמת את נכונותם הכי קל לבדוק בוויקיפדיה בשפה זרה, כמו "[[מיילי סיירוס]] התגרשה"; "[[אדם סנדלר]] משחק גם בסרט החדש [[יהלום לא מלוטש]]"; "לסרט [[לכל הנערים שאהבתי]] יש שני סרטי המשך".
#:'''דרך טיפול''': טיפול והסרה.


#'''בדיקה בגוגל''':
#'''בדיקה בגוגל''':
#:חלק מהנתונים אי אפשר למצוא בוויקיפדיות זרות, בעיקר נתונים ישראליים, ועל כן ניתן לחפש אותם בגוגל: "[[דב בן-מאיר]] נפטר", "ל[[ליאור נרקיס]] יש שני בנים" וכדומה.
#:חלק מהנתונים אי אפשר למצוא בוויקיפדיות זרות, בעיקר נתונים ישראליים, ועל כן ניתן לחפש אותם בגוגל: "[[דב בן-מאיר]] נפטר"; "ל[[ליאור נרקיס]] יש שני בנים" וכדומה.
#:'''דרך טיפול''': טיפול והסרה.

'''את כל הטעויות האלו אני מסיר לאחר תיקונן'''.



#'''נתונים שאין דרך לברר''':
#:דיווחים המפנים לספרים שלא נמצאים תחת ידי: ""





גרסה מ־12:56, 24 במרץ 2020

כיוון שנשאלתי רבות אודות שיטת עבודתי בניקוי ובטיפול בדף ויקיפדיה: דיווח על טעויות, ראיתי לנכון סוף סוף לכתוב את שיטת פעולתי כאן, ולהפנות לכאן את כל השואלים.

בגדול ישנם סוגים רבים של דיווחים שנערמים, ואנסה לנתח כאן את הסוגים ואת שיטת הפעולה המתאימה להם:

  1. הבלים:
    דיווחים כמו "יוחנן המלך"; "צלפפונית היא הבחורה הכי יפה ביקום, וכהנה רבות.
    דרך טיפול: הסרה.
  1. שגיאה:
    הדיווח הכי קל לטיפול. שגיאת כתיב ("אם בואו לישראל"); תקלדה ("המךך שלמה"; "לא כותבים ערפדה כותבים ערפדית") או השחתה ("היי, אני נחום איש גמזו").
  2. דרך טיפול: טיפול והסרה.
  1. הטעות הברורה:
    סתירה בטקסטים או בין ערכים ("בהתחלה כתוב שנפטר ב-1435 ובהמשך הערכים שנפטר ב-1604"; בערך אחד כתוב שלא היו לו ילדים ובערך אחר כתוב שכן") או טעות שניתן לברר בקלות ("הפועל באר שבע זכתה באליפות בעונת 2016/2017"; "הפועל גלבוע גליל זכתה באליפות בעונת 1991/1992 ולא 1995/1996").
    דרך טיפול: טיפול והסרה.
  1. בדיקה בוויקיפדיה בשפה זרה:
    יש דיווחים שעל מנת לאמת את נכונותם הכי קל לבדוק בוויקיפדיה בשפה זרה, כמו "מיילי סיירוס התגרשה"; "אדם סנדלר משחק גם בסרט החדש יהלום לא מלוטש"; "לסרט לכל הנערים שאהבתי יש שני סרטי המשך".
    דרך טיפול: טיפול והסרה.
  1. בדיקה בגוגל:
    חלק מהנתונים אי אפשר למצוא בוויקיפדיות זרות, בעיקר נתונים ישראליים, ועל כן ניתן לחפש אותם בגוגל: "דב בן-מאיר נפטר"; "לליאור נרקיס יש שני בנים" וכדומה.
    דרך טיפול: טיפול והסרה.
  1. נתונים שאין דרך לברר:
    דיווחים המפנים לספרים שלא נמצאים תחת ידי: ""


הצעות לשיפור דברים שאין לדעת מגודל אלא מי שמכיר את האיש או צפה סרט טעויות שכבר הגיבו הבלים או משפטים לא ברורים ישצלשכתב את הערך, לא אנציקלופדי, יח"צני